جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 114181 11:03 1399/07/12
تجلیل از ناخدایان و لنج سازان پیشکسوت قشم

تجلیل از ناخدایان و لنج سازان پیشکسوت قشم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
تجلیل از ناخدایان و لنج سازان پیشکسوت قشم

تجلیل از ناخدایان و لنج سازان پیشکسوت قشم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مرتضی شیخ زاده با اشاره به شعار «کشتیرانی پایدار برای سیاره پایدار» از سوی سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) اظهار کرد: قشم با توجه به ویژگی های خاصی که دارد یکی از بهترین نقاط جهت معرفی به سایر نقاط جهان به عنوان یکی از قطب های دریانوردی و ساخت سازه های دریایی است.

وی با بیان اینکه ایران میزبان سال 2021 برنامه سازمان جهانی دریانوردی خواهد بود، ادامه داد: این یک فرصت فوق العاده برای دریانوردی جزیره قشم است که بتواند پتانسیل ها و ظرفیت های بکر و بی نظیر منطقه را به جهانیان معرفی کند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: از همین امروز باید با برنامه ریزی دقیق در جهت مستندسازی فعالیت های صورت گرفته در لنج سازی و شیوه های سنتی دریانوردی در جزیره قشم اقدام کرد.

شیخ زاده با اشاره به فعالیت بالغ بر 2 میلیون نفر دریانورد در نقاط مختلف جهان و در صنعت عظیم دریانوردی، تصریح کرد: با وجود پیشرفت های فراوانی که طی سالیان گذشته در حوزه حمل و نقل اتفاق افتاده اما همچنان 90 درصد جابجایی کالاها در جهان توسط بیش از یک میلیون و ششصد هزار دریانورد شناسنامه دار درکنار بیش از چهارصدهزار نفر دریانورد ثبت نشده، صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اساتید لنج سازی و پیشکسوتان این حوزه، زحمت های فراوانی برای زنده نگه داشتن این دانش بومی انجام داده اند و باید با برنامه ریزی شرایط برای انتقال این آموزه ها به نسل های آینده نیز فراهم شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: تجربیات ناخدایان و دریانوردان سنتی قشم کوله باری ارزشمند از خاطرات و نکات آموزنده در حوزه های مختلف است که باید برای حفظ و نگهداری و مستندسازی آن اقداماتی را پیش بینی کرد.

به گفته شیخ زاده؛ با برنامه ریزی و تکمیل پروژه پارک موزه دریانوردی و شناورهای چوبی خلیج فارس در روستای گوران، این روستا می تواند تبدیل به یکی از شناسنامه های تاریخی و فرهنگی در جزیره قشم و کشورهای حوزه های خلیج فارس شود.

وی با بیان اینکه دریانوردی هنر استفاده و بهره‌وری بهینه از کشتی ها و صنایع و سازه های دریایی است، بیان کرد: صیادی و دریانوردی بخش وسیعی از تجربیات و ساخت زندگی ساکنان و جوامع محلی جزیره قشم طی سالیان گذشته است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری ادامه داد: طی ماه های گذشته و با شیوع کرونا و توقف بسیاری از فعالیت های گردشگری، اقدامات بسیار خوبی در جهت استانداردسازی ارائه خدمات گردشگری در جزیره قشم صورت گرفته است.

شیخ زاده در پایان خاطرنشان کرد: با یک برنامه ریزی دقیق و مدون می توانیم بهترین استفاده را از حضور گردشگران در منطقه داشته باشیم و به توسعه فرهنگی و اقتصادی در جوامع سرعت ببخشیم.

براساس این گزارش مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این مراسم گفت:  جزیره قشم به عنوان تنها ژئوپارک جهانی خاورمیانه اقدامات متعددی را در راستای توسعه مفاهیم و انتقال دانش های بومی در منطقه اجرایی کرده است.

علیرضا امری کاظمی ادامه داد: حفظ و احیای دانش بومی و محلی ساکنان جزیره قشم و انتقال آن به نسل های آینده به عنوان یکی از مهمترین برنامه های ژئوپارک جهانی و مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: در همین راستا با هدف معرفی دانش بومی محلی لنج سازی و دریانوردی سنتی به عنوان یکی از علوم قدیمی ساکنان بخش های مختلف جزیره قشم طی سالیان گذشته، برنامه گردهمایی ناخدایان و لنج سازان پیشکسوت جزیره قشم برگزار شد.

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به وجود پارک موزه دریانوردی و شناورهای چوبی خلیج فارس در روستای گوران، تصریح کرد: بندر گوران یکی از بندرهای دارای سابقه تاریخی در زمینه حضور دریانوردان و ناخدایان و همچنین لنج سازی، تعمیرات لنج و خدمات متفاوت دریانوردی است.

گفتنی است، در پایان این مراسم از تعدادی از ناخدایان و لنج سازان پیشکسوت حاضر در این گردهمایی به نمایندگی از سایر پیشکسوتان فعال این حوزه در جزیره قشم، تجلیل شد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |