سه شنبه 28 فروردین، 1403

کدخبر: 12461 15:28 1394/02/16
بورس بجای سفرهای خارجی به دنبال سیستم معاملات بگردد

بورس بجای سفرهای خارجی به دنبال سیستم معاملات بگردد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بورس بجای سفرهای خارجی به دنبال سیستم معاملات بگردد

بورس بجای سفرهای خارجی به دنبال سیستم معاملات بگردد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

یک اتفاق تکراری و شیوع سرگیجه سهامداری در تالار شیشه ای

بورس بجای سفرهای خارجی به دنبال سیستم معاملات بگردد

رضا امامی - معاملات پتروشیمی مبین که دیروز چهارشنبه  با توقف نماد معاملاتی  و اعلام رفع محدودیت سفارش های 100 هزار سهمی و از سرگیری معاملات از ساعت 9:25 دقیقه همراه بود . این اتفاق در حالی رخ داد که نماد"مبین" در پنجمین روز معاملاتی خود پس از عرضه اولیه و در شرایطی که بیش از 156 میلیون تقاضای موجود در صف خرید این سهم واگذار شده و حدود 48 میلیون دستور خرید در سامانه معاملات باقی بود، به یکباره با توقف نماد مواجه شد. این موضوع اگر چه ابطال بخشی از معاملات سهام در این نماد معاملاتی را در پی داشت اما به ابطال همه معاملات سهام در روز معاملاتی چهارشنبه برای نماد معاملاتی "مبین" نیانجامید. اتفاقی که ابهام دستکاری و اهمال ناظر بورس در روند معاملات سهام را دو چندان کرد.

در روز گذشته تا پیش از ساعت 9 و 25 دقیقه صبح 200 شخص حقوقی و کمتر از 15 شخص حقیقی بدون رعایت محدودیت حجمی در سفارش گیری 100 هزار سهمی اقدام به خرید کرده اند. در این بین مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری بورس در اظهار نظری جالب با برخی رسانه ها گفت: "اگر به سهامداران اجازه می دادند که بدون محدودیت سفارش های خرید پتروشیمی مبین را ارسال کنند با حجم 4 - 5 میلیاردی خرید مواجه می شدیم که ممکن بود به سامانه معاملاتی لطمه وارد کند."عباس احمدی گفته میزان سفارش برای خرید سهام پتروشیمی مبین واقعی نبود و پس از اعمال محدودیت ها در نهایت تقاضاها به کمتر از 1 میلیارد سهم کاهش پیدا کرد.

وی در حالی لطمه به سامانه معاملاتی جدید بورس را بهانه اعمال محدودیت سفارش خرید در نماد پتروشیمی مبین دانسته که به گفته وی " حجم سفارش خرید می تواند برای ( سیستم معاملات بورس ) مشکل ایجاد کند چون این پتروشیمی مبین، مورد بسیار خاصی بود و در کسری از ثانیه حجم انبوهی سفارش خرید داشتیم که قطعا نیاز به کنترل و مدیریت داشت".احمدی از ظرفیت محدودیت و خاص هر سامانه معاملاتی سخن گفته اما نگفته چرا با وجود تغییر و تحول در سامانه های معاملاتی بورس و جایگزینی سیستم جدید چرا علاوه بر مشکلات سابق همچنان با ایراد های فنی بسیاری مواجه می باشد و با گذشت حدود 5 ماه از راه اندازی سامانه نامک  بجای پم در کارگزاری ها هنوز هیچ اراده ای برای رفع این ایراد ها برداشته نشده است.

از سویی دیگر مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران به خبرگزاری ها گفت:  ابطال این معامله به خاطر بحث‌های فنی و سیستمی بود که معاملات آن باطل شد که نباید به صورت سبد سهام وارد می‌شد و به این دلیل پیش گشایشی که در ساعت 9:15 انجام شد، باعث شد یکسری از معامله‌گران بر روی ایستگاه‌های کاری بیش از 18 میلیون سهام معامله کنند و بخش مهم عرضه سهام آن پتروشیمی را به خود اختصاص دهند و این طبق مقررات باطل اعلام شد. قالیباف در مورد این که عده‌ای از سهامداران خرد می‌گویند سرمایه‌شان را از دست داده‌اند، گفت: مردم در بازار سرمایه، سرمایه‌گذاری می‌کنند و با کاهش شاخص کل عده‌ای این سرمایه‌ را از دست می‌دهند، اما این ضرر خواسته هیچ کدام از مدیران بازار سرمایه نیست و ما همه متاسف هستیم، اما واقعیت بازار سرمایه این است که بازدهی اوراق بهادار با درآمد ثابت نیست و نوسان دارد. وی گفت: سرمایه‌گذاران باید ریسک بازار سرمایه را در نظر بگیرند و براساس ریسک اقدام به سرمایه‌گذاری کنند و تحلیل بازار بر اساس تحلیل درست اقدام به خرید و فروش نمایند.

به گزارش جهان اقتصاد برخی کارشناسان معتقدند بجای صرف هزینه ها در املاک و مستغلات و یا سفرهای خارجی برای مرتبط کردن بازار سرمایه با بورس های دنیا متولیان بازار سرمایه می توانند با صرف مبلغ 10 میلیارد تومان اقدام به خرید سیستمی برای معاملات بازار سرمایه نمایند تا علاوه بر تقویت زیر ساخت ها در این بازار حساس از خروج اعتماد به دلیل بروز باگ های ناشناخته پس از راه اندازی رسمی جلوگیری گردد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |