جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 108267 18:55 1399/05/13
با نگاه تبعیض آمیز به واحدهای تولیدی مخالفیم

با نگاه تبعیض آمیز به واحدهای تولیدی مخالفیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
با نگاه تبعیض آمیز به واحدهای تولیدی مخالفیم

با نگاه تبعیض آمیز به واحدهای تولیدی مخالفیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران از نگاه تبعیض آمیز بین واحدهای تولیدی انتقاد کرد و افزایش عرضه شمش فولادی در بورس را راهکار حمایت از واحدهای تولیدی دانست.

مصطفی عبدالهی در خصوص نگاه سلیقه ای کارگره تنظیم بازار در تخصیص سهمیه 60 هزارتنی شمش فولادی به یکی از شرکت های دولتی گفت: کلیه مجموعه نوردکاران از اینکه مشکلات مربوط به تولید و کارگری یک شرکت نوردکار با تخصیص این میزان شمش به آن حل می شود، خوشحال هستند؛ چرا که حل مشکل این واحد در واقع حل مشکل تولید است؛ اما متاسفانه تمام واحدهای نوردکاران با مشکلات ناشی از کمبود مواد اولیه و تخصیص سهمیه خرید مواجه هستند.

وی ادامه داد: انتظار فعالان حوزه نورد فولادی آن است که همین میزان تخصیص شمش در بورس عرضه شده و تناژ آن نیز افزایش یابد تا ضمن ایجاد شفافیت، عطش خریداران نیز پاسخ داده شود و همه واحدها بتوانند از این شرایط استفاده کرده و از موانع موجود بر سر راه تولید خود عبور کنند.

**عرضه قطره چکانی

وی با طرح این سوال که چرا عرضه شمش در کشوری با 16 میلیون تن تولید در سال گذشته که در سال جاری به 19 میلیون تن می رسد، باید به صورت قطره چکانی باشد، گفت: بورس نماد کشف قیمت شفاف کالاهاست؛ اما به واسطه عرضه قطره چکانی کالای شمش توسط فولادسازان و رقابت خریداران بر سر آن، به تبع رشد قیمت شمش فولادی، 4.5 میلیون تن شمش القایی نیز در بیرون از بازار با افزایش قیمت مواجه می شود.

عبدالهی تاکید کرد: چطور ممکن است واحدهای تولید شمش، مواد اولیه اسفنجی که کیلویی 3800 تومان از واحدهای تحت نظارت وزارت صمت خریداری می کنند، محصول خود را کیلویی 10 هزار تومان بفروشند؛ در حالیکه هزینه آنها به طور میانگین بین 800 تا 1200 تومان است؟ حال آنکه این شرایط پول هنگفتی را از جیب مردم به جیب تولیدکنندگان شمش سرازیر می کند.

**بازار تشنه خرید شمش

وی افزود: ما نوردکاران به دنبال تحقق این امر هستیم که قیمت مقاطع فولادی در کشور تا حدی کاهش یابد که نرخ ها به قیمت های جهانی خود برسد و ما نیز بتوانیم محصول خود را با ارزش افزوده بالاتر صادر کنیم. اما متاسفانه بسیاری از مسوولان و فولادسازان به این امر توجه نمی کنند که اگر کالای نهایی با هدف سرمایه گذاری وارد بازارها شود، بازار به تدریج از خریداران اشباع شده و تقاضا، عرضه موجود را پس می زند که در نهایت، این واحدهای تولیدی هستند که با افت تولید مواجه می شوند.

وی افزود: متاسفانه امروز قیمت شمش به واسطه عرضه های قطره چکانی فولادسازان حتی در برخی موارد با اختلاف 45 درصدی بالاتر از قیمت جهانی فروخته شده است. زیرا در شرایطی که این تعداد واحد نوردکار تشنه خرید شمش هستند و مواد اولیه تولید خود را در اختیار ندارند، مجبور به خرید حتی بالاتر از قیمت های جهانی هستند تا بتوانند تولید خود را حفظ کرده و با مشکلات کارگری مواجه نشوند.

**حل مشکل نوردکاران با عرضه یک میلیون تن شمش در بورس

عبدالهی ادامه داد: در چنین وضعیتی نه امکان صادرات فراهم است و نه آنچنان پروژه های عمرانی در حال اجراست که محصولات تولیدی در بازار داخلی مصرف شود. بنابراین انتظار می رود که طبق تصمیمات اخذ شده، سطح قیمت ها به محدوده 88 درصد قیمت صادراتی از درب کارخانه ضربدر نرخ ارز در سامانه نیما کاهش یابد. اگر این اتفاق بیفتد و عرضه شمش در بورس به حداقل ماهانه یک میلیون تن برسد، تمام مشکلات واحدهای نوردکار حل می شود.

**نگاه تبعیض آمیز ما را اذیت می کند

وی تاکید کرد: ما از اینکه برای حل مشکلات یک واحد تولیدی به آن شمش تخصیص داده شده خوشحال هستیم؛ اما از نگاه تبعیض آمیز نیز ما و دیگر واحدها را اذیت می کند. چون 69 واحد نوردکار بخش خصوصی که بیش از 90 درصد کل تولید نورد کشور را در اختیار دارند، همگی با مشکلات ناشی از کمبود مواد اولیه و چالش های کارگری دست به گریبان هستند.

**برداشت اشتباه از مصوبات تنظیم بازار

عبدالهی با اشاره به اینکه بندهای موجود در مصوبات ستاد تنظیم بازار به بحث سهمیه بندی خرید مواد اولیه اشاره دارد و نه تخصیص آن، اظهار کرد: همین برداشت اشتباه از مصوبات و تخصیص آن، بیان گر نگاه تبعیض آمیز بین واحدهای تولیدی است و اگر مصوبات کارگروه تنظیم بازار در رابطه با تخصیص سهمیه باشد، باید این امر برای کلیه واحدها در نظر گرفته شود. حال آنکه متن مصوبات موضوع سهمیه ها را مدنظر قرار داده است.

وی افزود: حرف نوردکاران این است که چرا باید یک محصول نهایی مثل میلگرد به قیمت 13 هزار تومان در هر کیلو به دست مصرف کننده برسد؟؛ این در حالی است که به اعتقاد ما این محصول در محدوده قیمتی 7 تا 8 هزار تومان باید در اختیار مردم قرار بگیرد.

**اختیارات ستاد تنظیم بازار منقضی شده است

این عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران در خصوص بند 17 مصوبه 81 کارگروه تنظیم بازار و حدود اختیارات آن در حوزه سهمیه بندی ها و عرضه ها گفت: نکته جالب اینجاست که وقتی نوردکاران درخواست رسیدگی به شرایط بازار شمش فولادی و افزایش عرضه شمش از سوی  فولادسازان در بورس کالا را مطرح کردند، فولادسازان ادعا داشتند دستور سران سه قوه و اختیاراتی که به ستاد تنظیم بازار داده شده، تا پایان سال گذشته معتبر بوده و برای سال 1399 تمدید نشده است؛ به همین دلیل فولادی ها معتقد بودند نمی توان به آن استناد کرد. حال سوال اینجاست که چگونه در بحث تخصیص سهمیه به این مصوبات و اختیارات استناد می شود، اما در بخش اعمال فشار برای افزایش عرضه ها در بورس، انقضای آن را تا پایان سال می دانند و به آن عمل نمی کنند؟ بر این اساس اعتقاد دارم این موضوع نیز ناشی از همان نگاه سلیقه ای تبعیض آمیزی است که به واحدهای مختلف در زنجیره فولاد وجود دارد.

**تولید نوردی ها 20 درصد از ظرفیت کل

این عضو انجمن نوردکاران فولادی ایران تاکید کرد: نکته مهمی که مسوولان و سیاست گذاران باید به آن توجه کنند این است که شمش یک ماده خام محسوب می شود، اما متاسفانه این ماده اولیه به جای عرضه در بورس و تخصیص به بازار داخلی، به کشورهای همسایه صادر می شود. در حالیکه نوردکاران داخل کشور با 15.5 میلیون تن تولید، تنها با 20 درصد ظرفیت خود فعال بوده و اکثرا با تعدیل نیرو مواجه هستند.

**رشد عرضه‌ها در بورس با حمایت رییس‌جمهور

وی با ابراز امیدواری برای تعدیل قیمت ها با همکاری وزارت صمت و مساعدت رییس جمهور گفت: امیدواریم با تعامل فولادسازان شمش با حجم بیشتری در بورس عرضه شود تا با افزایش مواد اولیه در بازار، محصول نهایی بیشتری تولید شده و با ارزش افزوده بالاتری به فروش برسد. چراکه یکی از دلایلی که طی هفته های اخیر ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما با کاهش عرضه مواجه شده است، توقف صادرات محصول نهایی و مقاطع فولادی است. حال آنکه مقاطع فولادی تولید نوردکاران بخش خصوصی در کشور همواره صادرات داشته و ارز حاصل از آن نیز در سامانه نیما عرضه شده است که همین امر قیمت ارز در سامانه مذکور را تعدیل می کرد. اما توقف صادرات این محصولات به دلیل بالارفتن قیمت شمش موجب کاهش عرضه ارز در این سامانه شده است.

وی تاکید کرد: نورکاران اعتقاد دارند که دیدگاه مسوولان به واحدهای تولیدی باید به مساوات و در جهت جهش تولید باشد و اعمال نگاه سلیقه ای در این حوزه قابل قبول نیست. البته با توجه به جلساتی متعددی که اخیرا با پیگیری های انجمن در ستاد تنظیم بازار و نهاد ریاست جمهوری برگزار شده، امیدواریم هرچه سریع تر به این مشکلات رسیدگی شود. ضمن اینکه ما در حال پیگیر موضوع از سمت مجلس شورای اسلامی نیز هستیم تا به کمک نمایندگان مردم و افزایش عرضه ها در بورس، بازار محصولات فولادی به حالت تعادل خود باز گردد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |