چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 167867 11:00 1400/10/13
تهاتر مسیری میانبر برای سرازیر شدن نفت ایران به بازار

تهاتر مسیری میانبر برای سرازیر شدن نفت ایران به بازار

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تهاتر مسیری میانبر برای سرازیر شدن نفت ایران به بازار

تهاتر مسیری میانبر برای سرازیر شدن نفت ایران به بازار

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایلنا، سیدحمید حسینی درباره تهاتر نفت و کالا از جمله با کشور سریلانکا اظهار داشت: ما در ازای طلبی که از سریلانکا داریم که به دلیل تحریم 4، 5 سال در این کشور مانده و امکان پرداخت ندارند، می‌توانیم کالا یا چای دریافت کنیم که اگر این کار با قیمت مناسبی صورت بگیرد، اشکالی ندارد؛ زیرا کشور سالانه 700 تا 800 هزار تن مصرف چای دارد و چای سریلانکا هم مرغوب و در بازار شناخته شده است، بنابراین می‌توانیم تهاتر کنیم. 

وی افزود: اصولا در شرایط تحریم مهمترین مسئله نقل و انتقالات پول است که باعث می‌شود کشورهای تحریم‌کننده بتوانند ما را رصد کرده و برای خریدار مشکل ایجاد کنند، بنابراین از هر مسیری که بتوانیم مباحث مبادلات مالی را چه به صورت ارز دیجیتال و یا تهاتر حل کنیم قطعا موثر است. 

عضو اتحادیه صادکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در ادامه با بیان اینکه امکان تهاتر روزانه 500 تا 600 هزار تن نفت‌خام با کالاهای مورد نیاز پروژه‌های نفتی، برقی و ساخت مسکن وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه فعلا به دلیل تحریم نمی‌توانیم به طور رسمی در بازار جهانی حضور و سهم داشته باشیم قطعا تهاتر می‌تواند انگیزه‌ای باشد که فروشندگان کالای ایرانی با خریداران مذاکره کنند و آنها را راضی کنند که نفت‌خام ایران را بخرند و کالایی را که آماده تولید و صادرات دارند به ما بفروشند. 

وی تاکید کرد: در مجموع به شرطی که تهاتر شفاف و ضابطه‌مند بوده، تضمین کافی دریافت شده، از یک مرکز کنترل هدایت شود و چندگانگی در قیمت‌ها ایجاد نشود یعنی قیمت کالای وارداتی با خرید نقدی متفاوت نباشد، مفید است. 

به گفته حسینی؛ دولت برای تهاتر ریسک می‌کند و کار سختی است، مکانیزم و هماهنگی این کار آسان نیست و در هر حال اقدام مثبتی در راستای صادرات و فروش نفت خواهد بود.

وی درباره امکان تهاتر بنزین و کالا نیز بیان داشت: ما بنزینی برای صادرات نداریم، ضمن اینکه امکان فروش فرآورده وجود دارد و نیازی به تهاتر نداریم، علاوه بر آن کشورهای منطقه و هم حاشیه خلیج‌فارس متقاضی هستند.

عضو اتحادیه صادکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی یادآور شد: بنزین و فرآورده به مانند نفت‌خام امکان رصد و کنترل ندارند و بدون مشکل جدی صادر می‌شوند، اگرچه به دلیل مصرف داخلی و شدت گرفتن قاچاق از ابتدای خرداد ماه بنزینی برای صادرات نداشته‌ایم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |