پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 12969 14:07 1394/03/08
بخشی از یارانه سلامت را به کشاورزی تخصیص دهید

بخشی از یارانه سلامت را به کشاورزی تخصیص دهید

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بخشی از یارانه سلامت را به کشاورزی تخصیص دهید

بخشی از یارانه سلامت را به کشاورزی تخصیص دهید

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رییس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالم ترین محصولات دنیا در ایران تولید می شود از دولت خواست بخشی از یارانه حوزه سلامت را به سمت کشاورزی سوق دهد.

دکتر محمدعلی باغستانی در حاشیه نشست با مدیران جهاد کشاورزی استان کردستان در سنندج در گفت و گو با ایرنا تامین غذای سالم را در گرو افزایش حمایت ها دانست افزود: اکنون یارانه بخش سلامت به حوزه درمان سوق داده می شود در حالی که بخشی از آن باید برای جلوگیری از بیماری و پیشگیری هزینه شود.

وی در ادامه با بیان اینکه براساس استانداردهای جهانی در ایران از سموم در حوزه کشاورزی استفاده می شود، گفت: محصولات غذایی کشور ما از سلامت کامل برخوردار است.

رییس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مزارع کشور تنها پنج درصد باقی مانده سموم داریم، گفت: اقدامات بسیار خوبی در سازمان حفظ نباتات در این راستا انجام شده و هم اکنون حدود 22هزار تن سم در کشور مصرف می شود.

وی افزود: در کشور شاید بد مصرفی را در بحث سم داشته باشیم که باید با کارهای توجیهی و آموزشی آن را اصلاح نماییم اما استفاده بیش از حد استاندارد در مصرف سم نداریم.

وی گفت: در کشور ما کمتر از 50 درصد دنیا سم مصرف می شود و این نشان می دهد محصولات کشاورزی در ایران به صورت ارگانیک و سالم تر تولید می شود.

این مسوول وزارت جهاد کشاورزی همچنین به بازدید خود از مزارع گندم استان کردستان اشاره کرد و گفت: سرمازدگی خسارات جبران ناپذیری به مزارع گندم استان وارد کرده است که از مسوولان استان درخواست حمایت از کشاورزان را داریم.

باغستانی با بیان اینکه در زمینه مبارزه با آفت و سن زدگی در استان برنامه های بسیار خوبی انجام شده است، افزود: تا چهارم اردیبهشت مشکلی در مزارع نداشتیم اما به دنبال آن و با ورود سرما انگیزه خساراتی وارد شده و منجر به کاهش انگیزه کشاورزان برای ادامه فعالیت شده است.

باغستانی، اظهار کرد: با تلاش سازمان جهاد کشاورزی استان 90 درصد مزارع استان از لحاظ علف های هرز پاک شده است اما سرما خسارت زیادی وارد کرده و دولت باید وارد قضیه شود و این موضوع را به عنوان یک بحران مورد توجه قرار دهد.

وی تغییر اقلیم را یک پدیده بسیار جدی در سطح دنیا و بویژه ایران دانست و خواستار توجه جدی دولت به پیامدهای فنی و اجتماعی آن در سطح کشور شد.

به گفته وی تغییر اقلیم روی آفات گندم و بخصوص در باغات تاثیر گذاشته است و منجر به بروز بیماری های ویروسی و حتی باکتریایی در مزارع و باغات شده است.

وی ادامه داد: در شرایط خشک، ناقلین بیماری مانند حشرات مکنده فعالیت بیشتری دارند و از این رو با نقل مکان می توانند خسارات جبران ناپذیری به مزارع و باغات وارد کنند.

رییس سازمان حفظ نباتات گفت: باید مجموعه این عوامل از قبیل تغییر اقلیم، سرمازدگی و آفات به عنوان بحران دیده شود و دولت از کشاورزان در جبران خسارات حمایت ویژه کند.

باغستانی با بیان اینکه برای کاهش پیامدهای این مشکلات در سازمان حفظ نباتات دستور العمل اجرایی داریم، بیان کرد: اجرای این برنامه ها نیازمند بودجه و اعتبارات لازم است که باید از طریق دولت تامین شود.

وی میزان بودجه مورد نیاز برای هر هکتار را حدود 10 میلیون ریال ذکر کرد و گفت: کشاورزان و باغداران توان تامین این میزان اعتبار را ندارند و باید دولت این اعتبارات را در اختیار آنها قرار دهد.

وی همچنین گفت: در صورت حمایت ویژه نکردن از این مزارع، سال آینده تنش سن زنده نیز اضافه می شود و با مشکل مواجه خواهیم شد.

 
 
 
 


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |