شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 164839 18:18 1400/09/17
تسهیل خانه دار شدن با ادغام طرح های مسکنی

تسهیل خانه دار شدن با ادغام طرح های مسکنی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تسهیل خانه دار شدن با ادغام طرح های مسکنی

تسهیل خانه دار شدن با ادغام طرح های مسکنی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-مسکن همانطور از نامش پیداست محیطی برای امنیت و آرامش خاطر آدمی است تا پس از گذشت چندین سال مشقت و این در و آن در زدنهای متوالی و زحمات فراوان پیدا کردن ضامن برای دریافت تسهیلات بتواند با خیال آسوده در آن سکنی گزیند.

به گزارش جهان اقتصاد، خانه دار شدن آرزوی دیرینه هر فردی در این جامعه است که دستخوش مشکلات بسیاری شده و برای همه اقشار اعم از کارگر ،کارمند و سرپرست خانوده به یک آرزو تبدیل شده است. گرانی مسکن و عوامل تاثیر گذار در این حوزه کام مردم را برای خرید خانه تلخ کرده است. این وضعیت تا جایی ادامه پیدا کرد که مجلس یازدهم برای بررسی این موضوع وارد شد و با روی کار آمدن دولت جدید هم در وعده های رییس جمهور و وزیر مربوطه رسیدن به یک طرحی برای حل مشکل مسکن شنیده شدکه از آن می توان تحت عنوان  نهضت ملی مسکن یاد کرد که بر اساس این سیاست،احداث ۴ میلیون واحد مسکونی در ۴ سال در برنامه دولت قرار گرفته است.

از مجموع چهار میلیون واحد قرار است حدود ۶۱۵ هزار واحد در شهرهای جدید ساخته شود و به گفته حبیب‌الله طاهرخانی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ زمین احداث این تعداد واحد تامین شده و آماده آغاز عملیات اجرایی است.

در نهضت ملی مسکن  بیشترین حمایت از دهک‌های اول تا سوم درآمدی صورت می پذیرد

با توجه به این که مشارکت با بخش خصوصی می تواند روند ساخت واحدهای مسکونی را تسهیل کند، از این رو دولت در نهضت ملی مسکن دولت سازنده نیست و  چنانچه آورده متقاضیان و منابع ساخت که شامل تسهیلات بانکی و آورده متقاضی در موعد معین واریز شود حتما این پروژه‌ها کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل خواهد شد .

وزارت راه و شهرسازی پیش‌بینی کرده که تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن حداقل یک و نیم تا دو سال طول بکشد.

در هرصورت برخورداری از مسکن های طرح نهضت ملی مسکن باید متقاضیان از شرابطی برخوردار باشند که از جمله آن می توان به چهار شرط تاهل و سرپرست خانوار بودن، حداقل سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا، فاقد مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن اشاره کرد.

اخیرا به منظور بهره مندی تمامی ثبت نام کنندگان از مزایای مسکن، با مصوبه شورای‌عالی مسکن، طرح اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن در هم ادغام شدند.

بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن، می‌توانند در قانون جهش تولید مسکن ( نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند.

همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف می‌شوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی می‌کنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن می‌توانند ثبت‌نام کنند.

بر اساس مصوبه تازه شورای‌عالی مسکن، مردان مجرد بالای ۴۵ سال سن و بیماران خاص با تاییدیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امکان ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن را دارند.

 بنا بر اعلام معاونت مسکن و ساختمان، برای مهاجران از کلانشهرها، سابقه سکونت به یکسال تقلیل پیدا کرده است. بدین‌معنا اگر کسی ساکن کلانشهری بوده و در شهر دیگر، تقاضای مسکن دارد با حدود یکسال سابقه سکونت در همان شهر امکان ثبت‌نام در طرح نهضت ملی مسکن را دارد.

همچنین برای کارکنان دولت و نیروهای نظامی و روحانیون بر اساس حکم اداری و یا بر اساس تشخیص حوزه‌های علمیه، سابقه سکونت ۵ ساله در طرح نهضت ملی مسکن مورد نیاز نیست. این افراد می‌توانند به جز تهران در سایر شهرهای کشور از این مزیت بهره‌مند شوند.

** وام نهضت ملی به مسکن ملی هم تعلق می‌گیرد

با توجه به ادغام طرح اقدام ملی با طرح نهضت ملی، تمامی امتیازات و تسهیلات قانون جهش تولید و تامین مسکن به هر دو پروژه مذکور تعلق می‌گیرد که در این خصوص طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید به مجموعه‌های تابعه دستور داد قراردادهای مشارکت مدنی، مراحل افزایش وام و تزریق منابع مالی از بانک به پروژه‌ها را برای پیشبرد هرچه بیشتر طرح‌های مذکور به جدیت پیگیری کنند.

از روز ۲۸ مهرماه ثبت‌نام اجرای قانون جهش تولید مسکن در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir در ۳۱ استان آغاز شده به طوری که  بر اساس اعلام معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، تاکنون حدود یک میلیون و ۹۸۶ هزار و ۳۶۶ نفر در سامانه ملی نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند ومهلت نام‌نویسی تا پایان آذرماه تمدید شده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |