جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 12849 14:39 1394/03/02
توسعه صنعت برق با مدل استرالیایی - ژاپنی

توسعه صنعت برق با مدل استرالیایی - ژاپنی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
توسعه صنعت برق با مدل استرالیایی - ژاپنی

توسعه صنعت برق با مدل استرالیایی - ژاپنی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

یک مقام مسئول در وزارت نیرو با تشریح جزییات کامل مصوبه اخیر برقی دولت، گفت: توسعه صنعت برق در حوزه حریم خطوط انتقال با الگوهای ژاپن و استرالیا توسعه می یابد

علي نظري منتظر درباره برنامه جدید احداث شبکه و تاسیسات جدید برقی در کشور همزمان با ابلاغ مصوبه برقی دولت به وزارت نیرو، گفت: براساس مصوبه جديد، حريم درجه دو به طور كامل از جداول حريم خطوط انتقال برق، حذف و حريم زميني جايگزين حريم درجه يك شد.

مديركل دفترحقوقي توانير با اعلام اینکه حريم خطوط انتقال برق كه تا پيش از اين براساس مصوبه سال ۱۳۴۷اعمال مي شد، با پيگيري هاي كميته تخصصي تعيين حريم در توانير، پیشنهاد جدید توسط وزارت نيرو به هيات دولت ارسال شد، تصریح کرد: در نهايت پس از مراحل قانوني و تصويب در هيات دولت، توسط معاون اول رييس جمهور براي ابلاغ رسمي شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در تدوين مفاد و بندهاي اين مصوبه از تجربه هاي جهاني و استانداردهاي اروپايي، ژاپني و استراليايي بهره گرفته شد و در نهايت با پايه قرار دادن استانداردهاي اتحاديه اروپا، نظام حقوقي و فني حريم خطوط انتقال برق پس از حدود ۵دهه اصلاح شد، اظهار داشت: براساس اين مصوبه نه تنها مباحث ايمني، بلكه مباحث حريم هوايي نيز براي نخستين بار وارد اصطلاحات صنعت برق شد و حريم خطوط متنوع و قابل انعطاف شد.

وي با یادآوری اینکه با اجرای مصوبه جدید ميزان زيادي از زمين هاي در حريم خطوط انتقال برق آزاد و يا ساخت وساز در آنها با رعايت نكات ايمني كه در آينده نزديك تدوين و ابلاغ خواهد شد، مجاز خواهد بود، بیان کرد: براساس مصوبه جديد، حريم درجه دو به طور كامل از جداول حريم خطوط انتقال برق، حذف و حريم زميني جايگزين حريم درجه يك شد.

نظري با بيان اينكه در اين مصوبه ابتدا اصطلاحات به كار رفته در آن همچون خط برق، محور خط، مسير خط و حريم تعريف شده است، يادآور شد: تدوين مفاد دیگر اين مصوبه با گسترش و شفافيت بحث، حريم را به دو گونه زميني و هوايي تعريف كردند كه به اين منظور حريم زميني شامل دو نوار در طرفين مسير خط و متصل به آن از سطح زمين كه عرض هر يك از اين دو نوار در تصويب نامه تعيين شده است.

مديركل دفترحقوقي توانير افزود: حريم هوايي نيز نقاطي در هوا در امتداد هادي و به شكل مستطيل (فرضي) تعريف شد كه خود شامل حريم هاي افقي و عمودي خواهد بود كه حريم عمودي فاصله عمودي در هوا از طرفين هادي جريان برق در جهت قائم و حريم افقي فاصله افقي در هوا از طرفين هادي جريان برق در جهت افق را شامل مي شود كه در تصويب نامه تعيين شده است.

به گفته نظري منتظرحريم خطوط برق با توجه به ولتاژ هاي مختلف از یک تا ۷۵۰كيلوولت تغيير كرده است به طوري كه به صورت ميانگين حريم زميني كه مشابه حريم درجه يك، مصوبه پيشين است، ۳۰درصد تخفيف خورده و حريم درجه دو نيز به طور كامل حذف شده است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه حريم زميني خطوط برق كمتر از يك هزار ولت حداكثر ۱.۳متر، از يكهزار تا ۲۰كيلوولت ۲.۱۰متر، ۳۳كيلوولت ۳.۵متر، ۶۳كيلوولت ۸متر و ۱۳۲كيلوولت ۹متر تعيين شده است، تبیین کرد: براساس مصوبه جديد حريم زميني خطوط انتقال برق ۲۳۰كيلوولت ۱۱.۹متر، ۴۰۰و ۵۰۰كيلوولت ۱۴متر و ۷۵۰كيلوولت ۲۵متر خواهد بود.

وی تاکید کرد: به اين ترتيب سه نوع حريم براي خطوط برق قابل تصور است كه شامل حريم زميني، هوايي و حريم تلفيقي به معناي اعمال تواماً حريم هوايي و حريم زميني تخفيف خورده است.

مديركل دفتر حقوقي و پاسخگويي به شكايات توانير در پایان با بیان اینکه براساس ماده ۱۲اين مصوبه، زمين هاي در حريم قابل آزادسازي است، خاطرنشان کرد: به اين ترتيب مالكان مي توانند به منظور بررسي و آگاهي از وضعيت زمين خود براساس مصوبه جديد، به شركتهاي برق منطقه اي و توزيع مراجعه كنند چرا كه با اين اقدام جديد، بسياري از محدوديت ها رفع شده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |