جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 116075 18:57 1399/07/27
تلاش غربی های برای کم رنگ کردن ایران در حوزه انرژی

تلاش غربی های برای کم رنگ کردن ایران در حوزه انرژی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تلاش غربی های برای کم رنگ کردن ایران در حوزه انرژی

تلاش غربی های برای کم رنگ کردن ایران در حوزه انرژی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گلناز پرتوی مهر-آینده چگونه است؟ این پرسش همگانی و نقل مجالس حرفه ای و غیرحرفه ای است و ارتباطی به شغل یا حرفه خاصی نداشته و عارضه های وارده به تمامی کشورها موجب گردیده از نظر کمی و کیفی بدان پرداخته و اظهار نظر نمایند اما نقش هریک از عامل های اثرگذار در روند شکل گیری زندگی فردی و اجتماعی آحاد انسانی موجب گشته که این سهم بطور مختلف مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد.

از آنجایی که نفت به عنوان مهمترین عامل تولید انرژی در زندگی فردی و اجتماعی همه انسان ها نقش گذار یا نقش پذیر است باید گفت روندهای نوظهور و چشم انداز در حال تغییر بازارهای انرژی به ویژه برای کشورهای دارای درآمد نفتی و یا بهتر بگوییم اقتصادهای پایه نفتی بسیار متفاوت و ناموزون است.

رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی و محیط‌ زیست اتاق تهران درگفت وگو با خبرنگارجهان اقتصاد اظهار کرد : هجوم یکسره و بدون وقفه بیماری کرونا موجب شده تا در مراحل مختلف، کشورها با اقتصادی جدید و نوظهور مواجه شوند چرا که امروزه تعداد محدودی از دولت ها و شرکت ها در سطوح مختلف از عملکرد خود در محیط متلاطم و آشفته کسب وکار کنونی راضی هستند.

وی افزود: در دهه های گذشته برنامه ریزی  سنتی که بیشتر بر پایه پیش‌بینی‌های قطعی استوار بود تا حدود زیادی موجب کسب موفقیت برای سازمانها می گردید، اما هم اکنون این روش‌ها کارایی خود را از دست داده است.

وی تصریح کرد: پیش بینی های قطعی شاید در افق زمانی کوتاه‌مدت معینی درست باشد ولی در بازه زمانی کوتاه‌مدت و بلندمدت و با ظهور رویدادهای پیش بینی نشده و غافلگیرکننده مانند هجوم ویروس کرونا، تغییرات پی در پی در سیاست های کلان ملی و منطقه ای و نیز بین المللی، ناتوانی مدیران و سیاستگذاران را برای درک تغییرات نوظهور آشکار می سازد.

وی ادامه داد :این ناتوانی موجب از کار افتادن و غیرقابل استفاده شدن استراتژی‌های تدوین شده بر اساس پیش‌بینی‌های قطعی می شود.

پدیداربیان کرد: در شرایط فعلی و موقعیت کنونی کم نیستند برنامه‌ریزی‌هایی که بدون توجه به تغییرات عمیق آینده طراحی می‌شوند و در نتیجه اهداف در نظر گرفته شده در برنامه را محقق نمی سازند.

وی اظهار کرد :چشم انداز در حال تغییر آینده انرژی برای اقتصاد های پایه نفتی دارای ۵ روند و محرک تغییر الگوهای تقاضا، تغییر گزینه های تامین و عرضه منابع، نوسانات قیمت و تأخیر در سرمایه گذاری، بازیگران نوظهور، صف‌آرایی های جدید و قوانین نوین و تغییرات آب و هوایی است.

وی مطرح کرد: افزایش شتابان استفاده از منابع انرژی های تجدیدپذیر و تکنولوژی های جدید، زمینه مساعدی را برای جایگزینی انرژی تجدید پذیر به جای منابع تجدید ناپذیر فراهم نموده است.

وی افزود: وسعت تقاضای جهان و هزینه ایجاد زیرساخت های جدید برای انتقال انرژی در کنار چالش های فنی و تکنولوژی ناشی از منابع متنوع  انرژی تجدید پذیر، از آن است که جایگزینی منابع انرژی دارای کربن کمتر بدون وقوع هرگونه پیشرفت و یا کشفی مهم چندین دهه به ‌طول خواهد انجامید.

وی با اشاره به اینکه نوسانات شدید در قیمت حامل های انرژی به ویژه نفت خام، منجر به عقیم ماندن سرمایه‌گذاران پروژه‌ها یا محدودیتهای آنها شده است گفت : این تاخیر در سرمایه گذاری فرصت و زمان کافی برای ورود انرژی های جدید به بازار را فراهم خواهد کرد.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط‌ زیست اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: محتمل‌ترین چشم انداز آینده اقتصادهای پایه نفتی و آینده ژئوپلتیکی جهان را می‌توان شکل‌گیری اتحاد بین قاره‌ای دانست.

وی بیان کرد: اما در مجموع و در طی دو دهه آینده یکی از دو قدرت چین یا ایالات متحده بر جهان مسلط خواهد شد و نبض اقتصاد های پایه نفتی و چالش‌های حاکم بر آن را عهده دار خواهند شد و برای جلب سایر قدرت‌های جهانی نیز از نفوذ تاثیرپذیری انرژی در هدایت، اجرا و عملیات استفاده خواهند کرد.

وی افزود: در عصر حاضر هرگونه برنامه ریزی با رویکرد درون گرایی و انکار نقش سایر بازیگران ناموفق و محکوم به شکست است  و پیامدهای منفی قابل ملاحظه ای را برای صنعت نفت و گاز و به تبع توسعه اقتصادی کشور به دنبال خواهد داشت.

وی در پایان خاطرنشان کرد : برخی کشورهای غربی به دنبال آن هستند که آینده متحمل بازار انرژی را به گونه ای ترسیم نمایند که ایران نقشی کمرنگ و حاشیه ای در برقراری تعادل میان مدت و بلندمدت عرضه تقاضای نفت و گاز جهان داشته باشد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |