سه شنبه 04 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 108422 19:21 1399/05/19
بیماری مزمن تمرکزگرایی وبخشی نگری گریبانگیر بخش آب

بیماری مزمن تمرکزگرایی وبخشی نگری گریبانگیر بخش آب

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بیماری مزمن تمرکزگرایی وبخشی نگری گریبانگیر بخش آب

بیماری مزمن تمرکزگرایی وبخشی نگری گریبانگیر بخش آب

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه امور زیربنایی-روز چهارشنبه، 15 مرداد، وزیر نیرو خبر داد که یکشنبه هفته آینده کار مشترکی را ابتدا در سازمان دولت و سپس خارج از سازمان دولت به بحث می‌گذاریم و آن تدوین لایحه جدید قانون جامع آب است.

در همین راستا، روز یکشنبه، اردکانیان در نشست هم‌اندیشی بازطراحی ساختار کلان بخش آب کشور که با حضور نمایندگان دستگاه‌های ستادی و اجرایی مرتبط با موضوع آب برگزار شد، با تاکید بر ضرورت دوری از تمرکزگرایی در مدیریت منابع آب گفت: ساختارهای شدیدا" متمرکز دیگر پاسخگوی نیازهای کشور در بخش آب نیست و این ساختار باید بازطراحی شود.

به‌گزارش جهان اقتصاد، «رضا اردکانیان» افزود: نادیده نگیریم که ما در یک ساختار کاملا" معیوب و غیر همراه با عرصه مدیریت منابع آب فعالیت می‌کنیم؛ ساختاری که از بدو تاسیس شدیدا" متمرکز است.

وی افزود: این تمرکزگرایی در دهه‌های نخست عمر خود به‌دلیل وجود جمعیت کم در کشور، گره‌گشا بوده است تا مشکل‌ساز، اما چنین ساختاری هم‌اینک با 31 استان با گستردگی و جمعیت 83 میلیونی قطعا" دیگر جوابگو نیست و کشور در عین تمرکز گرفتار بلای بخشی‌نگری است.

اردکانیان گفت: ساختارهای ما قبل از خود ما ساختارهای شدیدا" بخشی است و ما در این ساختار، مظروفی هستیم که به شکل ظرف درآمده‌ایم؛ خارج از این ظروف، همه باور داریم که عرصه مدیریت منابع آب عرصه‌ای بین بخشی است و بدون کار کردن با هم به جایی نخواهیم رسید، اما به محضی که داخل ظروف می‌شویم، ظاهر آن‌ها را به خود می‌گیریم و از قبل تا به امروز این گونه بوده است.

وی تصریح کرد: این عرصه به منزل نخواهد رسید مگر این که از این دو بیماری مزمن "تمرکزگرایی" و "بخشی نگری"، ولو موقتی فاصله بگیریم.

وزیر نیرو خطاب به شرکت کنندگان در این نشست گفت: در این راستا همه "مسئولیت‌ها" را متوجه وزارت نیرو و در این وزارتخانه متوجه شخص بنده بدانید و من همه این مسئولیت‌ها را می‌پذیرم. اما همه "اختیار" را باید به اشتراک بگذاریم تا با توان علمی و تجربه چندین ساله هر کدام از شما حاضران، بتوانیم به یک نتیجه مناسب و مشترک برسیم.

اردکانیان افزود: در عرصه‌هایی از جمله آب یک دستگاه هماهنگ کننده می‌شود، ما متولی آب هستیم اما این تولی‌گری باید بازتعریف شود؛ این بدان معناست که متولی آن هستیم که به عنوان هماهنگ کننده مسئله آب را برطرف کنیم.

وی همچنین گفت: زمان مناسب یک سری کارها سال آخر دولت است و یکی از این کارها همانی است که نشست امروز به خاطر آن تشکیل شده است.

اردکانیان ادامه داد: ظرفیت بسیار خوبی در هر سه کمیسیون تخصصی مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس وجود دارد. در همه دستگاه‌ها هم افراد علاقه‌مند و متخصص داریم؛ در همین جلسه نیز افراد حقیقی با تخصص و توانمندی بالایی حضور دارند که این تصمیم بزرگ، نیازمند ایفای نقش فعال توسط آنهاست، هر زمان هم اقتضا کند، سریعا لباس مسئولیت حقوقی را به تن کرده و از آن جایگاه نقطه نظرات را دنبال می‌کنیم.

گفتنی است در این نشست هم‌اندیشی، مدیران ستادی شرکت مدیریت منابع آب ایران و مدیران عامل شرکت‌های آب منطقه‌ای سراسر کشور هم از طریق ویدئوکنفرانس مباحث و نقطه‌نظرات حاضران نشست را دنبال کردند. همچنین در این نشست، صدیقه ترابی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا و مرتضی بخشایش، مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری، مباحث مربوط به قانون مدیریت کلان آب کشور و موارد پیشنهادی وزارت نیرو برای اصلاح و تغییر ساختار مدیریت کنونی بخش آب را ارائه کردند.

همچنین در این نشست نمایندگانی از مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان‌های محیط زیست، بازرسی کل کشور، برنامه و بودجه کشور و اداری و استخدامی کشور، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی، کشور، اقتصاد و صمت حضور داشتند و نقطه‌نظرات خود را درباره ساختار جدید آب کشور و چالش‌های پیش رو ارائه کردند.

در همین رابطه، یک کارشناس حوزه آب به خبرنگار جهان اقتصاد گفت: این لایحه قرار است در امتداد «قانون توزیع عادلانه آب» باشد که مبنای آن مربوط به قبل از انقلاب است و در دهه 60 هم بدان پرداخته شده است، چراکه در حال حاضر در این قانون با خلاها و مشکلاتی مواجه هستیم.

سیدهاشم افضلی در این گفتگو در پاسخ به این سوال که آیا این لایحه تا آخر عمر دولت دوازدهم به تصویب و اجرا می رسد یا این هم طرحی است که روی کاغذ می ماند و به مرحله اجرا نمی رسد؟ گفت: این موضوع بستگی به همکاری مجلس و دولت دارد. البته در کل، قانونی موفق است که جنبه های اجرایی و عملیاتی آن را هم در نظر بگیرد.

مشروح این مصاحبه روز سه شنبه در روزنامه جهان اقتصاد منتشر خواهد شد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |