جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 12454 14:57 1394/02/16
جاده های کشور زود پیر می شوند

جاده های کشور زود پیر می شوند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
جاده های کشور زود پیر می شوند

جاده های کشور زود پیر می شوند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

کیفیت مصالح حلقه گمشده صنعت راه سازی ایران

مهدی زاهدی

براساس آمارهای منتشره هم اکنون ایران دارای بیش از ۲۰۰هزار کیلومتر راه است و پیش بینی می شود طی یک دهه آینده طول راه های کشور به بیش از ۳۰۰هزار کیلومتر افزایش یابد، با این حال موضوع مهمی که در این میان همواره به عنوان چالشی عظیم این بخش مهم اقتصادی کشور را درگیر کرده است کیفیت نامطلوب جاده هایی است که گاها حتی پس از گذشت مدت کوتاهی از بهره برداری به وضعیت اسفناکی دچار می شوند.

از سوی دیگر وقتی به آمارهای منتشر شده درخصوص تلفات حمل و نقلی کشور نگاهی می اندازیم و سهم مرگ و میر جاده ای را در مقایسه با دیگر شقوق حمل و نقل مقایسه می کنیم عمق فاجعه به طور محسوسی خودنمایی می کند؛ اگرچه دلایل تلفات جاده ای کشور به طور دقیق بررسی و گزارش نشده است اما رسیدن سهم ۱/۵ درصدی ایران از کل کشته های جاده های دنیا را نمی توان به تنهایی به عوامل انسانی مربوط دانست و نقش جاده های بی کیفیت در میان میان قابل چشم پوشی نیست.

روز چهارشنبه رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان کشور در دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران دانشگاه تبریز با صحه گذاشتن بر وضعیت نامطلوب جاده های کشور گفت: عمر متوسط جاده های کشور عمدتا به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب پنج سال بوده در حالی که این میزان در کشورهای توسعه یافته ۱۵سال است.

اگرچه تاکنون دلایل بسیاری برای پیرشدن زودرس جادههای کشور مطرح شده است اما محمد شکرچی زاده در همایش یادشده به صراحت از استفاده از مصالح نامرغوب در ساخت و ساز راههای کشور سخن گفت.

وی با بیان اینکه استفاده از مصالح نامرغوب در جاده ها باعث کاهش کیفیت و عمر آسفالت جاده می شود، افزود: باید در خصوص جاده نظارت های بیشتری به مصالح و کیفیت آسفالت شود.

شکرچی زاده اظهار کرد: در اجرای پروژه های عمرانی و ساختمانی کشورمان به موضوع مهم صنعتی سازی به عنوان توسعه پایدار توجه چندانی نمی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای زلزله خیز دنیاست، گفت: در چهل سال اخیر ۳۰ درصد زلزله هایی که بالای ۱۰ هزارنفر تلفات داشته اند در کشور ما اتفاق افتاده است.

شکرچی زاده افزود: این آمار نشان می دهد که باید بیش از پیش به مقاوم سازی ساخت و سازها توجه کنیم چرا که می توان با انجام مطالعات و افزایش نظارت بر ساخت و سازها این تهدیدات و خسارت های زلزله را به حداقل رساند.

مساله راههای نامطلوب در کشور البته چندی پیش از سوی بالاترین مقام مربوطه در حوزه حمل و نقل هم گوشزد شد؛ عباس آخوندی که از بدو رسیدن به صندلی وزارت راه و شهرسازی شیوه جالبی در انتقاد از مسایل مربوط به زیر مجموعه اش در پیش گرفته صریحا با ارایه آمارهایی از وضعیت نامطلوب راههای شریانی کشور خبر داده بود.

او با اعلام اینکه به دلیل نبود سرمایه‌گذاری برای نگهداری رویه جاده‌ها بیش از ۴۰ درصد راه‌های شریانی کشور در وضعیت بد و بسیار بد قرار دارند اظهار کرده بود: نگهداری راه‌های موجود بر ساخت جاده‌های جدید اولویت دارد.

در این میان مدتی است بحث جایگزینی بتن به جای قیر با هدف حل بخشی از چالش نامطلوب بودن جاده های کشور مطرح شده است که در این خصوص حسین عبده تبریزی، مشاور وزیر راه،چندی پیش در گفتگویی در این رابطه با اعلام شروع برنامه جایگزینی بتن به جای قیر درجاده های کشور خبر داده بود: این تحول با بتنی شدن ۸۰ کیلومتر جاده قائن به بیرجند آغاز شده است.

 
 
 


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |