جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 96258 15:23 1397/12/15
جوان‌گرایی در مجلس از مسیر لیست‌های انتخاباتی دنبال شود نه محدودیت دوره نمایندگی

جوان‌گرایی در مجلس از مسیر لیست‌های انتخاباتی دنبال شود نه محدودیت دوره نمایندگی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
جوان‌گرایی در مجلس از مسیر لیست‌های انتخاباتی دنبال شود نه محدودیت دوره نمایندگی

جوان‌گرایی در مجلس از مسیر لیست‌های انتخاباتی دنبال شود نه محدودیت دوره نمایندگی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی این هفته در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که کاندیداتوری افرادی که ۳ دوره متوالی نماینده مجلس بودند برای دوره چهارم ممنوع شود.

هدف اصلی نمایندگان از این مصوبه فراهم کردن زمینه حضور جوانان در حوزه تقنینی اعلام شد؛ هدفی که تحقق آن از این طریق چون و چراهایی دارد. در عین حال برخی کارشناسان این مصوبه را در تضاد با قانون اساسی و حقوق شهروندی مردم برای تعیین سرنوشت ارزیابی کرده‌اند.

مصوبه اخیر مجلس خلاف اصول قانون اساسی است

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره مصوبه اخیر نمایندگان مجلس مبنی بر ممنوعیت کاندیداتوری افراد پس از سه دوره متوالی نمایندگی مجلس، گفت: اولاً از منظر حقوقی این مصوبه خلاف اصول قانون اساسی مربوط به نمایندگی مجلس است. آن اصول اطلاق دارد و اطلاق قانون اساسی هم معنادار و تخفیف آن اصول خلاف قانون اساسی است و معمولاً هم شورای نگهبان این موارد را رد می‌کند.

لیست‌های انتخاباتی، فرصتی برای جوان‌گرایی

وی افزود: ثانیاً گفته شده است که هدف از این اقدام جوان‌گرایی است، اما جوان‌گرایی باید در لیست‌های انتخاباتی محقق شود. اگر بناست احزاب محور رقابت‌های انتخاباتی و سیاسی شوند، خودشان باید کاندیداهای خود را از جوانان انتخاب کنند.

مصباحی‌مقدم با بیان اینکه این مصوبه، مجلس را از ظرفیت کارشناسی خالی می‌کند، گفت: تجربه ادوار گذشته مجلس نشان داده که ۷۰ تا ۸۵ درصد کسانی که در یک دوره رأی می‌آورند در دوره بعدی به مجلس راه نمی‌یابند. لذا به طور طبیعی این نوگرایی و گردش نیروها اتفاق می‌افتد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز کرد: از طرفی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد مجدداً برای دوره بعد مجلس هم رأی می‌آورند و اتفاقاً غالب این افراد کسانی هستند که در دوران حضور در مجلس خوش درخشیده و تأثیرگذار بوده‌اند.

نماینده سابق مجلس یادآور شد: همچنین هر نماینده‌ای که به تازگی وارد مجلس می‌شود تا بخواهد با آیین‌نامه داخلی مجلس آشنا شود و بر آن تسلط پیدا کند، چندین ماه زمان می‌برد و اشراف به نحوه ارائه پیشنهاد طرح‌ها و مخالفت‌ها و موافقت‌ها یکی دو سال وقت خواهد برد و درست در زمانی که نماینده‌ای مجرب می‌شود، دوره نمایندگی‌اش به اتمام می‌رسد و ممکن است در انتخابات بعدی رأی نیاورد.

مصباحی‌مقدم بیان کرد: افرادی که سابقه‌ای طولانی در نمایندگی مجلس دارند حامل اصالت‌ها و توانمندی‌های مجلس‌اند و ثروت مجلس محسوب می‌شوند و در واقع مجلس با این مصوبه خود را از ثروت‌هایش محروم می‌کند و از این زاویه اقدام درستی به نظر نمی‌رسد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |