سه شنبه 04 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 149328 19:08 1400/05/09
تقویت پرشتاب زیر ساخت های پستی

تقویت پرشتاب زیر ساخت های پستی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تقویت پرشتاب زیر ساخت های پستی

تقویت پرشتاب زیر ساخت های پستی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه امورزیربنایی- با شکل‌گیری دنیای الکترونیک و الکترونیکی‌شدن بسیار از امور ارتباطی، تصور اولیه این بود که با توقف بخش قابل‌توجهی از کارکردهای سنتی سیستم پستی، این صنعت آسیب جدی به‌خود خواهد دید؛ اما در سال کرونایی ورق به نفع پست برگشت و با اینکه تلفن، اینترنت، انواع و اقسام تکنولوژی‌های جدید در خدمت بشر کرونازده خانه‌نشین بود اما کارهایی باید انجام و کالاهایی باید جابه‌جا می‌شد که جز از طریق پست از هیچ روش دیگری انجامش ممکن نبود. از همین رو شرکت ملی پست را باید یکی از پرمشغله‌ترین شرکت‌های فعال این روزهای کشور بدانیم؛ تا جایی که اکنون حجم و وزن در بسته های پستی بسیار افزایش یافته و مردم محصولات و کالاهای زیادی را از مسیر شبکه پست انتقال می دهند. کرونا، افزایش تمایل کاربران به ارسال کالا، افزایش تجارت آنلاین، خرید‌های اینترنتی و هزاران علت دیگر را می‌توان نام برد که شرایط را برای کار این شرکت مهم و حیاتی سخت و دشوار کرده‌اند ولی آیا پست برای چنین روز‌هایی آماده بوده است؟

برهمین اساس «روزنامه جهان اقتصاد» در گفتگویی با حسین غضنفری، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست به بررسی وضعیت فعلی پست و اقدامات انجام شده پرداخته است.

**افزایش رضایتمندی از خدمات پستی

حسین غضنفری، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در پاسخ به این سوال که شرکت ملی پست در یک سال اخیر و با وجود شلوغی های بسیار تا چه میزان توانسته رضایت مخاطبان خود را فراهم کند، توضیح داد : به دلیل ماهیت خاص خدمات پستی، ناگزیر بخش قابل توجهی از فعالیت ها و خدمات کماکان مستلزم بهره گیری از نیروی انسانی می باشد و بر همین اساس همواره در کشورهای توسعه یافته موضوع  وقوع محصول نامنطبق و بی ترتیبی ، محتمل و اجتناب ناپذیر می باشد و قطعاً برنامه ریزی ارکان مختلف شرکت برکاهش میزان وقوع بی ترتیبی های پستی و بهبود کیفیت خدمات می باشد. در همین راستا بر اساس آخرین آمار ماهانه پیامکی رضایت سنجی شرکت،  بالغ بر 80 درصد از مشتریان از ارائه خدمات پستی رضایت داشته و صرفاً درصد کمی ابراز نارضایتی قطعی نموده اند.  البته از آنجاکه پست به عنوان یک شرکت مشتری محور خود را موظف به پاسخگوئی به نیاز های مشتریان می داند لذا با طراحی کانال های مختلف ارتباطی زمینه پاسخگوئی به موقع به سوالات، ابهامات و پیگیری شکایت مشتریان فراهم نموده است. نظیر سامانه 193 ، سامانه EOP و قطعاً در قبال هرگونه بی ترتیبی و انحراف از SLA مصوب پاسخگو و نسبت به جبران خسارت احتمالی اقدام خواهد نمود. غضنفری اقدامات انجام شده در راستای افزایش و تسهیل خدمات را این گونه توضیح میدهد: «همانطور که در جریان هستید در طی سال های اخیر با توجه به تغییر ذائقه مشتریان و توسعه تجارت الکترونیک ترافیک بسته و امانت به طور معناداری افزایش یافته است. این افزایش بواسطه شیوع بیماری کرونا و تغییر الگوهای رفتاری افراد جامعه در برهه های زمانی از سال گذشته مانند دوران قرنطینه مردادماه منجر به رشد ضربه ای ترافیک شبکه پستی شد. هر سیستمی (بویژه سازمان های بزرگ دولتی) برای سازگاری با تعییرات اینچنینی نیاز به زمان دارد.  شرکت ملی پست نیز تلاش کرد با افزایش ظرفیت زیرساخت های خود توان لازم برای پاسخ به تقاضاهای ایجاد شده را فراهم آورد. برخی از این زیرساخت ها در عملیات هسته ای شبکه مورد استفاده قرار گرفته اندکه مشتریان پست به صورت محسوس آنها را مشاهده نمی کنند ولی قطعاً تاثیر استفاده از آنها در نحوه سرویس دهی مشهود است؛  به صورت کلی افزایش ظرفیت شبکه پستی در لایه هسته به میزان 30 درصد یک اقدام راهبردی و سرمایه گذاری کلان بوده است. برخی از اقدامات نیز در لایه توزیع صورت گرفته که با توجه به محدودیت های خودروسازان و فرآیند های طولانی اداری از خرداد سال  جاری به تدریج در شبکه نمود یافته است».

** 200میلیارد تومان توسعه زیر ساخت

غضنفری در مورد اقدامات زیر ساختی و توسعه ای انجام شده در یک سال اخیر ادامه میدهد:«شرکت ملی پست  به دلیل ضرورت برقراری ارتباط فیزیکی بین اقصی نقاط کشور و با توجه به گستردگی حمل و نقل و توزیع قطعاً نیازمند توسعه زیرساخت ها در فرآیند های مختلف قبول، آماده سازی، رهسپاری و توزیع می باشد. در همین راستا در طی ماه های اخیر و با توجه به رشد ترافیک قابل توجه مرسولات پستی بیش از 2000 میلیارد ریال از محل درآمد های شبکه در زمینه توسعه زیرساخت ها و ظرفیت های پستی سرمایه گذاری شده که مهمترین آنها عبارتند از: توسعه شبکه توزیع بسته و امانت به میزان 100 درصد با خرید 400 دستگاه وانت،

افزایش ظرفیت شبکه رهسپاری به میزان 30 درصد با خرید 40 دستگاه کامیون،افزایش ظرفیت هسته شبکه تجزیه  و مبادله کشوری به میزان 30 درصد،هوشمند سازی مراکز تجزیه و مبادلات در 6 هاب از طریق بهره گیری از سیستم سورتینگ، تغییر توپولوژی شبکه با راه اندازی  هاب های پستی و برقراری خطوط مستقیم بین استانی.خریداری تعداد 4000 ترولی جهت تسریع در رهسپاری و مبادله و کاهش صدمه به بسته ها و امانات پستی.خرید 7000 باکس پلاستیکی جهت جاجایی مرسولات.باز راه اندازی شماره تلفن سه رقمی 193 به عنوان شماره مركز امور مشتريان شركت ملي پست  و توسعه ظرفیت پاسخگوئی به میزان 300 درصد».

معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در پایان اضافه کرد: «چنانچه گفته شد با توجه به محدودیت های ایجاد شده در ماه های اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا و اعمال قرنطینه در برخی ایام سال به ویژه در مرداد ماه سال گذشته، شرکت پست با افزایش ترافیک قابل توجه و غافلگیر کننده ای مواجه گردید که قطعاً امکان پاسخگوئی و همچنین واکنش به موقع به این تغییر ناگهانی در شرکتی به گستردگی پست نیازمند صرف زمان به منظور انجام هماهنگی های لازم و انجام اقدامات اصلاحی مرتبط  بود. بدین منظور با برنامه ریزی های انجام شده در حوزه های زیرساختی و نیروی انسانی، ظرفیت  شبکه پست در فرآیند های مختلف نظیر تجزیه و رهسپاری و توزیع به طور قابل قبولی ارتقاء یافت و در نتیجه با وجود افزایش ترافیک قابل توجه پایان سال در اسفند ماه و همچنین افزایش 850 هزار مرسوله در بهمن ماه بدلیل برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، خدمات پستی بدون کمترین وقفه و اختلال به هموطنان ارایه شد. در پایان لازم است از زحمات همکاران شبکه پستی که با وجود ابتلای 2500 نفر و جان باختن 12 نفر از آنها، کماکان فداکارانه و بدون وقفه و تعطیلی، به صورت شبانه روزی در حال انجام وظیفه می باشند، قدردانی نمایم».



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |