پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 2731 15:41 1393/04/03
بورس در تابستان به خواب زمستانی رفت

بورس در تابستان به خواب زمستانی رفت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بورس در تابستان به خواب زمستانی رفت

بورس در تابستان به خواب زمستانی رفت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه بازارسرمایه : بورس تهران به دلیل قدرت جذب نقدینگی و قدرت نقدشوندگی بالا می تواند بهترین مکان جهت سرمایه گذاری به منظور جلوگیری از تورم باشد همچنین در شکوفایی رشد اقتصادی و صنایع مختلف، نقش بسزایی دارد. لذا انتظار می رود در حداقل زمان ممکن، تصمیمی به منظور جلوگیری از صدمه بیشتر به سهامداران و خروج نقدینگی از بازار اندیشیده شود.متأسفانه وضعیت کنونی بازار سرمایه باعث شده افراد در بازار نوسان گیری کنند و همین امر ضربه شدیدی به کلیت بازار می زند. در نتیجه نوسانگیری غیر منطقی، باعث افت بیشتر شاخص کل می شود و در حال حاضر وضعیت بازار سرمایه با انجام سفته بازی توسط برخی سهامداران دچار آسیب شدیدی شده است

به نظر بنده مسئولین سازمان بورس باید علت افت بی سابقه شاخص طی چند ماه اخیر را شفاف سازی کنند و پاسخگوی افت شاخص باشند بنابراین انتظار می رود نهادی به منظور روند غیر تحلیلی شاخص، پاسخگوی سهامداران باشد زیرا در صورت بی اطمینانی سهامداران به بازار سرمایه، جلب اعتماد مجدد آنها هزینه بسیار بالا و زمان طولانی را می طلبد.چنانچه علت افت شاخص کل بورس، شفاف سازی شود شاخص کل، بازدهی مطلوبی نصیب سهامداران خواهد کرد توصیه می شود سهامداران صبر و نگهداری سهام پرتفوی خود می باشد. به اعتقاد بنده بهتر است در شرایط کنونی سهامداران اقدام به خرید و یا فروش سهام نکنند و پرتفوی قبلی خود را حفظ کنند و دیدی بلندمدتی را برای سهام خود در نظر بگیرند.همچنین به سایر افرادی که قصد ورود به بازار سرمایه را دارند این است که اگرچه در حال حاضر ارزش ذاتی بسیاری از سهام خیلی بالاتر از قیمت کنونی آنها در بورس می باشد اما فعلاً برای ورود به بازار سرمایه تا زمانی که بازار به ثبات برسد دست نگه دارند.
در همین راستا ، یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه حمایت‌های عملی کل اعضای اقتصادی کابینه دولت یکی از پیش‌شرط‌های بازگشت بازار به رونق است، گفت: تیم اقتصادی دولت باید یک فرماندهی واحد داشته باشد.
حسین خزلی خرازی با اشاره به ۴ پیش‌شرط مهم بازگشت بازار سهام به دوره رونق و نشاط اظهار داشت: اولین پیش‌شرط مربوط به مذاکرات هسته‌ای است یعنی وجود عوامل عینی و واقعی توافقنامه مذاکرات ایران با ۱+۵ در بازار سهام اثر‌گذار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دومین پیش‌شرط بازگشت بورس به رونق و خروج از رکود تاکید کرد: رسیدن گزارش‌های فعالیت سه ماهه شرکت‌ها به شرط آنکه رشد فروش و تولید را شاهد باشیم، بر بازار اثر‌گذار خواهد بود به طوری که در روند فعالیت شرکت‌ها تغییرات محسوسی دیده شود.
خرازی گفت: حمایت‌های عملی کل اعضای اقتصادی کابینه دولت هر کدام در بخش خودشان پیش‌شرط بعدی بازگشت نشاط و شادابی در روند معاملات است یعنی تمام وزرای اقتصادی در تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات، بازار سهام را مدنظر قرار دهند اما متاسفانه این هماهنگی و یکصدایی در بین مسئولان اقتصادی دولت دیده نمی‌شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه همگرایی و فرماندهی اقتصادی در کابینه دولت موجب بازگشت رونق به تمام بازارهای ایران از جمله سهام است، گفت: در دولت نهم و دهم به شدت عدم هماهنگی بین اعضای کابینه مشهود بود و پس از آن با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید این هماهنگی هنوز دیده نشده است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه دولت تدبیر و امید مسئولان باتجربه و متخصص در حوزه‌های اقتصادی به کار گرفته است هنوز نشانه‌ای از هماهنگی میان آنان وجود ندارد.
خرازی بازگشت نشاط و شادابی به بازار سهام را امکان فوق‌العاده‌ای برای بازار اولیه و تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی عنوان کرد و گفت: با وجود افت ۲۰ هزار واحدی شاخص حجم معاملات به یک ششم نزول کرده به طوری که در تابستان شاهد خواب زمستانی بورس هستیم.
وی گفت: به نظر می‌رسد دولت در کنترل تورم و خروج اقتصاد از رکود اولویت اصلی را کاهش تورم و سپس خروج اقتصاد از رکود قرار داده که این امر به شدت در روند بازار‌ها مشهود است.
وی تاکید کرد: وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس شورای عالی بورس هنوز برنامه عملی مشخص و همگرایی واقعی با دیگر اعضای کابینه نداشته‌اند و باید با محوریت بازگشت رونق به تمام بازارها این برنامه‌های عملیاتی با هدف تامین مالی بنگاه‌های بزرگ از طریق بازار سرمایه ارائه شود.
به گزارش فارس ، این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: عامل دیگر بازگشت رونق به اقتصاد تزریق نقدینگی جدید به کل بازار‌های مولد کشور است
ریشه یابی شرایط فعلی بازار سرمایه
این روزها قیمت سهام بسیاری از شرکت ها به ارزش اسمی نزدیک شده و حتی ‍پایین تر از ارزش ذاتی معامله می شوند به همین دلیل پیش بینی می شود روند نزولی بازار بزودی متوقف شود.
 علی اسلامی بیدگلی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه گفت: تاثیرگذاری از تصمیمات کلان اقتصادی، خاصیت بازار سرمایه است و سهامداران باید ریسک سیستماتیک چنین تصمیم هایی را در سرمایه گذاری های خود در نظر بگیرند.
وی در خصوص شرایط بازار سهام با اشاره به اینکه اتفاق این روزهای بازار ناشی از دو موضوع ادامه داد: با توجه به رشد قیمت سهام در سال گذشته ، این روزها بازار در حال تعدیل قیمت هاست.
این کارشناس بازار سرمایه رشد درآمدی غیرمنتظره شرکت ها را در سالهای گذشته ناشی از تغییر فاحش سطح عمومی قیمت ها دانست و گفت: تصور نادرست بسیاری از سهامداران این بود که این رشد سودآوری تداوم خواهد داشت و به همین دلیل قیمت سهام برخی شرکت ها متاثر از این تصور سرمایه گذاران رشد بی رویه ای را تجربه کرد به همین دلیل تا مقطعی بازار نیاز به اصلاح قیمتی داشت.
وی با اشاره به اینکه این اصلاح قیمتی انجام شد، ادامه داد: این روزها قیمت سهام بسیاری از شرکت ها به ارزش اسمی نزدیک شده و حتی ‍پایینتر از ارزش ذاتی معامله می شوند به همین دلیل پیش بینی می شود روند نزولی بازار بزودی متوقف شود.
اسلامی در تشریح عامل دوم گفت: موضوع دوم کاهش قابل توجه جریان نقدی و ورودی به بازار است. به این ترتیب که بخش عمده ای از جریان نقدینگی بازار سرمایه سال گذشته از طریق بنگاه ها و نهادهای بزرگ وارد بازار سرمایه شد و بخشی نیز پس اندازهای مردمی بود.
شرط خروج بورس از لاک دفاعی
مدر مشاوره سرمایه گذاری نهایت نگر گفت : با رفع ابهامات و روشن شدن رابطه ایران با دنیا ، راه سرمایه گذاری خارجی و از آن مهم تر سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور باز می شود و فرصت های خوبی برای کشور به خصوص بازار سرمایه ایجاد می شود.
بیرجانیان مدیر مشاوره سرمایه گذاری کارگزاری نهایت نگر با بیان مطلب فوق درباره شرایط فعلی بازار گفت: علاوه بر موضوع قابل اهمیت مذاکرات هسته ای، برخی از ابهامات در شرکت ها منجر به رکود در بازار شده است.
وی دراین باره توضیح داد: پتروشیمی ها علاوه بر افزایش قیمت خوراک با کاهش قیمت محصولات صادراتی مانند متانول و اوره در بازارهای جهانی مواجه شده اند، بنابراین انتظار رشد سنوات گذشته در پی این اتفاقات کمتر شده است البته با حذف تحریم ها و افزایش تولید ، رشد سود شرکت های پتروشیمی دور از ذهن نیست که آنهم به نتیجه مذاکرات هسته ای برمی گردد.
این کارشناس بازار سرمایه درباره مشکلات شرکت های پالایشی گفت: شرکت های پالایشی نیز به دلیل برخوردی که شرکت پالایش نفت با این شرکت ها می کند همراه باابهام روبرو هستند به عنوان نمونه هنوز شرکت پالایش اصفهان و بندرعباس صورت مالی دوره ۹ ماهه را به سازمان بورس ارائه نکرده اند علاوه بر این موضوع شرکت های پالایشی در ادوار گذشته موجودی با نرخ ارز مرجع ۱۲۲۶ داشتند که سال بعد به نرخ ارز مبادله ای تبدیل شد و از این تغییر سود خوبی کسب کردند که حالا این تفاوت نرخ بودجه ای برای امسال و سالهای بعد دیده نمی شود.
بیرجانیان به موضع تغییر تعرفه ها و عوارض شرکت های سنگ آهنی اشاره کرد و در ادامه افزود: مسأله اصلی فقط ابهام مقررات نیست. با تغییر دولت و مدیران معمولاً بازار تا پیدا کردن شرایط با ثبات وارد فاز رکود می شود و این موضوع مختص به این دوره از ریاست جمهوری نیست بلکه مشابه همین ایام  طی دوران انتخابات هفتم و نهم نیز رخ داده و یکی دو سالی طول کشید که بازار خودش را پیدا کند چون مدیران عوض شدند و بابت همین امر معمولاً حقوقی ها حرکت نمی کنند تا سیاست ها و برنامه ها به ثبات برسد و از آنجایی که سیکل های بورس ۸ ساله است رکودهای ۶ ماهه و یک ساله طبیعی است.
وی ادامه داد: انتخابات سال گذشته با توجه به انتظاراتی که در بازار ایجاد کرد باعث رشد سریع شاخص ها شد و به قولی بخش عمده ای از خبرهای خوش و مؤثر در بازار پیشخور شد و حالا بخشی از این رشد ها در حال اصلاح هستند و از این بابت شاهد عقب نشینی شاخص ها و قیمت ها هستیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |