پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 55696 16:08 1395/12/10
تغییر راهبردی در سیاست‌های منطقه‌ای آل‌سعود صورت نگرفته است

تغییر راهبردی در سیاست‌های منطقه‌ای آل‌سعود صورت نگرفته است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تغییر راهبردی در سیاست‌های منطقه‌ای آل‌سعود صورت نگرفته است

تغییر راهبردی در سیاست‌های منطقه‌ای آل‌سعود صورت نگرفته است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نوشت: با گذشت چند روز از سفر ناگهانی روز شنبه عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، به عراق و دیدار و گفت‌وگو با مقامات عالی‌رتبه این کشور، این اتفاق همچنان مورد توجه رسانه‌هاست و تحلیلگران و کارشناسان مسائل سیاسی منطقه‌ای از زوایای مختلف به واکاوی ابعاد و اهداف این سفر پرداخته‌اند.

برخی تحلیلگران با نگاهی خوش‌بینانه این سفر را نشانه پذیرش شکست سیاست‌های منطقه‌ای عربستان در راستای بازگشت فعالانه به منطقه دانسته و عده‌ای دیگر نیز با رد این احتمال آن را توطئه‌ای جدید برای برهم زدن ثبات نسبی ایجاد شده در عراق با شکست قطعی داعش در موصل تحلیل کرده‌اند.

عربستان امروز به عنوان حامی تروریسم در جهان اسلام شناخته می‌شود

منصور حقیقت‌پور، کارشناس مسائل سیاسی و مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا در تحلیل این سفر و اهداف عربستان از عادی‌سازی و بهبود روابط با عراق گفت: مثلث عربستان ـ ترکیه ـ رژیم صهیونیستی در چند سال اخیر یک کنسرسیوم ضد مقاومت تشکیل دادند که این کنسرسیوم امروز در منطقه کاملا شکست خورده است.

وی ادامه داد: امروز عربستان هیچ مقبولیتی در لبنان، یمن، بحرین، سوریه، عراق و ... ندارد و در همه این کشورها عربستان به عنوان حکومتی حامی تروریسم و مخالف محور مقاومت شناخته می‌شود.

سفر عادل الجبیر به عراق؛ تغییر تاکتیکی نه راهبردی

حقیقت‌پور اظهار کرد: این مسئله باعث شده است که هم خسارات مادی و معنوی آل‌سعود در منطقه افزایش یابد و هم هزینه‌‌هایش بالا برود. به عقیده من با توجه به اقدامات و اظهارات مقامات عربستانی در طی روزها و ماه‌های اخیر نمی‌توان گفت سفر عادل الجبیر نشانه‌ای از تغییر راهبردی عربستان درباره اوضاع منطقه است.

مشاور رئیس مجلس اضافه کرد: در واقع این سفر را نمی‌توان به عنوان پشیمانی عربستان از اقدامات و سیاست‌های خود در منطقه به ویژه در عراق و سوریه تلقی کرد. این اقدام یک تغییر تاکتیکی برای عقب نماندن از تحولات منطقه‌ای است که دائما به ضرر عربستان پیش می‌رفت.

وی تأکید کرد: سعودی‌ها به چشم خود آزادی حلب را دیدند و آزادی موصل نیز تا روزهای دیگر حاصل خواهد شد. طبیعی است که سعودی‌ها باید تحرکی از خود نشان دهند تا سهمی از آزادی موصل به دست بیاورند و به همین دلیل است که صحبت از کمک به بازسازی مناطق آزاد شده از دست داعش در عراق می‌کنند تا بتوانند همچنان جای پایی در عراق داشته باشند. لذا می‌توان گفت هیچگونه تغییر راهبردی در رفتار رژیم سعودی در سطح منطقه صورت نگرفته است.

مذاکرات حج نشانه‌ای از تغییر موضع عربستان نسبت به ایران نیست

حقیقت‌پور درباره برخی تحلیل‌ها که یکی از اهداف این سفر را انتخاب عراق به عنوان میانجی در روابط میان ایران و عربستان دانسته‌اند، گفت: همانطور که بیان شد عربستان تغییر راهبرد نداده است و علائمی نیز که دال بر تغییر راهبرد عربستان باشد مشاهده نمی‌شود.

وی درباره مذاکرات حج میان هیئت ایرانی و مقامات عربستانی به عنوان یک از نشانه‌های تمایل سعودی‌ها به بهبود روابط با ایران گفت: حتی این نیز مسئله بیانگر تمایل عربستان برای بهبود روابط و کاهش تنش در روابط دو کشور نیست، زیرا این مذاکرات فعلا هیچ دستاوردی نداشته است و سعودی‌ها همچنان بر مواضع خود ایستاده‌اند.

مشاور رئیس مجلس یادآور شد: اگر آنها پذیرفتند که امنیت و عزت حجاج ایرانی را تأمین کنند، تقصیر یا قصور خود در فاجعه منا را بپذیرند و دیه شهدای فاجعه منا را پرداخت کنند می‌توان از یک تغییر موضع و رفتار نسبت به ایران صحبت کرد ولی تاکنون تغییر خاصی مشاهده نشده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |