جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 9416 14:50 1393/11/01
براساس استاندارد سالیانه حتی یک سال سالم نداشته ایم

براساس استاندارد سالیانه حتی یک سال سالم نداشته ایم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
براساس استاندارد سالیانه حتی یک سال سالم نداشته ایم

براساس استاندارد سالیانه حتی یک سال سالم نداشته ایم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

کمیته آلودگی هوا بی خاصیت است

ساغر کوهستانی چند روزی از مراسم روز ملی هوای پاک می گذرد، اما آنچه حداقل در تهران نظاره گر هستیم همچنان غباری از آلودگی هواست که بر جان و تن مردم نشسته است. اگرچه با روی کار آمدن دولت تدبیر و بازگشت ابتکار که به داشتن ادیدگاههای اصولی در حوزه محیط زیست مشهور است، بارقه های امید بر تن نیمه جان محیط زیست کشور تابیده شد. اما به دید برخی کارشناسان بسیاری از دستگاه های آلوده کننده محیط زیست همچنان بر ساز مخالف دیدگاه های محیط زیستی می کوبند. تلاش های سازمان های مربوطه اگرچه با ارزش است اما کافی نیست و به نظر می رسد تمامی دستگاه های دولتی و غیر دولتی باید برای تغییر این شرایط همت کنند.
مردم، دولت و رسانه ها همگی در بوجود آوردن شرایط کنونی محیط زیستی مقصرند. نخستین نشست تخصصی "شهر، شهروند و رسانه" با موضوع آلودگی هوا با حضور اساتید دانشگاه، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا، معاون اسبق سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی از مدیران شهری و اصحاب رسانه برگزار شد.
وضعیت آلایندگی ذرات معلق در شهر تهران 5 برابر توصیه سازمان بهداشت جهانی
وحید حسینی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه وضعیت آلودگی هوا کشور از منظر استاندارد سالیانه کشوری ناسالم است، گفت: طی 20 سال گذشته براساس استاندارد سالیانه حتی یک سال سالم نداشته ایم.
وی با تاکید بر اینکه اعلام روزهای سالم و پاک در شهر تهران براساس استاندارهای روزانه است، گفت: این در حالی است که استاندارد روزانه برای کسی که یک روز مهمان شهر تهران است و هوای شهر تهران را تنفس می کند، موثر است نه برای شهروندانی که 365 روز هوای تهران را تنفس می کنند.
حسینی با تاکید بر اینکه متوسط سالیانه میزان آلاینده های دی اکسید گوگرد و اکسید ازت بسیار بالاست، افزود: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی غلظت آلاینده های ذرات با قطر کمتر از 2.5 میکرون باید 10 میکروگرم بر متر مکعب باشد اما این در حالیست که در شهر تهران 50 میکروگرم بر متر مکعب بوده و به عبارتی وضعیت آلایندگی ذرات معلق 2.5 میکرون در شهر تهران 5 برابر توصیه سازمان بهداشت جهانی است.
به گفته مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ذرات معلق که ترافیک و سوخت سهم عمده ای در تولید آنها دارند، حاوی انواع فلزات سنگین، سولفات، نیترات و کربن است.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به هزینه و خسارت های بالای آلودگی هوا در کشور گفت: در یک تحقیق در شهر بارسلون اسپانیا که غلظت متوسط سالیانه ذرات معلق نصف شهر تهران است، میزان خسارت 1600 یورو به ازای هر شهروند بر آورد شده،با این شرایط حساب کنید وضعیت هزینه آلودگی هوا در کلان شهر تهران چه میزانی خواهد بود؟
وی با انتقاد از عملکرد رسانه ها در موضوع آلودگی هوای کشور گفت: متاسفانه در موضوع آلودگی هوا بسیار غیر تخصصی عمل شده و آلودگی هوا بیمار سیاسی بازی رسانه ها شده و رسانه های مختلف با جناج بندی های مختلف موضوع آلودگی هوا را تیتر می کنند.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران خطاب به رسانه ها گفت: در بحث آلودگی هوا بسیار غیرتخصصی عمل کرده اید، لذا باید دانش خود را زیاد کنید تا با آگاه سازی شهروندان به نتیجه مطلوب برسیم.
کمیته آلودگی هوا کمیته ای بی خاصیت است
محمدباقر صدوق معاون سابق سازمان محیط زیست با بیان اینکه در سال 73 آلودگی هوای تهران به وضعیت ناهنجاری رسید، گفت: در آن زمان روز 29 دی ماه ما اساتید دانشگاه در پارک شهر جمع و بیانیه ای را برای دولت صادر کردیم و از آن روز به بعد روز 29 دی ماه روز هوای پاک نام گرفت.
وی با تاکید بر اینکه 20 سال از وضعیت بحرانی آلودگی هوا می گذرد، تصریح کرد: متاسفانه کارنامه موفقی در زمینه کاهش آلودگی هوا نداریم و همچنان اندرخم یک کوچه هستیم و هنوز در روز 29 دی ماه حرکات نمادین انجام می دهیم.
معاون سابق سازمان محیط زیست با بیان اینکه وضعیت آلودگی هوای کشور از حرکات نمادین گذشته است، گفت: اینکه در این روز از کودکان می خواهیم که شعار دهند که هوای پاک حق مسلم ماست اما هنوز از لحاظ عملی کاری صورت نگرفته بسیار تامل برانگیز است.
صدوق با تاکید بر اینکه سال ها در کمیته آلودگی هوا مصوبات برنامه کاهش آلودگی هوا را پیگیری کرده ام، افزود: متاسفانه کمیته آلودگی هوا کمیته ای بی خاصیت است و معتقدم آلودگی هوا به شهرداری های کشور سپرده شود.
وی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست سازمانی نظارتی است و می بایست مانند یک غریق نجات در هنگام خطر سوت بزند، اما شاهدین مانند شناگری غیرماهر وارد گود شدند و توان و قدرت مقابله با آلودگی هوا را ندارند و معتقدم اگر وضعیت به همین منوال ادامه داشته باشد 10 شهر آلوده کشور به رقم های بیش از این خواهد رسید.
صدوق با بیان اینکه خودرو سازان با تولید خودروهای بی کیفیت بر آلودگی هوا دامن می زنند، تصریح کرد: بسیار خوشحالیم که خودروی پیکان به موزه رفته است اما خودوری پراید کنونی از یک خودروی پیکان بیشتر آلودگی ایجاد می کند و شهر و شهروندان را به تنفس آلودگی محکوم کرده است.
رسانه های شهروندی به کمک محیط زیست بیایند
در ادامه کوثری، استاد علوم ارتباطات با تاکید بر اینکه در موضوع آلودگی هوا و چالش های زیست محیطی در تله افتاده ایم که هم مسئولین و هم مردم ورسانه ها در آن مقصر هستند.
وی با بیان اینکه در زمینه محیط زیست به بن بست رسیده ایم، گفت: باید حلقه و دور باطل را بشکنیم و معتقدم حتی اگر آلودگی هوای تهران به شهرداری ها سپرده شود هم کاری پیش نمی رود.
استاد علوم ارتباطات با اشاره به اینکه سازمان های اداری اعم از دولتی و غیردولتی بسیار ناکارآمد هستند، گفت: نبود متخصص در سازمان ها، سیاسی شدن مسایل و مشکلات بر ناکارآمدی دستگاه ها دامن می زند و در عین حال صدا و سیما و رسانه ها نیز با نشر اخبار موهن و مبهم و بدون معنی و باجناح بندی های سیاسی بر ناکارآمدی ها دامان می زنند.
وی تصریح کرد: در شرایطی که سازمان ها نمی توانند این موضوع مهار کنند باید به سمت مردم رفت و از ظریفیت مردم برای سامان دهی اوضاع استفاده داد و این تنها در سایه عملکرد شفاف رسانه ها محقق می شود.
کوثری با تاکید بر اینکه اکنون سرمایه های زیست محیطی کشور با مصرف زایی شهروندان از بین رفته است، گفت: باید در ایران حرف از سرمایه زیست محیطی بزنیم و از اعلام اطلاعات ناصحیح جلوگیری کنیم تا مردم بدانند اخبار منتشر شده قابل اتکاست و مردم به سمت اصلاح زندگی روزمره گام بردارد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |