شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 136723 18:19 1399/12/22
«حلقه محاصره نفت» اتفاقی کم سابقه در تاریخ معاصر جهان

«حلقه محاصره نفت» اتفاقی کم سابقه در تاریخ معاصر جهان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
«حلقه محاصره نفت» اتفاقی کم سابقه در تاریخ معاصر جهان

«حلقه محاصره نفت» اتفاقی کم سابقه در تاریخ معاصر جهان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

صنعت نفت و بازار نفت درجهان طی سال گذشته با تحولات زیادی مواجه شده که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر بسیاری از بخشهای دیگر صنعت و اقتصاد تاثیر گذار بوده است.

رضا پاکدامن، کارشناس ارشد حقوق بین الملل و معاملات بین المللی، در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار کرد: بیماری مهلک کرونا که تاکنون منجر به جان باختن بیش از ۲.۶ میلیون نفر شامل بیش از نیم میلیون نفر در آمریکا شده، به بحرانی جهانی تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: تعطیلی بسیاری از فعالیتهای اقتصادی و خدمات و صنایع از جمله صنعت گردشگری و مسافرتهای کاری و تفریحی و اعمال محدودیتهای شدید و قرنطینه موجب افت شدید تقاضا برای نفت و کاهش قیمت آن گردید و آثار اقتصادی این پدیده تا سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: ولی از ماه گذشته با شروع واکسیناسیون های عمومی در کشورهای مختلف جهان و ایجاد امید برای حرکت چرخ اقتصاد، قیمت نفت روند افزایشی را آغاز کرده است.

پاکدامن بیان کرد: استفاده سیاسی دولت سعودی از نفت وافزایش تولید در دوران کمبود تقاضا، ضربه زیادی به قیمت نفت و منافع کشورهای تولید کننده نفت زد وهمچنین تشدید جنگ اقتصادی تمام عیار دولت ترامپ علیه دو کشور نفتخیز ایران و ونزوئلا و تنگ تر شدن حلقه محاصره صنعت نفت و فروش نفت توسط این دو کشور، یکی دیگر از تحولات مهم و کم سابقه در تاریخ معاصر جهان بود که سال گذشته  شاهد آن بودیم.

وی عنوان کرد: صنعت نفت آمریکا با صادرات روزانه ۹میلیون بشکه، نقش مهمی در بازار جهانی نفت دارد وهرگونه نوسان در صنعت نفت این کشور که بیش از ۹۰۰هزار نفر به صورت مستقیم در آن کار می کنند، بر اقتصاد انرژی دنیا تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه سرمای بی سابقه اخیر در تگزاس و اختلال در تولید نفت از این ایالت نفت خیز، موجب افزایش تقاضا برای نفت در بازار  و به تبع آن افزایش قیمت برای این کالای استراتژیک شده است گفت: سقوط قیمت نفت، شوک بزرگی به صنعت شیل نفت و گاز آمریکا وارد کرده است و۲۶ میلیارد دلار زیان شرکتهای آمریکایی فعال در این صنعت، طی ۳ ماه اول سالجاری ثبت گردیده است.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی شده تا پایان سال جاری ۲۵۰ شرکت آمریکایی ورشکسته خواهند شد، مگر اینکه قیمت نفت سریعا افزایش یابد اظهار کرد: سیاستهای انرژی دولت بایدن اختلاف اساسی با ترامپ دارد و برخلاف دولت ترامپ که سیاست وی حمایت قاطع از شرکتهای نفتی آمریکایی و تسهیل صدور مجوز فعالیتهای نفتی بود، بایدن توجه زیادی به مسائل زیست محیطی داشته که موضوعی چالشی و نقطه برخورد با منافع شرکتهای بزرگ نفتی محسوب می شود، ولی حمایت فعالان زیست محیطی و صنایع انرژی‌های تجدید پذیر و پاک را به دنبال دارد.

وی افزود: بایدن خواستار صرف«چند تریلیون دلار» برای سرعت بخشیدن به گذر از سوختهای فسیلی به منظور جلوگیری از انتشار گازهای آلاینده و تغییرات آب و هوائی است و بایدن قول داده است که مانع صدور مجوز جدید برای انجام روش فرکینگ برای تولید نفت و گاز  گردد. این اقدام مستقیماً فعالیت شرکتهای نفتی فعال در حوزه شیل نفت و گاز که هم اکنون در چندین ایالت آمریکا با این روش کار می کنند را محدود خواهد ساخت.

وی با اشاره به اینکه، بایدن طبق وعده انتخاباتی بلافاصله، به کنوانسیون پاریس در رابطه با تغییرات اقلیمی که ترامپ از آن خارج شده است، ملحق گردید گفت: این موضوع هزینه های اضافه بر صنعت نفت و گاز آمریکا تحمیل خواهد کرد و با توجه به این سیاستهای کلی بایدن، به نظر می رسد شاهد محدودتر شدن تولید نفت و گاز در آمریکا از یک طرف و پرهزینه تر شدن آن از طرف دیگر باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع، سال آتی بازار نفت برای کشور ما امیدوار کننده بوده و به شرط موفقیت در دیپلماسی اقتصادی موثر و رفع تحریمها ، صنعت نفت ایران می تواند نقش سنتی خود به عنوان یک صنعت پیشران و موتور محرک سایر بخشهای اقتصاد کشور را بدست آورد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |