چهارشنبه 29 فروردین، 1403

کدخبر: 8660 15:26 1393/10/16
با یک باتری قلمی هم می‌‌‌توان پارازیت ساخت

با یک باتری قلمی هم می‌‌‌توان پارازیت ساخت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
با یک باتری قلمی هم می‌‌‌توان پارازیت ساخت

با یک باتری قلمی هم می‌‌‌توان پارازیت ساخت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مدیرکل صدور پروانه سرویس‌های رگولاتوری گفت: برای ایجاد اختلالات ماهواره‌ای نیازی به توان زیاد نیست و با یک باتری قلمی هم می‌‌‌توان پارازیت یا اختلال ساخت.

عظیم فرد در کارگاه آموزشی که در حوزه مدیریت فرکانس برگزار شد با اشاره به اینکه مدیریت فرکانس با تکیه بر دیتابیس، مانیتور و مهندسی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: تمامی امواج در دیتابیس ثبت است و براساس آن فعالیت مانیتورینگ صورت می‌گیرد تا فرکانس‌های مجاز از غیرمجاز تمییز داده شود

وی افزود: مدیریت فرکانس نیازمند قدرت و اختیار عمل است تا در شرایطی که خاطیان به قانون پایبند نبودند، با قدرت وارد عمل شود و جلوی انتشار را بگیرد. ممکن است برخی اختلالات موجب تضعیف ماهواره‌های ناوبری هوایی شود که در این صورت پروازهای هوایی با مشکل روبرو می‌شود و ما در این بخش با قدرت وارد می‌شویم و جلوی فرکانس‌های مختل کننده را می‌گیریم.

مدیرکل صدور پروانه سرویس‌های رادیویی رگولاتوری در ارتباط با وظایف مدیریتی طیف نیز عنوان کرد: تشویق به فعالیت‌های دراز مدت، با توجه به هزینه‌بر بودن فرکانس، مرور دائمی مقررات، خصوصی‌سازی فرکانس، خودکارسازی سیستم‌های مدیریت طیف، نوسازی تجهیزات طیف هم‌گام با توسعه تکنولوژی نظیر مهاجرت از رادار به LTE، هماهنگی فرکانسی با کشورهای دیگر در نقاط مرزی، مقابله با جرائم و فعالیت‌های سازمان یافته و بهره‌برداری درست در زمان ناآرامی‌های اجتماعی بخشی از وظایف مدیریتی طیف است.

او با اشاره به اینکه نیاز نیست برای تمامی تجهیزات بهره‌بردار از فرکانس رادیویی مجوز صادر کنیم، عنوان کرد: با توجه به گستردگی فضای طیف، برخی گوشی‌های بی‌سیم خانگی، برخی تاکی‌واکی‌ها و حتی وای‌فای خارجی با برد مشخص نیاز به دریافت مجوز ندارند و استفاده از آنها آزاد است.

فرد افزود: اغلب کسانیکه از این تجهیزات استفاده می‌کنند، بهره‌برداری موقت به فرض دو ماهه دارند و نیاز نیست شش ماه در صف صدور مجوز رگولاتوری قرار گیرند.

وی نظارت بر طیف را از جمله وظایف حاکمیت و مدیر این بخش دانست و اظهار کرد: ما کاری نداریم که روی فرکانس چه چیزی رد و بدل می‌شود و مردم درباره چه صحبت می‌کنند؛ در حوزه محتوا ورود نمی‌کنیم اما مواظب هستیم تا طیف بدون مجوز مورد استفاده قرار نگیرد.

او در این باره افزود: مراقب هستیم که تداخل در شبکه‌ها از طریق طیف ایجاد نشود یا فرکانسی که در اختیار اورژانس قرار داده‌ایم در جای دیگری به کار گرفته نشود.

مدیرکل صدور پروانه سرویس‌های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه حاکمیت رد تمامی کشورها بابت استفاده طیف هزینه‌هایی را دریافت می‌کند، ابراز کرد: پولی که از استفاده کننده دریافت می‌شود براساس استاندارد جهانی نباید بیشتر از 4 درصد درآمد استفاده کننده باشد در غیر اینصورت هزینه طیف به مشتری وارد می‌شود.

وی گفت: دریافتی‌هایی که از این محل صورت می‌گیرد بسته به نوع طیف متفاوت است و به عنوان مثال، شبکه‌های همراه که ارتباطات را می‌فروشند باید بیشتر از ناوبری هوایی که سودی به دنبال ندارد، بپردازند.

او گفت: حق فرکانس‌ها به اندازه‌ای است که برای حاکمیت می‌صرفد و نیازی به اپلیکیشن‌ها و درآمدزایی به طرق دیگر ندارد؛ به عنوان مثال درآمدهای افغانستان از این محل بعد از رفتن طالبان تنها پول فرکانس است.

فرد دیگر وظیفه مدیر طیف را بررسی استاندارد محصولات فرکانس‌پذیر دانست و اذعان کرد: تمامی محصولاتی که از کشور صادر یا به کشور وارد می‌شوند باید با استانداردها تطابق داده شوند، زیرا اگر با استانداردها یکسان نباشد کالاها در کشورهای دیگر ممکن است خراب شوند و آبروی یک کشور در میان است.

این کارشناس مخابراتی در بخشی از صحبت‌هایش اشاره‌ای به تشعشعات محیطی نیز داشت و با تقسیم انها به دو بخش گفت: اشعه‌های یونیزه کننده که با فوتون‌های قوی قادر به شکستن مولکول هستند و اشعه‌های غیریونیزه کننده که همچون امواج رادیویی فقط گرما تولید می‌کند.

وی افزود: امواج رادیویی شبکه تلفن همراه، سیگنال‌های آنتن صداوسیما و امواج ناوبری هوایی همه در دسته غیریونیزه کننده قرار می‌گیرند. تشعشعات پخش همگانی رادیو در باند VHF عددی در حدود 10 به قوه 2.5 میکروولت و شبکه‌های موبایل در حد دهم میلی‌ ولت است.

وی بار دیگر با تأکید بر اینکه امواج رادیویی غیریونیزه کننده تنها گرما تولید می‌کنند، ابراز کرد: هرچه میزان فرکانس بالا رود امواج قابل جذب در پوست نیستند اما بالعکس اگر از دامنه 10GHz کمتر شود، به درون پوست نفوذ خواهد کرد که پزشکان مهم‌ترین نقطه اثرپذیر را "چشم" عنوان کرده‌اند.

او اشاره‌ای به تحقیقات ICNIRP در سال 1997 داشت و بیان کرد: این موسسه بین‌المللی در راستای حفاظت در مقابل تابش غیریونیزه استانداردهایی را تعریف کرده که 87 کشور از آن تبعیت می‌کنند و استانداردهای آن را ملاک قرار داده‌اند.

فرد افزود: تحقیقات این موسسه نشان می‌دهد که امواج رادیویی به هیچ عنوان به نقطه جوش نمی‌رسد و با توان بالا هم فقط تولید گرما می‌کند. لذا زمانیکه جریان یک میلی آمپر در میدان 70 کیلوولتی در بدن انسان القا شود و به مدت 15 دقیقه با موبایل صحبت کند، سرش گرم می‌شود.

وی تصریح کرد: به هیچ عنوان امکان یونیزه شده امواج رادیویی وجود ندارد. برخی می‌گویند که امواج رادیویی روی اعصاب تأثیر می‌گذارد در حالیکه برای یونیزه شدن نیازمند 10 تا 25 الکترون ولت انرژی است که امکان‌پذیر نیست.

او افزود: تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد اگر میدان الکترومغناطیسی 2 تا 10 کیلو ولت داشته باشیم، نهایت اتفاقی که می‌افتد، چرخش و چسبندگی مولکول‌هاست که دچار تغییر می‌شود.

مدیرکل صدور پروانه سرویس‌های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه حدود استانداردهای بین‌المللی امواج مخابراتی در حد دهم میلی ولت است گفت: براساس استادارد ملی ایران حدود پرتوگیری شغلی، پرتوگیری مردم و پرتوکاران GSM بر اثر شدت میدان مغناطیسی اعلام شده و در همین حال تجهیزات به کار گرفته شده در شبکه‌هایی که فضای فرکانسی را اشغال می‌کنند براساس نرخ جذب انرژی امواج رادیویی "SAR" نظارت و مانیتور می‌شوند.

وی با بیان اینکه سه آزمایشگاه سنجش SAR در کشور داریم، گفت: علاوه بر محیط آزمایشگاه در سطح کوچه و خیابان هم تجهیزات سیاری تدارک دیده شده که قادر است میزان SAR را اندازه‌گیری کند.

فرد در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تأکید بر اینکه هیچ گزارش موثقی در زمینه سرطان‌زا بودن امواج رادیویی و تشعشعات نداریم، اظهار کرد: کمیته‌ای از محیط زیست، انرژی اتمی، اپراتورها و رگولاتوری شکل گرفته تا فضای فرکانسی را پایش کنند و گزارشی درباره نقاط پرتشعشع ارائه کنند.

وی درباره برخی دغدغه‌های مربوط به پارازیت‌های ماهواره‌ای که ممکن است باعث مضراتی برای سلامتی باشد نیز عنوان کرد: امواج رادیویی نمی‌توانند تولید یون کنند؛ برای اینکه امواج رادیویی یونیزه کننده باشند باید 10 به توان 6 بار قوی‌تر شوند.

او افزود: برای ایجاد اختلالات ماهواره‌ای هیچ نیازی به تولید این مقدار توان نیست و با یک باتری قلمی هم می‌‌‌توان پارازیت یا اختلال ساخت.

این کارشناس مخابراتی و فضای فرکانسی تأکید کرد: امواج مختل کننده تنها با یک حد تشعشع بیشتر از ماهواره می‌توانند گیرنده‌های ماهواره‌ای را به حد اشباع برسانند و امکان نمایش محتوا را از آن بگیرند.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه توان سیگنال‌های ماهواره‌ای که به زمین می‌رسد 10 به توان منفی 12 تا 10 به توان منفی 15 و به عبارتی پایین است، نیاز به تولید سیگنال قدرتمندی برای اختلال نیست؛ با یک میکرووات توان بالاتر از امواج رادیویی می‌توان ماهواره را از کار انداخت.

فرد بار دیگر به بخش سلامت اشاره کرد و گفت: عده‌ای دغدغه این را دارند که دکل‌های ارتباطی مضر است در حالیکه قدرتمندترین منبع ساطع کننده امواج گوشی تلفن همراه افراد است که شاخص SAR آن نهایتا باید 1.6 درصد باشد.

وی افزود: گوشی‌های موبایل را حتی‌الامکان باید در صورت نیاز استفاده کرد در غیر اینصورت بسیار مضر هستند و هنگام خواب هم باید دور از خود قرار داد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |