جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 13992 15:16 1394/04/15
تجمع ساکنان بن بست شیده در بهشت

تجمع ساکنان بن بست شیده در بهشت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تجمع ساکنان بن بست شیده در بهشت

تجمع ساکنان بن بست شیده در بهشت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

پیگیری جهان اقتصاد ۶ ماه پس از انتشار یک گزارش اختصاصی

رویای خانه دار شدن کارکنان صنعت هوایی از یک دهه گذشت

مهناز اسماعیلی - مهدی زاهدی

خیابان بهشت تهران که عمدتا روسا، اعضا و کارمندان نهادهای شهری و حقوقی کشور در آن ساکنندو به تعبیری محل رفت و آمد بزرگان شهر محسوب می شود صبح دوشنبه شاهد حضور بیش از ۳۰۰نفر از کارمندان صنعت هوانوردی کشور بود که به ”ساکنان بن بست شیده” معروف شده اند.

ساکنان بن بست شیده” عنوان گزارشی بود که پیشتر در تاریخ ۹ دی ۱۳۹۳ در روزنامه جهان اقتصاد به شکل یک رنجنامه منتشر شده بود.

نام «شیده» شاید برای کمتر کسی آشنا باشد اما برای کارکنان صنعت هوایی کشور نه تنها نامی دور از ذهن نیست، که یادآور سال های نه چندان خوشایندی است که آنها در انتظار تحویل گرفتن خانه های خود سپری کرده اند، خانه هایی که بیش از یک دهه پیش هر چه پس انداز داشتند، را بلعید.

متقاضیان مسکن سازمان هواپیمایی و شرکت فرودگاههای کشور یا همان ساکنان بن بست شیده روز گذشته و پس از گذشت سالها از انتظار برای خانه دار شدن سرانجام تصمیم گرفتند در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کنند.

انتخاب مکان این تجمع به گفته اعضای شرکت کننده، به دلیل حضور یکی از مدیران سابق شرکت فرودگاههای کشور در شهرداری تهران صورت گرفت؛ رضا قدیمی بنابر اظهارات مالباختگان در زمان تشکیل تعاونی مسکن، مسئول پروژه ای بود که بعدها در فعل و انفعالاتی عجیب تغییر نام داد و از عنوان هئیت واگذاری واحد مسکونی در پرند در سال ۱۳۸۷به نام شرکت تعاونی انبوه سازان مسکن حمل و نقل هوایی ( شیده) تبدیل شد.

چالش های به وجود آمده بر سر راه اعضایی که با اعتماد به آرم شرکت فرودگاههای کشور و سازمان هواپیمایی کشوری در دو پروژه ۱۱۰۰ و ۴۰۰۰ واحدی ثبت نام کرده بودند، بنابرگفته خودشان، راهی جز تجمع برایشان باقی نگذاشت، مذاکره، شکایت، اعتراض و مطبوعاتی شدن این موضوع هیچ کدام راه به جایی نبرد تا سرانجام روز دوشنبه تجمعی خودجوش در مقابل محل جدید خدمت یکی از مسئولان این پروژه شکل گرفت.

در همین راستا خبرنگار جهان اقتصاد در این تجمع حضور یافت تا با نمایندگان متقاضیان گفت و گو کند و دلیل و مطالبات آنها را جویا شود.

یکی از نمایندگان "بن بست شیده" آخرین اتفاقات رخ داده در خصوص این پروژه را ضمن اشاره به مشکلاتی که از سال ۱۳۸۲ تا کنون با آن درگیر بوده اند اینگونه تشریح کرد: ما یک سال است که تعامل را شروع کردیم. تعاملی که طی مصوباتی با آقای باقرزاده (مسئول جدید پروژه) شکل گرفت و قرار شد کارها را پیش ببریم. نزدیک به ۲۰ برگه مصوبه با ۵ تا ۶ بند داشتیم که هیچ کدام به جز یک مورد که مربوط به واگذاری دفترکاری به نمایندگان بود (که آن هم از واحدهای متعلق به اعضا است) به سرانجام نرسید.

وی ادامه داد: متاسفانه تا اینجا هیچ نوع همکاری انجام نشده است. حساب مشترک با تیم آقای باقرزاده باز شد که وی منابع مالی را واریز کند. در این منابع مالی قطعا یک مقدار هم اعضا بدهکار هستند. قرار شد اعضا هم بدهکاری هایشان را به این حساب مشترک واریز کنند اما آقای باقرزاده و قدیمی به هیچ کدام از تعهداتشان پایبند نبودند. تذکرات لازم داده شد ولی متاسفانه هیچ کدام از اینها انجام نشد و در نهایت نمود آن امروز به شکل این تجمع آشکار شد.

این نماینده افزود: نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد مال باختگان شیده از پرسنل حمل و نقل شامل خلبان، گروه های پرواز، الکترونیک، مهماندار، نیروی زمینی، مخابرات و قشر خرید آزاد شامل سپاه و نیروی انتظامی فرودگاه هستند.

وی اضافه کرد: متاسفانه طرف مقابل به هیچ کدام از قراردادها و مصوبه های خودشان پایبند نبودند و امروز نقطه عطفی برای سلسله تجمعات مسالمت آمیزی است که حق مسلم خود می دانیم.

وی درباره قراردادهای یک طرفه ای که به قرارداد ترکمنچای۲ معروف شده است، گفت: در این قرارداد که دکتر محمدحسین زارعی، معاون حقوقی دانشگاه شهیدبهشتی آن را تنظیم کرده، بندی به نام داوری آورده شده و بند بند آن با چنان حرفه ای نگارش شده که اگر ما بهترین وکلا را هم بگیریم، نمی توانیم کاری از پیش ببریم. اگر هم بخواهیم شکایت کنیم، هزینه زیادی دارد. بند مذبور تحت عنوان داوری به نظر ما دور تسلسل است. اینها می دانند که چه کار کرده اند.

این نماینده به رانتی بودن تغییر ماهیت شرکت اشاره کرد و تنها درخواست شان را تحویل واحدها دانست و گفت: تنها مطالبه ما تکمیل و تحویل واحدهایمان است، نه یک متر بیشتر و نه یک متر کمتر.

نماینده دیگر از خبر ناگواری برای تجمع کنندگان پرده برداشت و گفت: صبح شنبه ما در دادگستری رباط کریم با رئیس دادسرا جلسه ای داشتیم و بنده به ایشان اعلام کردم که مردم در مضیقه هستند. شایعاتی مبنی بر اینکه پروژه به مزایده گذاشته می شود، به گوش می رسد. وی با رئیس اداره ثبت تماس گرفتند و قضیه را جویا شدند. در نهایت اسم آقای باقرزاده و آقای قدیمی را به رئیس ثبت دادیم و پرونده ای از ایشان بیرون آمد که حدود ۶۰ میلیارد بدهی داشت و به همین دلیل بانک مسکن برای سه تا از سندها اجرائیه صادر کرده و این اجرائیه الان هم در حال کارشناسی در بانک مسکن است.

وی ادامه داد: قاضی دادسرا درباره این موضوع گفته اس که شما وقتی ندارید و باید به صورت ویژه موضوع را پیگیری کنید. اگر شکایت کنید دو تا سه سال روند پرونده طول می کشد، به صورت کیفری هم که نمی توانید پیگیری کنید چراکه قراردادتان به شما اجازه این کار را نمی دهد.

از سوی دیگر اما رضا قدیمی که بیشتر شرکت کنندگان در این تجمع او را به عنوان مسئول مشکلات خود معرفی کرده اند ساعتی پس از پایان تجمع در گفتگو با خبر آنلاین به طور کلی تمام اظهارات آنان را تکذیب و از برکناری خود از صنعت هوایی کشور گلایه کرد!

ماجرای شیده از زبان متهم!

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تجمع کنندگان درباره شما اعتراض دارند که چندسال است از شرکت تعاونی مسکن کارکنان صنایع هوایی رفته اید؟ ماجرا را اینگونه تشریح کرد: درسال ۱۳۸۳ زمانی که وزرای محترم وقت آن زمان که آقای خرم در وزیر راه بود و آقای عبدالعلی زاده وزیر مسکن بود، موضوع راه اندازی فرودگاه امام در اراضی جنوب تهران مطرح شد. گفتند برای اینکه انگیزه مطرح شود که اینها بروند آنجا کار کنند، بهتر است برایشان تسهیلاتی در نظر گرفته شود. بنده در سال ۸۳ از مسئولان سازمان هواپیمایی کشور بودم. تفاهم نامه ای بین این دو وزارتخانه امضا شد و زمین به اندازه ساخت قریب ۵ هزار واحد مسکونی از سوی وزارت راه داده شد تا و وزارت مسکن خانه بسازد و در اختیار کارکنانی بگذارد که در فرودگاه امام شاغل می شدند. در همین رابطه هیات امنایی منصوب شدند و عضویت در این هیات امنا با رای یا داوطلبانه نبود. بلکه اعضای هیات امنا، منصوب می شدند. این اعضا با امضای معاون وزیر وقت تعیین می شدند که تیمی مشترک از وزارت خانه های راه و مسکن بودند تایید شدند من یکی از آن ۵ نفر عضو هیات امنا بودم. از سال ۸۳ تا ۸۹ من آنجا بودم و مسئولیت داشتم. پیش از آن مدیرفروگاه مهرآباد بودم و بعد هم مدیرکل فرودگاه حضرت امام شدم. در طول این مدت، ۵ رئیس سازمان نیز تغییر کردند و اینها نیز حکم من را تمدید کردندو از طرف رئیس سازمان هواپیمایی کشور، بنده مدیرعامل شرکت بودم. زمانی متوجه شدم این هیات ۵ نفره دارای شخصیت حقوقی قانونی نیست. مثلا فردا قرار است ۵ هزار سند به نام من شود و من فوت کنم، ورثه من ممکن است این اسناد را منتقل نکنند و دردسر می شود. لذا با اجازه معاون وزیر وقت، یک شرکت تعاونی انبوهسازی تشکیل دادیم که حق و حقوقی که در املاک بود را به این شرکت تعاونی منتقل کردیم.

قدیمی عنوان کرد: بعد از سال ۹۰ وزارت راه و شهرسازی و مسکن یکی شد و وزیری که آمد اصرار کرد قدیمی در این شرکت تعاونی نباشد. صورتجلسه ای در دفتر وزیر تنظیم شد که قدیمی باید از این شرکت تعاونی برود. دقت کنید شرکت تعاونی ای که پروژه ۱۱۰۰ واحدی اش ۹۰ درصد پیشرفت داشت، را گفتند باید رئیس هیات مدیره اش برود. یک ماه بعد نیز بنده را از مدیرکلی فرودگاه امام برداشتند که آن هم قصه پرغصه ای است. ما ۲۰ سال سابقه مدیریت در صنعت هوایی کشور داشتیم و الان در شهرداری داریم موش و سگ می گیریم، اشکال ندارد. جمهوری اسلامی برای من هزینه کرده تا مدیر شدم، الان یقه چه کسی را بگیرم؟

وی درباره پروژه ۴۰۰۰ واحدی هم گفت: آن پروژه ۴۰۰۰ واحدی نیز در سطح ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در اصل، آن پروژه تنها ۷۰۰ عضو دارد که برای برخی از آنها فوندانسیون اجرا شده و برخی نیز حتی سفت کاری شده.

او نمایندگان اعضای شیده را به دروغ گویی متهم کرد و تاکید کرد: قرار بود پس از ۱۰ روز، کارها از سر گرفته شود و پروژه شروع به کار کند. می خواهند تا ۱۰ روز تمام نشده و فرصت دارند در این ۱۰ روز تا می توانند فتنه کنند! من در ۶ ماه گذشته سه بار با اینها جلسه گذاشتم، اینها خودشان را به خواب زدند و نمی خواهند بفهمند.

قدیمی اضافه کرد: من برای کسانی که این کارها را کردند، حکم از قاضی گرفتم و شکایت رسمی گرفتم و حکم قضایی خوبی هم گرفتم. رئیس هیات نمایندگان اعضای شرکت تعاونی نباید این کار را می کرد و مردم را به خیابان می آورند حتی دیشب(یکشنبه شب) به آنها گفتم بیایید جلسه بگذارید و مشکل را حل کنید.

نکته جالب توجه دیگری که در گفتگوی قدیمی به چشم می خورد ادامه گلایه های از مسئولان جدید صنعت هوایی کشور بود؛ او معتقد است: دوستان دولت جدید شانه خالی می کنند. آنها باید کمک به حل مسئله کنند.

گفتنی است در حالی که بیش از ۳۰۰ نفر طومار تجمع روز دوشنبه را امضا کردند رضا قدیمی به خبرآن لاین گفت: امروز فقط ۶۰ نفر جمع شده بودند!

در پایان تجمع روز دوشنبه نمایندگان اعضا با حضور در شورای شهر و مذاکره با مسئول حراست شورا پیگیری مطالباتشان را از طریق اعضای اصلی شورای شهر خواستار شدند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |