جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 10161 14:45 1393/11/22
حرکت اقتصاد مقاومتی به سمت تولید محوری ‏

حرکت اقتصاد مقاومتی به سمت تولید محوری ‏

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
حرکت اقتصاد مقاومتی به سمت تولید محوری ‏

حرکت اقتصاد مقاومتی به سمت تولید محوری ‏

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

عضو کمیته علمی محورهای راهبردی کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه جامعه نیازمند اصلاح الگوی مصرف

و حمایت از تولید داخل است، گفت: مدیریت مصرف یکی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است که بر مصرف متعادل و پرهیز از اسراف تاکید دارد‎.
‎غلامحسین فیروزفر در رابطه با ضرورت های تحقق اقتصاد مقاومتی در جامعه، افزود: اهمیت پرداختن به اقتصاد مقاومتی و الزامات آن در جامعه باید روشن شود و در شرایط تحریم و فشار اقتصادی تحول در ساختار اقتصادی کشور ضروری است‎.
‎عضو کمیته علمی محورهای راهبردی کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی باید به گفتمان راهبردی در جامعه تبدیل شود، خاطرنشان کرد: برای تحقق این هدف به یک فرآیند بلندمدت نیاز داریم. اقتصاد مقاومتی در تحریم خود را با شرایط موجود تطبیق می دهد و ثبات خود را حفظ می کند‎.
‎فیروزفر هدف اقتصاد مقاومتی را مردمی کردن آن دانست و گفت: این روند، بنیان اقتصادی را مستحکم و مقاومت مردمی را در برابر تهدیدات بالا می برد و زیرساخت های اقتصادی را از عدم تعادل به سمت تعادل هدایت می کند‎.
‎وی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی از یک اقتصاد منابع محور به سمت یک اقتصاد دانش و تولید محور حرکت می کند.‏
فیروزفر با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد ریاضتی نیست، تصریح کرد: هم اکنون ساختار بودجه و نظام بودجه ریزی کشور متکی به نفت است و در شرایط تحریم، اقتصاد متکی به نفت متزلزل و به زیان کشور است. ‏
وی گفت: عدم مدیریت بهینه در منابع، بنگاهداری دولتی در تأمین منابع مالی و عدم در اختیار گذاشتن منابع به بخش خصوصی از مشکلات سیستم اقتصادی کشور است در حالیکه بخش خصوصی توان تولید بالایی دارد‎.
‎فیروزفر در خصوص اقتصاد مقاومتی و الگوی سبک زندگی به عنوان سند راهبردی حرکت کشور، اظهار داشت: هم اکنون در روش زندگی فردی و اجتماعی اهدافی متفاوت با سبک زندگی ایرانی و اسلامی دنبال می شود‎.
‎وی عدم استقبال از تولید داخلی را برای کشور آسیب پذیر دانست و افزود: عدم خرید کالای داخل یعنی وابستگی شدید به درآمدهای نفتی که این موضوع حوزه اقتصادی و دیپلماسی کشور را آسیب پذیر می کند‎.
‎عضو کمیته علمی محورهای راهبردی کنگره ملی اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: طی ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته متوسط نرخ رشد اقتصادی در کشور ۴٫۸ درصد بود، آیا این نرخ رشد برای کشوری با ۸۰ میلیون نفر جمعیت و این تعداد بیکار متناسب است و با نرخ رشد ۴٫۸ می توان به کشور اول منطقه تبدیل شد‎.
‎فیروزفر افزود: ارقام گزارش های اقتصادی و برآورد بانک مرکزی می گوید باید نرخ رشد کشور به بالای ۱۲ تا ۱۳ درصد برسد که کشور از رکود خارج و به وجهه مناسب اقتصادی دست یابد، یکی از راه های تحقق این هدف اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی است‎.
‎عضو کمیته علمی محورهای راهبردی کنگره اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: هم اکنون بخش خصوصی را با نبود قوانین لازم و راهکارهایی که مسائل و مشکلات را حل و فصل کند، بدون حمایت گذاشته ایم و این موضوع با توجه به ابعاد و اهداف اقتصاد مقاومتی جای سوال دارد‎.
‎وی با بیان اینکه جامعه نیازمند اصلاح الگوی مصرف و حمایت از تولید داخل است، گفت: باید به بحث مدیریت مصرف بیشتر توجه شود چرا که مدیریت مصرف یکی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است که بر مصرف متعادل و پرهیز از اسراف تاکید دارد‎.
‎عضو کمیته علمی محورهای راهبردی کنگره ملی اقتصاد مقاومتی افزود: جلوگیری از اسراف مستلزم فرهنگ سازی است. رسانه ها و دستگاه های مسئول باید به این موضوع ورود یابند و مردم را به سمت خرید تولیدات داخل و درست مصرف کردن هدایت کنند‎.
‎فیروزفر در حوزه عملیاتی، دولت را مجری خوبی دانست چرا که دولت بزرگترین مصرف کننده است.‏
وی با اشاره به وظایف مردم، تولیدکنندگان و دولت برای حمایت از تولید ملی، ادامه داد: این سه حلقه تاثیر مستقیم بر یکدیگر دارند که نتیجه آن منجر به شکوفایی اقتصاد می شود. ‏
فیروزفر اظهار داشت: اگر تولیدکننده کالای باکیفیت را تولید کند، دولت منابع لازم را در اختیار آنها قرار دهد و مردم تشویق به خرید کالای داخل شوند شاهد اجرای بی کم و کاست اصل ۴۴ خواهیم بود و این موضوع به تحقق اقتصاد مقاومتی منجر خواهد شد‎.
‎وی ادامه داد: از طریق اقتصاد مقاومتی می توان جلوی اقتصاد دولتی را گرفت در این مرحله باید اقتصاد مردمی و بخش خصوصی را آزاد کنیم. در حقیقت موتور محرکه رشد اقتصادی، مردم و بخش خصوصی هستند و اگر مشارکت آنها نباشد در حوزه رشد اقتصادی به نتیجه نمی رسیم‎.
‎عضو کمیته علمی محورهای راهبردی کنگره اقتصاد مقاومتی گفت: باید درکنار واگذاری امور به مردم، به توانمند سازی بنگاه های اقتصادی نیز توجه کنیم و امکانات لازم و تسهیلات بانکی را در اختیارشان قرار دهیم. دولت باید منابع و مقررات لازم را فراهم کند تا تولیدکننده داخلی بتواند با کالای خارجی رقابت کند‎.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |