شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 152942 18:15 1400/06/14
توسعه سیستم برق‌رسانی در مدار حرکت صنعت

توسعه سیستم برق‌رسانی در مدار حرکت صنعت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
توسعه سیستم برق‌رسانی در مدار حرکت صنعت

توسعه سیستم برق‌رسانی در مدار حرکت صنعت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-امروزه ضرورت تولید برق و حفاظت و حراست از آن بر کسی پوشیده نیست و تمامی کاربری‌های موجود در سطح یک شهر اعم از تجاری، مسکونی، صنعتی، اداری، درمانی و ... جهت تداوم و استمرار فعالیت‌های خود نیازمند استفاده از انرژی الکتریکی هستند. بدیهی است که در صورت آسیب دیدن سیستم تولید، انتقال و توزیع برق بسیاری از فعالیت‌های حیاتی کشور را از ارائه خدمات ناتوان می‌سازد بنابراین حفاظت از پست‌های برق از جمله پست‏های توزیع در سیستم برق رسانی یک شهر امری ضروری وغیرقابل انکار می‌باشد.

به گزارش جهان اقتصاد، پست های برق به طور کلی به عنوان رابط بین قسمت‌های تولید (نیروگاه) و توزیع برق (مصرف کننده‏ها) در یک سیستم هستند، در این میان پست‎های برق فوق توزیع نیز به عنوان نقش ارتباط دهنده انتقال نیروی برق و توزیع برق‌اند.

در این زمینه با سعید آرمان فرد، کارشناس پروژه در قسمت پست‏های فوق توزیع برق به گفت و‏گو پرداخته ایم.

این کارشناس پروژه در پست‌های فوق توزیع برق عنوان کرد: استفاده از پست‏های برق به منظور کاهش تلفات است زیرا میزان انرژی که در نیروگاه تولید می‎شود از سطح ولتاژ بالاتری برخوردار است و اگر بخواهد در همین سطح ولتاژ انتقال پیدا کند، اکثرا به دست مصرف کننده نمی رسد و به منظور کاهش تلفات مجبور به افزایش سطح ولتاژ هستیم.

آرمان فرد افزود: پس از نیروگاه یک پست به نام فزاینده وجود دارد که سطح ولتاژ را افزایش می‏دهد که در کشور ما بالاترین سطح ولتاز 400 کیلو ولت است در حالیکه سطح ولتاژ در آمریکا نیز تا 700 کیلو ولت می‌رسد. این 400 کیلو ولت در قسمت‏های مختلف بین شهری یا داخل شهری منتقل می‏شود و در مراحل بعدی سطح ولتاژ کاهش پیدا می‏کند.

وی گفت: تعمیر و نگهداری در پست‏های فوق توزیع وجود دارد که به صورت ماهانه یا هفتگی انجام می‏شود ومادامی که این تعمیرتداوم پیدا کند، در کاهش سطح تلفات تاثیر گذار است.

این کارشناس پروژه در پست‏های فوق توزیع برق گفت:با توجه به قطعی‏های شبکه برق که شاهد هستیم به نوسازی و بازسازی پست‏های برق و طرح‏هایی تحت عنوان بهینه سازی نیاز است به طوری که تجهیزات پست‏ها را تعویض یا تک به تک تعمیر می‏کنند تا با تعمیرات انجام شده کارکرد بهتری پیدا کنند.

آرمان فرد عنوان کرد: هرچه تعداد پست‏های برق بیشتر باشد، پایداری شبکه بهترخواهد بود.

**مشکلات پیش روی پست‏های برق

وی بیان کرد: پست‏های برق ممکن است در صورت اندازه نبودن میزان مصرف پاسخگو نباشند و حتی بسوزند یا به دلیل فرسودگی، تجهیزاتشان از بین برود یا حتی  ترانس از حرارت زیاد دچار آتشوزی شود و به انفجار سایر تجهیزات بیانجامد.

** رابطه مستقیم پست برق با فعالیت صنعت

این کارشناس پروژه در پست‏های فوق توزیع برق گفت: زمانی می‏توان گفت که پست‏‏های برق به میزان کافی وجود خواهد داشت که چرخ صنعت صد در صد بچرخد درغیراین صورت ناکافی است زیرا تعداد پست برق رابطه مستقیم با فعالیت صنعت دارد زیرا هراندازه صنعت ما فعال تر باشد، نیاز بیشتری به پست برق احساس می‏شود به طور مثال در مناطق صنعتی مانند هرمزگان و بندرعباس به پست‏های برق نیاز است.

آرمان فرد گفت: هرزمان صنعت به طورکامل کار کند، نیاز بیشتری به پست برق نیاز است و این تعداد پست برق جوابگو نیست چرا که با میزان مصرف و فعالیت بخش صنعتی ارتباط مستقیمی دارد.

وی بیان کرد: پست برق صرفا برای صنعت نیست اما تاثیر بسیاری در پروژه‏های انتقال آب از خلیج فارس به صنایع داشته است به طوری که  بخش خصوصی و دولتی باهم وارد کار شدند و با شیرین سازی آب در صدد این بودند که آب را به کرمان و... انتقال دهند، درهمین مسیر انتقال آب تعدادی پست برق در نظر گرفته شد بنابراین در راه اندازی هر پروژه صنعتی به این میزان پست برق نیاز است که اشتغال زایی و تامین نیازهای دیگر را به دنبال دارد. حال این پرسش به وجود می آید که چرا از پست برق استفاده می شود؟ در پاسخ باید گفت برای مناطقی که به طور مثال پروژه انتقال آب از بندرعباس به کرمان تعریف می‏شود چون پست برق از یک اختلاف ارتفاع بسیاری برخوردار است و بندرعباس در ارتفاع پایین تری است و می‌خواهد به ارتفاع بالا این انتقال آب صورت گیرد، پس نیاز است که در مناطقی آب پمپاژ شود و تامین کننده برق آن پمپاژ باید برق خود را تامین کند و ازطریق پست برق کار خود را انجام دهد.

این کارشناس پروژه در پستهای فوق توزیع برق  گفت: باید ازسمت نیروگاه‏های با سوخت فسیلی به سمت نیروگاههای تجدید پذیرسوق پیدا کرد .

آرمان فرد بیان کرد: براساس بخشنامه خود وزارت نیرو و توانیر باید از تجهیزاتی که امکان تولید آن در داخل وجود دارد، استفاده شود در حالی که بسیاری از تجهیزات امکان تولید آن در کشور فراهم نیست. به طور مثال ترانس قدرت که در زنجان تولید می‏شود بخش اعظمی از قطعات آن وارداتی است و از خارج از کشور وارد می‏شود .

وی گفت: به منظور کاهش خاموشی‏ها باید به سمت مدیریت مصرف گام برداریم واین مهم به پیش نیازهایی وجود دارد از جمله این که شبکه برق به سمت به هوشمند شدن حرکت کند و مادامی که این روند دنبال نشود، همکاری لازم از سوی مردم صورت نمی‏گیرد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |