شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 3119 08:10 1393/04/18
توقع‌مان از هنر مثل فوتبال پايين آمده است

توقع‌مان از هنر مثل فوتبال پايين آمده است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
توقع‌مان از هنر مثل فوتبال پايين آمده است

توقع‌مان از هنر مثل فوتبال پايين آمده است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مديرعامل خانه هنرمندان ايران با تأکيد بر ضرورت پيوند هر چه بيشتر ميان هنر و مردم به تشريح برنامه‌هاي اين خانه همزمان با ايام ماه رمضان پرداخت.

به گزارش ايسنا، مجيد سرسنگي گفت: متأسفانه هنر ما بسيار قشري است و گستره وسيعي از مردم را شامل نمي‌شود. آفتي که از قديم در هنر ما بوده اين است که حس مي‌شده هنر متعلق به عده‌اي روشنفکر است و لازم نيست مردم عادي با آن سروکار داشته باشند.
وي اضافه کرد: از سوي ديگر فضاي فرهنگي به گونه‌اي است که کمتر بر فرهنگ‌سازي عامه مردم کار کرده‌ايم.
سرسنگي گرفتار آمدن در دام مدرنيزم و غربي‌گرايي را يکي از آفت‌هاي هنر برشمرد و افزود: اگر امروز دچار اين مشکل شده‌ايم به اين دليل است که بر فرهنگ عمومي مردم کار نکرده‌ايم.
اين مدير هنري که شامگاه 16 تيرماه در خانه هنرمندان سخن مي‌گفت با انتقاد از عملکرد نهادهاي فرهنگي و بويژه صداوسيما خاطرنشان کرد: وظيفه اين نهادها فرهنگ‌سازي است اما وقتي نتيجه کارشان را ارزيابي مي‌کنيم مشخص مي‌شود آن‌ها عليرغم در اختيار داشتن همه امکانات و بودجه‌هاي کلان، خروجي متناسب با انتظارات را ندارند. در اين وضعيت نه تنها ناهنجاري‌ها التيام نمي‌يابد بلکه هر روز شديدتر مي‌شود.
اين استاد دانشگاه در ادامه يادآور شد: از سوي ديگر هنرمندان هم نتوانستند هنر را به زندگي مردم ببرند و اين چنين است که نقصان‌هاي فرهنگي زيادي داريم.
وي با تشريح عملکرد خانه هنرمندان در دو-سه سال گذشته اضافه کرد: در اين مدت سعي کرديم در کنار توجه به قشر خاص هنري براي مردم هم کار کنيم، چون معتقديم اگر هنر به داخل جامعه نرود رسالت خود را انجام نداده است.
سرسنگي از برگزاري نمايشگاه آثار هنري شخصيت‌هايي مانند بي‌بي يا برگزاري نمايشگاه هنري زنان خانوار هرمز، پخش فيلم‌هاي مستند در فضاي باز خانه هنرمندان و... به عنوان فعاليت‌هاي اين خانه در راستاي توجه به هنر مردمي ياد کرد.
او همچنين از ايجاد گالري در فضاي باز خانه هنرمندان و همين‌طور شکل‌گيري بازار هنر خبر داد و گفت: خوشبختانه بعد از يکي دو سال پيگيري، فاز اول اين گالري را ايجاد کرديم. ايده برپايي اين گالري براي بهره‌مند شدن مردم عادي است يعني کساني که در حالت عادي به خانه هنرمندان نمي‌آيند.
سرسنگي درباره بازار هنر نيز توضيح داد: قرارداد اين بازار در حال بسته شدن است و قرار است در چند ماه آينده در ضلع شرقي باغ راه‌اندازي شود، اين بازار براي فروش آثار هنري به مردم عادي برپا مي‌شود.

وي سپس با تأکيد بر ضرورت ارتقاء سطح فرهنگي مردم خاطر نشان کرد: شهروندي که با فعاليت‌هاي فرهنگي و هنري عجين شده باشد کمتر دچار معضلات اجتماعي مي‌شود اما متأسفانه در حال حاضر در برخي مناطق تهران هيچ امکانات فرهنگي وجود ندارد.
او در ادامه از ضبط ديوان بزرگ شعر فارسي به عنوان يکي از برنامه‌هاي آينده خانه هنرمندان ياد کرد و گفت: با کمک شاعران ديوان بزرگ شعر فارسي را درست کرده‌ايم که روي سي‌دي آماده شده اما الان در بروکراسي وزارت ارشاد هستيم که اگر مجوز بدهند اين ديوان به زودي منتشر مي‌شود.
سرسنگي برپايي برنامه‌هاي ماه رمضان در خانه هنرمندان را در راستاي توجه به هنر مردمي توصيف کرد و گفت: امسال برنامه بيروني ما در مقايسه با سال‌هاي گذشته به شکل عام‌تري برگزار مي‌شود. اين برنامه شامل آيين‌هاي نمايشي است که از 19 تير تا 23 تير ادامه دارد.
وي افزود: شاکله اين برنامه توجه به سنت‌هاي گذشته است زيرا با ورود به فضاي مدرنيزم اين سنت‌ها را فراموش کرديم و گاهي عمدا آن‌ها را کنار گذاشتيم زيرا آن‌ها را نشانه ارتجاع مي‌دانستيم در حالي که کشورهاي برخوردار از فرهنگ هم سنت‌هاي خود را حفظ مي‌کنند و هم از اين سنت‌ها به آينده خود پُل مي‌زنند.
سرسنگي با انتقاد از اينکه اساسا سطح توقع ما از فرهنگ ايراني بسيار پايين آمده خاطر نشان کرد: اين وضعيت مانند فوتبال‌مان است که وقتي از آرژانتين يک گل مي‌خوريم يا با نيجريه مساوي مي‌کنيم به خيابان‌ها مي‌ريزيم و شادي مي‌کنيم يعني شکست هم برايمان شادي دارد و متأسفانه در حوزه فرهنگ هم همين‌طور هستيم. وقتي يک گروه تئاتري در يک جشنواره دست چندم در قرقيزستان تقدير مي‌شود کلاه‌مان را بالا مي‌اندازيم.
مدير تماشاخانه ايرانشهر با تأکيد بر ضرورت تقويت خودباوري فرهنگي متذکر شد: وقتي اين خودباوري نباشد از ديگر فرهنگ‌ها تبعيت کامل مي‌کنيم.
او در بخش ديگري از اين نشست به تشريح برنامه‌هاي ويژه خانه هنرمندان در ماه رمضان پرداخت و از برگزاري آيين‌هاي نمايشي همچون ترنابازي، پرده‌خواني در کنار آيين‌هايي مانند شاهنامه‌خواني، مداحي، منقبت خواني و... خبر داد.
به گفته او اين برنامه‌ها از 19 تا 23 تيرماه از ساعت 21 و 30 دقيقه تا 23 برگزار مي‌شود. همچنين مراسم شب‌هاي قدر هم در محوطه بيروني خانه هنرمندان برپا خواهد بود.
سرسنگي سپس از برنامه ميهماني هنر که ويژه تجسمي است به عنوان يکي ديگر از برنامه‌هايشان با تکيه بر آثار تجسمي ديني نام برد و گفت: اين نمايش‌ها از 23 تير تا دوم مردادماه برپا است ضمن اينکه از ابتداي ماه رمضان نمايشگاه اسماءالحسني هم داشتيم.
وي با اشاره به برگزاري برنامه "ماندلا پرنده آزادي" افزود: پيش از درگذشت ماندلا مسابقه بين‌المللي پوستر را برگزاري کرديم که نمايشگاه برگزيدگان آن از 21 تا 30 تيرماه در خانه هنرمندان برپا مي‌شود.

مديرعامل خانه هنرمندان از راه‌اندازي دانشگاه مجازي اين خانه با عنوان "مکتب عالي هنر" به عنوان يکي ديگر از برنامه‌هاي خانه هنرمندان خبر داد و گفت: 80 درصد کارهاي اين دانشگاه انجام شده و اميدواريم از مهرماه در دو رشته دانشجو بگيريم.
سرسنگي در ادامه اين نشست درباره پست‌هاي جديدي که در وزارت علوم و شوراي عالي انقلاب فرهنگي گرفته است، توضيح داد: اين دو پست را پذيرفته‌ام که منافاتي هم با خانه هنرمندان ندارد. يکي از آن‌ها رياست گروه تخصصي هنر در وزارت علوم است که کار اين کارگروه بررسي و تصوب رشته‌هاي جديد هنري است و اين کميته 12 عضو دارد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |