پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 13388 14:04 1394/03/27
حرکت صعودی تولید فولاد خام ایران برخلاف تولید جهانی

حرکت صعودی تولید فولاد خام ایران برخلاف تولید جهانی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
حرکت صعودی تولید فولاد خام ایران برخلاف تولید جهانی

حرکت صعودی تولید فولاد خام ایران برخلاف تولید جهانی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه تولید- طی دوماهه نخست سال جاری تولید فولاد خام کشور با افزایش نسبت به مدت مشابه در سال 93 مواجه شد، درحالی که طی چهار ماهه 2015 میلادی حدود 32 کشور جهان تولید خود را کاهش دادند

فولادسازان کشورمان درمدت دو ماهه نخست سال جاری دو میلیون و 884 هزار و 513 تن فولاد خام تولید کردند که در مقایسه با دو میلیون و 882 هزار و 850 تن عملکرد سال 93 افزایش یکهزار و 663 تنی را نشان می دهد.

وزارت صنعت ، معدن و تجارت دربرنامه امسال دستیابی به تولید 18 میلیون تن فولاد خام را هدف گذاری کرده است .

البته مسوولان مسئولان سازمان ایمیدرو برای رسیدن به تولید 40 میلیون تن فولاد در سال تا پایان دولت یازدهم برنامه دارند. اگر ایران بتواند 40 میلیون تن فولاد تولید کند به هشتمین تولید کننده بزرگ تبدیل خواهد شد و 7 رتبه صعود خواهد کرد و در جایگاه هشتیمن تولید کننده بزرگ فولاد جهان قرار خواهد گرفت. درحال حاضر چین، ژاپن و آمریکا بزرگ ترین تولید کنندگان فولاد جهان هستند. صحبتی که نشان می دهد مسئولان این سازمان باید برای افزایش حدود 60 درصدی تولید فولاد در کشور برنامه ریزی کنند و به صورت میانگین تا پایان کار دولت یازدهم هر سال 20 درصد به تولید فولاد در کشورافزوده شود.

به اعتقاد کارشناسان ایران باتوجه به داشتن معادن بسیار غنی سنگ آهن امکان تولید 40 میلیون تن فولاد را دارد اما برای تبدیل شدن سنگ آهن به فولاد شرایط بسیار دیگری نیز باید مهیا باشد.

با این حال اما یکی از بزرگ ترین چالش های کنونی و پیش روی صنایع فولادی کشور مشکل خشکسالی های اخیر، کاهش ذخایر آب کشور و البته خشک شدن رودخانه هایی است که از نزدیکی صنایع فولاد عبور می کنند مانند خشک شدن زاینده رود. به اعتقاد کارشناسان برای توسعه طرح های فولادی اولین گامی که باید برداشته شود این است که دیگر مجوز راه اندازی صنایع فولادی در شهرهای خشک و کم آب داده نشود و مجتمع های فولادی جدید تنها در حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر راه اندازی شوند. از سوی دیگر باید از همین حالا فکری برای تشنگی صنایع فولادی کنونی نیز کرد زیرا اگر به همین شکل خشکسالی در کشور ادامه پیدا کند در سال های آینده برخی از کارخانه های تولید فولاد کنونی نیز تعطیل خواهند شد.

برپایه این گزارش، اردیبهشت ماه امسال میزان تولید فولاد خام کشور با رشد دو درصدی نسبت به ماه مشابه در سال گذشته به یک میلیون و 457 هزار و 508 تن رسید.

براساس این گزارش تولید جهانی فولاد طی چهار ماهه نخست سال جاری میلادی (2015)با کاهش 1.7 درصدی مواجه شد و حدود 32 کشور از جمله چین، ژاپن، قطر، عربستان، آرژانتین، مکزیک، کانادا، آمریکا، ترکیه، آلمان و کوبا تولید فولاد خام خود را کاهش دادند.

سیاست های حمایتی چین (دامپینگ و ضد دامپینگ) در صادرات و واردات، رکود تقاضا در بسیاری از حوزه های اقتصادی از جمله بخش مسکن، کاهش شدید قیمت سنگ آهن و زغال سنگ، کاهش قیمت فولاد و رکود بازار جهانی در این بخش از جمله دلایل افت تولید جهانی در این مدت بود.

براساس آمار منتشر شده توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) سه مجتمع فولاد سازی کشور شامل فولاد مبارکه، خوزستان و ذوب آهن طی دو ماهه نخست امسال در مجموع حدود 70 درصد فولاد خام کشور را تولید کردند که به ترتیب سهم نزدیک به 36 درصدی، بیش از 20 درصدی و حدود 14 درصدی را در تولید این مدت داشتند.

سایر واحدهای فولادسازی کشور در مجموع 30 درصد بقیه را تامین کردند.

همچنین طی دوره این گزارش دو میلیون و 686 هزار و 589 تن انواع محصولات فولادی (ورق خودرو، ورق گرم، کلاف، شمش کالایی، ورق عریض، تیرآهن، میلگرد، لوله) تولید شد.

ایران نخستین فولادساز خاورمیانه و چهاردهمین تولیدکننده جهان محسوب می شود و قرار است در افق 1404 ظرفیت تولید این بخش به 55 میلیون تن برسد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |