جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 10734 15:31 1393/12/09
جهان فراموش نخواهد کرد

جهان فراموش نخواهد کرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
جهان فراموش نخواهد کرد

جهان فراموش نخواهد کرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

کتاب سوزی و تخریب مجسمه های موزه موصل به دست گروه داعش

گروه فرهنگ وهنر: گروه تروریستی داعش با حمله به کتابخانه مرکزی موصل ۱۰۰ هزار جلد کتاب را از بین برده است. پس از تخریب آثار تاریخی موزه موصل‌، نیروهای داعش به کتابخانه این شهر عراقی یورش بردند و ۱۰۰ هزار جلد کتاب و دست‌نوشته را چپاول کردند و در آتش سوزاندند. این امر سبب شد که دبیرکل یونسکو درباره «یکی از مخرب‌ترین اقدام‌های تاریخ بشر علیه مجموعه‌های نگه‌داری‌شده در کتابخانه‌ها» هشدار بدهد.
با هجوم وحشیانه داعش به کتابخانه مرکزی موصل، تمام روزنامه‌های عراقی از ابتدای قرن بیستم‌، نقشه‌ها‌، کتاب‌ها و مجموعه‌هایی از دوره عثمانی به بعد در آتش سوختند.
در این ویدیو اعضای داعش دیده می‌شوند که با استفاده از پتک، دریل و چکش به جان مجسمه‌ها و آثار باستانی ارزشمند موزه موصل افتاده‌اند و ده‌ها مجسمه و قطعه باستانی را از بین می‌برند.
یکی از اعضای داعش این اقدام وحشیانه و به دور از تمدن گروه را توجیه می‌کند و می‌گوید: این بت‌ها متعلق به اقوامی در سالیان گذشته است که خداوند را نمی‌پرستیدند. آشوری‌ها و اکدی‌ها و دیگر اقوام موجود در بین‌النهرین خدای باران، کشت و کار، جنگ و دیگر خدایان مختلف را داشتند و به وسیله آن‌ها به خدا شرک می‌ورزیدند.
در این فیلم ویدیویی اعضای داعش مجسمه‌های باستانی را از بالای ساختمان به پایین پرتاب می‌کنند و قطعه‌های ارزشمند تاریخی را با پتک و دریل از بین می‌برد. در پای این مجسمه‌ها نوشته‌های مربوط به آثار به چشم می‌خورد که در آن‌ها تاریخ برخی از مجسمه‌ها به قرن هشتم پیش از میلاد برمی‌گردد.
سازمان میراث فرهنگی همگام با آیسسکو - سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان کنفراس اسلامی - ، اتحادیه عرب، تخریب آثار باستانی عراق را توسط داعش محکوم کرد.
در متن بیانیه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آمده است: سرزمین بین النهرین(عراق امروزی) مهد تمدن بشری به شمار می رود و برخی از آثار تخریب شده این منطقه جزو آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو به شمار رفته و جزو میراث مشترک بشریت محسوب می شود.
این بیانیه می افزاید: اقدامات گروه داعش در عراق و سوریه و غارت و قاچاق اشیاء تاریخی و باستانی منجر به نابودی و صدمات بنیادین به میراث فرهنگی و باستانی این کشورها شده و تبعات جبران ناپذیری برای ملتهای این منطقه در بردارد.
'سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فاجعه تخریب و غارت گسترده آثار باستانی عراق توسط گروه داعش به ویژه جنایت اخیر این گروه در تخریب آثار فرهنگی و تاریخی این کشور در موزه نینوا در شهر موصل را به شدت محکوم می کند و از سازمان های بین المللی به ویژه سازمان فرهنگی، علمی و آموزشی سازمان ملل (یونسکو) می خواهد در راستای وظایف اساسی خود، برای جلوگیری از این تخریب سازماندهی شده و وحشیانه اقدام ضروری انجام دهد.'
هدف داعش از نابودی کتاب وموزه ها ، نابودی انسانها و خلاقیت های فرهنگی آنهاست.
«ایرینا بوکووا» مدیرکل یونسکو نیز با صدور بیانیه ای، نابودی این کتابها و آثار فرهنگی عراق را دور تازه ای از فرهنگ زدایی به دست نیروهای تروریستی داعش خواند و این اقدامات را از نمونه های کم سابقه ویرانگری در زمینه میراث های فرهنگی بشر توصیف کرد.
وی افزود: کتاب سوزی و فرهنگ زدایی نمونه دیگری از تلاش های گروه تروریستی داعش برای از میان بردن گونه های فرهنگی در عراق است که هویت اصلی مردم و سرزمین آن کشور به شمار می رود. وی همچنین تاکید کرد که هدف از این اقدامات، نابودی انسانها و خلاقیت های فرهنگی آنهاست.
وی درادامه افزود: سازمان یونسکو ۷۰ سال پیش با این هدف به وجود آمد تا از طریق علم، فرهنگ و آموزش و پرورش و با استفاده از ابزارهای گفت وگو و صلح، با این گونه خشونت ها مبارزه کند.
همچنین چند روز پس از تاراج کتابخانه مرکزی، تکفیری های داعش به کتابخانه دانشگاه موصل حمله کرده و صدها جلد کتاب با موضوع های علوم و فرهنگ را در مقابل چشمان دانشجویان دانشگاه در آتش سوزاندند و به تلی از خاکستر تبدیل کردند.
تجمع موزه‌داران در موزه‌ی ملی ایران
موزه‌داران تهرانی نیز بعدازظهر دیروز در یک حرکت جمعی با تجمع در سالن اصلی موزه‌ی ایران باستان، با جامعه‌ موزه‌داری در عراق همدری کردند. فاطمه احمدی، یکی از برگزار کنندگان این تجمع در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت:‌ پس از انتشار تصاویر و فیلم‌هایی که حمله وحشیانه داعش به موزه موصل را نشان می‌داد، با فراخوان به موزداران و حتی مرمت‌گران و باستان شناسان تصمیم گرفتیم با تجمع در سالن اصلی موزه ایران باستان حمایت خود را از موزه‌داران عراقی اعلام کنیم.


احمدی گفت: مجموعه دوستداران میراث فرهنگی و موزه داری برای اعتراض و هم اندیشی به این موضوع در موزه ملی ایران جمع و حرکت دست جمعی خود را اعلام کردند و از ایکوم جهانی خواستند تا هرچه زودتر برای رسیدن به یک راهکار عملی در این زمینه اقدامی انجام دهد.
در پایان به بخشی از متنی به قلم مهدی جوکار اشاره می کنیم که نوشته است وقتی پتک داعشیان بر سر مجسمه های تاریخی فرود می آمد و آنها را در چشم برهم زدنی از بین می برد، یاد این جمله «آلبرکامو» افتادم: «کسانی که مدعی اند همه چیز را می دانند و همه چیز را می توانند درست کنند، سرانجام به این نتیجه می رسند که همه را باید کُشت!»؛ آری بنیادگرایان تنها به کشتن آدم ها بسنده نمی کنند آنها تاریخ را نیز سر می برند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |