پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 163952 20:39 1400/09/10
با اجراي پروژه سيري محقق می شود؛ افزايش توان توليد  3.6  ميليون بشكه اي نفت و 4.4 ميليون بشكه اي تزريق آب در خليج فارس

با اجراي پروژه سيري محقق می شود؛ افزايش توان توليد 3.6 ميليون بشكه اي نفت و 4.4 ميليون بشكه اي تزريق آب در خليج فارس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
با اجراي پروژه سيري محقق می شود؛ افزايش توان توليد  3.6  ميليون بشكه اي نفت و 4.4 ميليون بشكه اي تزريق آب در خليج فارس

با اجراي پروژه سيري محقق می شود؛ افزايش توان توليد 3.6 ميليون بشكه اي نفت و 4.4 ميليون بشكه اي تزريق آب در خليج فارس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد، حميدرضا ثقفي روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت: پروژه سيري جزو اولين پروژهEPDF  كشور بود كه حفاري و تعمير 12 حلقه چاه، توسط شركت نفت فلات قاره ايران به شركت توسعه پترو ايران و ديريلينگ اينترنشنال ليميتد (DCI) واگذار شده است.

وي عنوان كرد: در حال حاضر پروژه سيري با پيشرفت حدود 70 درصدي و پيش افتادگي سه هفته از برنامه زمان بندي در رديف پروژه هاي خوب و پيشرو معاونت مهندسي شركت ملي نفت ايران ارزيابي شده است كه اين دستاورد در حالي تحقق يافته  كه تنها 28 درصد از منابع مالي توسط كارفرما پرداخت شده است.

توليد 1.5 ميليون بشكه اي نفت از ميدان سيري

مديرعامل شركت ديريلينگ اينترنشنال تاكيد كرد: تاكنون حدود يك و نيم ميليون بشكه نفت از چاه هاي تكميل شده در اين پروژه توليد شده است.

ثقفي خاطرنشان كرد: حفاري ميدان اسفند سال ها پيش به شركت توتال واگذار شد كه پس از حفاري ناموفق 4 حلقه چاه پروژه را براي مدتي رها كرد و درادامه پس از تقويت تيم مهندسي و عملياتي خود موفق به حفر تعدادي چاه گرديد كه متاسفانه تا كنون تعداد نسبتا بالايي از آنها دچار مشكل مچالگي گرديده است. 17 سال بعد از آن دكل پاسارگاد براي حفاري در اين ميدان مستقر و پس از 400 روز موفق به حفاري تنها يك چاه در ميدان اسفند شد، اين موارد همگي نشان از سختي و  پيچيدگي بالاي عمليات حفاري در ميدان اسفند دارد.

وي با اشاره به اينكه يكي از چاه هاي ميدان نفتي اسفند كه در ارديبهشت ماه 1391 به دليل كاهش توليد تكليفي از خط توليد خارج شده بود، علي رغم تلاش  متخصصين كار آمد شركت نفت فلات قاره پس از 10سال توقف با وجود برخي محدودیت‌ها ازجمله مشكلات تامین کالا، استفاده از خدمات حفاري پیمانکاران خارج از كشور از جمله ژل پلاگ ، با اتکا به دانش و توان مدیریتی، كادر مهندسی و نيروهاي عملیات حفاري شركت DCI با نگاه به داخل و استفاده از امكانات، تخصص، دانش و تجربيات پیمانکاران بومي کشور به منظور تامين كالا و خدمات فنی، اين چاه با موفقيت به توليد رسيد.

مديرعامل شركت ديريلينگ اينترنشنال ادامه داد: هم اكنون توليد نفت از اين چاه بيش از  2 هزار و 750 بشكه در روز و يك ميليون و 700 ميليون فوت مكعب گاز در روز است.

مصالح كشور و توليد نفت در اولويت امور

ثقفي افزود: از آنجايي كه انجام فعالیت های توليدي و توسعه اي در حوزه آب های مرزی خلیج فارس از اهمیت بالایی برخوردار است شركت DCI با هدف صیانت از منافع ملی پذيرفت در كنار پروژه سيري 3 چاه ميدان نفتي نصرت را با دكل DCI-1 تعمير كند هرچند كه اين تصميم روند رو به رشد پروژه سيري را كند خواهد کرد با اين وجود در راستاي افزايش توليد، درخواست  شركت نفت فلات قاره براي استفاده از دكل  DCI-1در ميدان نصرت در برنامه كاري شركت  DCIقرار گرفت.

وي با اشاره به اينكه در راستاي اجراي اين پروژه تمام تلاش براي بومي سازي و تجهيز كردن دكل حفاري براي كار با گل سنگين (براساس مستندات سازنده، دكل هاي DCI-1&DCI-2  توان كار با  گل سنگين بالاي  120PCF را ندارند) انجام شد.

وي تصريح كرد: شركت DCI براي اولين بار در كشور اقدام به ساخت اجيتيتورهاي عمودي براي گل حفاري تا 155PCF كرد.

مديرعامل شركت ديريلينگ اينترنشنال اضافه كرد: اين دستگاه از نظر كيفيت و عملكرد با نمونه خارجي آن كاملا قابل رقابت بوده و در تمام دكل هاي خشكي و دريايي قابل استفاده است؛ در عين حال كاهش 4 برابري هزينه ها در مقايسه با نمونه هاي خارجي را در بر داشته است.

ثقفي اعلام كرد: طبق برنامه ريزي انجام شده با اتمام پروژه سيري  نفت حاصل از اين پروژه روزانه به ميزان 16 هزار بشكه در روز خواهد رسيد كه طي هفته اتي توليد روزانه  تجمعي از چاه هاي تكميل شده در پروژه سيري بيش از 10 هزار بشكه در روز مي رسد  این در حالی است که با تكميل 3 چاه تزريقي در ميدان سيوند توسط شركت DCI، توان تزريق آب در منطقه سيري 12 هزار بشكه در روز در راستاي صيانت از توليد افزايش يافته است.

توليد روزانه حدود 5 هزار بشكه نفت و 4 ميليون فوت مكعب گاز حاصل از پروژه سيري

وي اشاره كرد: گاز حاصل از توليد پروژه سيري  در ميدان اسفند حدود 4 ميليون فوت مكعب گاز در روز است كه مي تواند به عنوان خوراك NGL سيري مورد استفاده قرار مي گيرد که با اتمام عمليات حفاري و تكميل چاه هاي  E1P6و   E3P4  توسط شركت DCI  در ميدان اسفند توليد  نفت در اين ميدان 5 هزار بشكه در روز افزايش يافته است.

مديرعامل شركت ديريلينگ اينترنشنال تشريح كرد: شركت DCI داراي 2 دكل ملكي و يك استجاري است كه دكل DCI-1 هم اكنون بر روي سكوي ايلام 3 ودكل Well Target نيز بر روي سكوي  نصر 5 در حال حفاري هستند كه دكل DCI-1 پس از اتمام چاه هاي خود و بر اساس توافق هاي صورت گرفته با كارفرما در ميدان نصرت در راستاي حفظ و افزايش توليد منطقه سيري مشغول به فعاليت خواهد شد.

ثقفي افزود: دستگاه حفاري DCI2 نيز در ميدان  ابوذر مشغول حفاري بوده است كه قرارداد آن با شركت مپنا امسال به اتمام رسيد پس از آن تعميرات اساسي بر روي دكل انجام و كلاس دكل تمديد شد و اين دكل طي هفته آتي در ميدان فروزان كنار سكوي F9 قرار مي گيرد.

تعمير پايه فوروارد دكل DCI-2 براي اولين بار

وی با اشاره به اینکه دستگاه حفاري DCI-2 طي 2 مرحله يك بار در سال 1396 در هنگام پهلوگيري به سكوي اقماري در ميدان فروزان به دليل مشكل در سيستم كنترل JACKING دچار مشكل شد، ادامه داد: كه اين مشكل باعث صدمه به پايه فوروارد شد و بار ديگر در سال گذشته در هنگام پهلوگيري به سكوي نصر به علت رفتار ناپايدار بستر دريا و شكست لايه زير پايه دچار مشكل شده بود كه با همت تيم فني شركت DCI  اين دستگاه با وجود مشكلات مذكور با بهترين راندمان در پروژه هاي شركت نفت فلات قاره  مشغول به كار بود.

مديرعامل شركت ديريلينگ اينترنشنال افزود: در نهايت در زمان توقف ايجاد شده بين پايان پروژه متروكه سازي چاه هاي ميدان ابوذر تا شروع پروژه فروزان در هنگام عمليات بازرسي و تمديد گواهينامه هاي دستگاه، كار بازرسي و بروز آوري پايه هاي دستگاه حفاريDCI-1  نيز انجام و براي اولين بار تكنولوژي بازرسي و تعمير و ترميم پايه هاي دستگاه هاي حفاري دريايي در ايران توسط شركت DCI  انجام و بومي شد.

ثقفی تصریح کرد: با هماهنگي انجام شده در تمام بخش هاي شركت عمليات بازرسي تجهيزات اساسي و تمديد گواهينامه هاي دستگاه در كوتاه ترين زمان ممكن در كمتر از 2 ماه به سرانجام رسيد و دستگاه هم اكنون آماده حركت به سمت پروژه جديد در ميدان فروزان است.

وی خاطرنشان کرد: درآينده جزئيات بيشتر در خصوص عمليات پيچيده تعمير پايه دكل با استفاده از توان و مديريت داخلي در دسترس همكاران صنعت حفاري  قرار خواهد گرفت.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |