چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 5441 15:06 1393/07/02
تحولات لبنان و خاورميانه از نگاه نصرالله

تحولات لبنان و خاورميانه از نگاه نصرالله

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تحولات لبنان و خاورميانه از نگاه نصرالله

تحولات لبنان و خاورميانه از نگاه نصرالله

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

تعدادي از افسران و سربازان ارتش لبنان که چندي پيش به اسارت نيروهاي تروريستي داعش و جبهه‌النصره درآمدند موضوع روز طرف‌هاي سياسي و رسانه‌هاي گروهي اين کشور شده است.


برخي از نيروها و شخصيت‌هاي سياسي لبنان با دستاويز قرار دادن اين موضوع حملات گسترده‌اي عليه حزب‌الله کرده‌اند. در آخرين اين مواضع سمير جعجع خواستار عقب نشيني نيروهاي حزب‌الله از سوريه شده است تا اسراي ارتش لبنان آزاد شوند. برخي ديگر از طرف‌هاي سياسي، حزب‌الله را مسئول متوقف ماندن مذاکرات با تروريست‌هاي گروگانگير معرفي کرده‌اند. به اعتقاد اينها وزراي حزب‌الله براي استمرار گفت‌وگوها کارشکني مي‌کنند و اجازه نمي‌دهند گفت‌وگوها براي آزادي نيروهاي ارتش لبنان به نتيجه برسد. اين در حالي است که سيد حسن نصرالله در سخنراني خود که شب گذشته انجام داد با اشاره به اين اننقادها که بعضا افترا و اتهامات ناروا مي‌باشد، پاسخ داد.
به گزارش ايسنا ، مهمترين ديدگاه‌هاي سيد حسن نصرالله، دبيرکل حزب‌الله درخصوص اسراي ارتش لبنان به اين شرح بود:
- حزب الله لبنان اسراي ارتش لبنان را اسراي خودش مي‌داند و اين پرونده را متعلق به همه لبناني‌ها و نه فقط ارتش و خانواده‌هاي آنها مي‌داند.
- از آغاز به اسارت گرفته شدن نيروهاي ارتش، گفت‌وگو براي آن در هيات وزراي لبنان شروع شده است.
- صداهاي مسموم و برخي نيروهاي سياه‌گر تلاش کردند که با ايراد اتهام به حزب‌الله موضوع اصلي را به فراموشي بسپارند و گاهي اوقات آن قدر صداي خود را بالا بردند که سقف درخواست هايشان حتي از نيروهاي تروريستي نيز بالاتر رفت. از سوي ديگر برخي عناصر فتنه در لبنان تلاش کردن تا اين موضوع را به فتنه طايفي و مذهبي جديدي در لبنان تبديل کنند.
- حزب‌الله از آغاز اين بحران معتقد بود که مسئوليت پيگيري و حل مشکل بر عهده دولت لبنان است.
- حزب‌الله معتقد است که دولت لبنان بايد وارد گفتگوها مي‌شده است تا اسراء و شهداي ارتش به خانه‌هايشان بازگردانده شوند اين در حالي بود که در جنگ رواني تحريک کننده‌اي برخي مدعي شدند که حزب‌الله با گفتگو با طرف ديگر مخالفت کرده است در حالي که اين کذب محض است.به اعتقاد حزب‌الله دولت است که تعيين مي‌کند بايد گفتگوها مستقيم يا غير مستقيم يا به هرشکل ديگري باشد.
- حزب‌الله معتقد است هرگونه گفتگويي با طرف ديگر بايد از موضع قدرت و به دور از هرگونه جدال‌هاي رسانه‌اي باشد زيرا ورود از موضع ضعف و توسل به طرف ديگر بي فايده و آثار مخرب به دنبال دارد و گروگانگير را به اقدامش تشويق مي‌کند.
- تعيين سقف مذاکرات نبايد براساس مزاج گروگانگيرها و طرف‌هاي تروريستي باشد. حزب‌الله نه سقفي براي مذاکرات تعيين و نه روندي را در اين مسير متوقف کرده است و معتقد است بالاخره در قالب گفتگوهاي قدرتمندانه مي توان راهي مناسب براي حل موضوع پيدا کرد.
- براي حل موضوع اسراي ارتش مي توان از دوستان کمک گرفت گرچه ممکن است شرايط به گونه اي باشد که لازم باشد از دشمنان هم کمک گرفت.
سيد حسن نصرالله با اعلام مواضع حزب الله به عنوان يکي از اعضاي حاضر در حکومت فعلي لبنان تاکيد کرد که اقدامات تروريستي اين گروه‌ها را به پاي پناهندگان سوري حاضر در لبنان گذاشتن يک اقدام غير اخلاقي و ضدانساني است. از سوي ديگر وي تاکيد کرد که هر گونه عمليات مقابله به مثل در اين ماجرا مردود است زيرا خواسته گروه‌هاي تروريستي گروگانگير را تامين مي‌کند که به دنبال ايجاد فتنه‌هاي طايفه‌اي و مذهبي در لبنان هستند.
دبيرکل حزب‌الله ورود لبنان به هرگونه درگيري‌هاي منطقه‌اي را رد کرد و تاکيد نمود که حزب‌الله بر اساس همين سياست تا کنون عمل کرده است و به همين دليل در درگيري‌هاي عرسال شرکت نکرد و اين ارتش لبنان بود که زمام امور را در جنگ عرسال به دست گرفت.
حزب‌الله و ائتلاف بين‌المللي عليه داعش
اما مهمترين بخش مواضع نصرالله به ائتلاف بين‌المللي عليه داعش بازمي‌گشت. وي هرگونه حضور در اين ائتلاف به رهبري آمريکا را رد کرد و تاکيد نمود که آمريکا صلاحيت‌هاي اخلاقي براي رهبري چنين ائتلافي را ندارد.
دبيرکل حزب‌الله با توجه به حضور حزب‌الله در کابينه لبنان تاکيد کرد که بايد موضع حزب در قبال هرگونه همکاري با ائتلاف بين‌المللي روشن شود.
وي عناوين مهم عدم همکاري با ائتلاف بين‌المللي را چنين برشمرد:
- حزب‌الله ضد داعش و همه جريانات تکفيري در منطقه است و براي مبارزه با آنها شهداي زيادي تقديم کرده است.
- حزب الله به شکل اصولي و براساس مبنايي ثابت با رهبري آمريکا در هرگونه ائتلافي عليه تروريسم مخالف است چه با هدف سقوط نظام ها باشد و چه با هدف حمله عليه داعش.
- حزب الله مخالف هرگونه دخالت آمريکا تحت هر عنواني در امور مربوط به نظام ها و ملت‌هاي منطقه است.
- آمريکا مسئول اصلي رشد جريان‌ها و سازمان‌هاي تروريستي در منطقه خاورميانه است.
- به اعتقاد حزب الله آمريکا حامي تروريست‌ترين دولت جهان يعني دولت صهيونيستي است.
- آمريکا صلاحيت اخلاقي براي رهبري مبارزه با تروريسم در منطقه را ندارد.
- همانطور که اوباما اعلام کرده است آمريکا به منظور حفظ منافع و مصالح خويش وارد جنگ با داعش شده است و به همين منظور ائتلاف بين‌المللي عليه داعش را راه انداخته است و تا اين احساس خطر ايجاد نشد از هرگونه اقدامي عليه آنها سرباز زد.
- چه کسي مي‌تواند بپذيرد که وارد جنگي شود که هدف آن حفاظت از منافع آمريکا در خاورميانه است.
- نه الان و نه هيچ وقت به مصلحت لبنان نيست که وارد چنين ائتلافي شود.
دبيرکل حزب‌الله لبنان سپس با اشاره به چگونگي حمايت مالي و لجستيک از داعش و النصره در عراق و سوريه گفت که اگر به راستي آمريکايي‌ها و هم پيمانانش خواستار مبارزه با داعش و گروه‌هاي تروريستي و تکفيري در منطقه هستند فقط لازم است سه اقدام را انجام دهند:
1- هرگونه کمک مالي و نظامي را به اين گروه‌ها متوقف کنند.
2- تقويت ارتش لبنان را تسريع کنند.
3- بحران بزرگ انساني پناهندگان سوري در لبنان را حل کنند.
سيد حسن نصرالله از وقوع تحولات بسيار مهم در ظرف چند هفته آينده در منطقه خبر داد که لبنان از آن جدا نخواهد بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |