جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 13859 10:31 1394/04/13
تفکیک آب شرب و بهداشتی در ایران بعید است

تفکیک آب شرب و بهداشتی در ایران بعید است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تفکیک آب شرب و بهداشتی در ایران بعید است

تفکیک آب شرب و بهداشتی در ایران بعید است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

پژوهشگر انستیتو پژوهش نیوکاسل انگلستان:

تهرانی‌ها 3 برابر مردم اشتوتگارت آب مصرف می‌کنند

مختارهاشمی پژوهشگر انستیتو پژوهش نیوکاسل انگلستان و استاد مدعو دانشگاه کردستان درخصوص برنامه جداسازی آب شرب و بهداشتی و چگونگی اجرای آن در کشور گفت: در تمام دنیا آبی که درآشپزخانه وجود دارد با کیفیت بوده و برای شرب و آب با کیفیت پایینتر برای امور بهداشتی استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه جداسازی آب شرب و بهداشتی سیستم پیچیده ای است که سرمایه گذاری زیادی می خواهد، تصریح کرد: درحال حاضر درایران سیستم آب و فاضلاب پیشرفته ای وجود ندارد لذا امکان اینکه دو سیستم آب وارد منازل شده و انشعابات جدید ایجاد شود بعید بنظر می رسد.

هاشمی در گفت وگو با ایلنا ادامه داد: جداسازی آب شرب و بهداشتی مشکلات فنی زیادی دارد و متاسفانه به دلیل از گذشته اینکه استراتژی برای این کار وجود نداشته اجرای آن را در حال حاضر مشکل کرده است.

وی همچنین مسائل مالی را از دیگر چالش های پیش روی طرح تفکیک آب شرب و بهداشتی برشمرد و اظهار داشت: در حال حاضر شرکتهای آب و فاضلاب زیانده هستند و حتی خرج و مخارج خودشان را در نمی آورند چه برسد به اینکه بخواهند در این زمینه سرمایه گذاری کنند زیرا آب بهایی که می گیرند در قیاس با قیمت آب تمام شده بسیار ناچیز است.

این پژوهشگر انستیتو پژوهش نیوکاسل انگلستان همچنین گفت: علاوه بر مسائل مالی به لحاظ تکنولوژی نیز مشکل داریم زیرا تکنولوژی راه اندازی این سیستم در ایران وجود ندارد زیرا باید تصفیه خانه هایی وجود داشته باشد که آب شرب و بهداشتی تفکیک شود، نیاز داریم که همه شهرها و روستاها مجهز به تصفیه خانه شوند در حالی که در حال حاضر در این زمینه حتی برای شهرهای بزرگ مشکل داریم.

هاشمی گفت: در حال حاضر 5 سد و 15 هزار چاه آب تهران را تامین می کنند و به گفته مدیر عامل آب منطقه ای مجبوریم آب کشاورزی را برای شرب تخصیص دهیم به این دلیل که ذخایر آبی سدها رو به اتمام است و بارندگی هم کم شده است.

وی اظهار داشت: ما در تهران 3 برابر اشتوتگارت از آب استفاده می کنیم و تا زمانی که فرهنگ عوض شود چطور می خواهیم به مردم بگوییم که آب کم مصرف کنند لذا باید مراجع و علما نیز وارد شده و فتوی دهند که مردم صرفه جویی کنند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |