جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 12704 14:14 1394/02/27
حراج اشتباه بخشی از بیت المال

حراج اشتباه بخشی از بیت المال

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
حراج اشتباه بخشی از بیت المال

حراج اشتباه بخشی از بیت المال

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

توسعه را متوقف کردند اما توقع افزایش نرخ مکالمات را دارند

مهناز اسماعیلی

Mahnazesmaeili89@gmail.com

اتفاقات رخ داده در مجامع همراه اول و مخابرات درباره اعتراض به ظاهر خودجوش سهامداران به بحث ارزانی نرخ مکالمات و همصدایی مسوولان این دو مجموعه این انتظار را ایجاد کرد که مسوولان ارشد ارتباطات کشور نسبت به این موضوع ورود کرده و به زعم مخابراتی ها با گرانی نرخ مکالمات موافقت کنند.

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، روز یکشنبه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که به مناسبت روز جهانی ارتباطات در واحد روابط عمومی وزارت خانه تحت مدیریتش حضور یافته بود به انتقاد از عملکرد مخابرات پرداخت و صریحا اعلام کرد به دلیل توقف توسعه مخابرات در کشور به هیچ وجه منتظر افزایش نرخ مکالمات نباشید.

محمود واعظی البته فقط به همین تذکر بسنده نکرد؛ وی که در جمع نمایندگان رسانه های گروهی حضور داشت دوباره به نحوه خصوصی سازی مخابرات تاخت و با یادآوری موضوع انحصار در این شرکت که از دلایل واگذاری به شمار می رفت تاکید کرد: بخشی از بیت المال کشور در جریان خصوصی سازی مخابرات به اشتباه واگذار شد.

وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی در مورد برنامه های دولت برای افزایش تعرفه های مکالمات تلفن ثابت که از سوی شرکت مخابرات ایران پیشنهاد شده است، گفت: شرکت مخابرات ایران در بخش تلفن همراه و ثابت وظیفه توسعه را به همراه دارد و دلیل اینکه این شرکت از انحصار دولت خارج شده است توسعه همراه با سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده است اما در زمان واگذاری مخابرات دقت و مطالعات لازم انجام نشد و به همین دلیل سیم مسی در سراسر کشور به عنوان بیت المال به اشتباه واگذار شد.

وی افزود: در صورتی که سیم مسی به عنوان سرمایه ملی باید در اختیار تمامی شرکت های ارائه دهنده خدمات دسترسی قرار می گرفت که این انحصار باید شکسته شود. از طرفی دیگر توسعه مخابرات با وجود اینکه تکنولوژی تلفن ثابت تغییر کرده کم شده است.

150هزار نفر در نوبت دریافت تلفن

واعظی با انتقاد از عملکرد شرکت مخابرات گفت: هم اکنون بالغ بر ۱۵۰هزار نفر از مردم در نوبت دریافت تلفن ثابت هستند و مخابرات توسعه ای در این بخش نمی دهد.وی گفت: این شرکت به دلیل آنکه توزیع سود بالایی دارد به روش دولتی اداره می شود و به روش خصوصی هزینه می کند و مشکلات مالی بسیار دارد. حتی اختلافات در داخل خودشان در عرصه مدیریتی نیز وجود دارد که باعث عدم توسعه این بخش شده است.

واعظی گفت: پیش از این به مخابرات قول داده بودیم که چنانچه بسته پیشنهادی برای توسعه ارائه دهد و توزیع سود شرکت را پایین بیاورد سعی می کنیم با وجود محدودیت های دولت در زمینه افزایش تعرفه، مجوز دولت را برای افزایش نرخ های مخابراتی بگیریم اما اگر قرار نباشد توسعه ای داده شود به هیچ عنوان اجازه افزایش تعرفه نخواهیم داشت.

وی افزود: تاکنون مخابرات پیشنهادی برای توسعه بخش تلفن ثابت کشور نداشته و تنها بسته پیشنهادی افزایش تعرفه را ارائه داده است.

دلیل عدم حضور نماینده دولت در مجمع مخابرات

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه اختلافات داخلی در شرکت مخابرات مانع چابک سازی این شرکت شده است انتقاد از سیاست های مدیریتی مخابرات را دلیل عدم حضور نمایندگان دولت در مجمع عمومی سالیانه شرکت مخابرات ایران عنوان کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال دیگری در مورد تعیین و تکلیف دانشکده علمی و کاربردی مخابرات که به وزارت ارتباطات بازگشته است و مخابرات مدعی غیر قانونی بودن این اقدام شده است، گفت: دانشکده مخابرات از گذشته متعلق به وزارت ارتباطات بوده و مطابق اصل ۴۴قانون اساسی بخش سلامت و آموزش نمی تواند در زمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شود اما به دلیل بی توجهی صورت گرفته طی چند سال اخیر از زمان واگذاری شرکت مخابرات ایران این دانشکده به وزارت ارتباطات انتقال نیافته بود.

واعظی افزود: در این زمینه موضوع را در شورای گسترش آموزش عالی مطرح کرده و موافقت بازگشت دانشکده مخابرات را به وزارت ارتباطات مطابق با اصل ۴۴قانون اساسی گرفتیم اما آنچه که مخابرات بر سر آن بحث دارد مربوط به ساختمان دانشکده مخابرات است که لازم است کمیته ای تشکیل شود تا براساس قانون تکلیف اختلافات ملکی با این شرکت مشخص شود.

دعوای ملکی زیاد داریم!

وی افزود: اختلافات ملکی بین مخابرات و وزارت ارتباطات بسیار زیاد است و براساس قانون معتقدیم که آنچه متعلق به مخابرات است بودنش در وزارت ارتباطات حرام است و آنچه متعلق به دولت است به عنوان حقوق ملت نباید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد. بر این اساس زمین های متعدد و املاک بلاتکلیفی در کشور وجود دارد که ما و مخابرات بر سر مالکیت آن ادعا داریم که این موضوع باید ساماندهی شود.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: در ارتباط با ساختمان دانشکده مخابرات به محض اینکه شرکت مخابرات ایران اسنادی بیاورد که ادعای مالکیت این شرکت را بر این ساختمان اثبات کند بدون تردید این ساختمان را تخلیه خواهیم کرد.

 
 
 


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |