جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 13295 16:47 1394/03/24
بانک مرکزی از حساب های بانکی مالیات نیم درصدی بگیرد

بانک مرکزی از حساب های بانکی مالیات نیم درصدی بگیرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بانک مرکزی از حساب های بانکی مالیات نیم درصدی بگیرد

بانک مرکزی از حساب های بانکی مالیات نیم درصدی بگیرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

راهکار یک تحلیلگر اقتصادی برای مبارزه با پولشویی

بانک مرکزی از حساب های بانکی مالیات نیم درصدی بگیرد

گروه نهاد های مالی

یک کارشناس اقتصادی با بیان آنکه احتمال درگیر شدن برخی از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در موضوع پولشویی وجود دارد، گفت: در موسسات مالی غیرمجاز که سودهایی بیشتری می دهند، احتمال وقوع پولشویی بیشتر است.  بهنام ملکی نیز با تشریح مفهوم پولشویی، اظهار داشت: هر اقدامی که برای مشروع جلوه دادن پول های کثیف حاصل از فعالیت های غیرقانونی نظیر قاچاق، رشوه و فحشا انجام می شود، پولشویی خوانده می شود.

این تحلیلگر اقتصادی با بیان آنکه افکار عمومی جامعه با مفهوم پولشویی، تبعات و راه های مقابله با آن آشنا نیستند، افزود: پولشویی مشکلات گسترده ای برای اقتصاد کشور ایجاد می کند به طوری که باعث رشد قاچاق، فساد اخلاق عمومی و شیوع اقتصاد زیرزمینی می شود.  این استاد دانشگاه با بیان آنکه در حال حاضر با حجم بالایی از فساد اقتصادی، پولشویی، اقتصاد زیرزمینی و رانت مواجه هستیم، افزود: فساد ارتباط نزدیکی با فربه شدن دولت دارد و از عمده مشکلات جدی اقتصاد کشور، گستردگی بخش دولتی و شبه دولتی است که سبب افزایش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی می شوند.  ملکی با اشاره به تاثیرات مخرب اخذ تصمیمات خلق الساعه بر بخش واردات و شفافیت اقتصادی، اظهار داشت: تصمیمات نسنجیده و خلق الساعه که گاهی اوقات به اسم حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده داخلی اتخاذ می شود، زمینه فراهم کردن رانت را ایجاد می کند.

وی افزود: این تصمیمات خلق الساعه که باعث تغییر در وضعیت صادرات و واردات کالاها می شود، به یکباره رانت هایی را ایجاد کرده و مفسده هایی را به دنبال داشته است.  این تحلیلگر اقتصادی در بخش دیگری از اظهارات خود با انتقاد از عملکرد سیستم بانکی کشور، گفت: در حال حاضر شبکه بانکی حاضر نیست اطلاعات حساب های بانکی را در اختیار سیستم مالیاتی قرار دهد.

وی با بیان آنکه وجود سود بالای بانکی در زمان رشد اقتصادی منفی، نشانه وجود مشکلات در این بخش است، افزود: در چند سال اخیر با وجود رشد اقتصادی منفی در کشور، بانک ها سودهایی بالایی به سپرده گذاران می پردازند که باید مشخص شود بانک ها این درآمد را از کجا کسب کرده اند.  این استاد دانشگاه اضافه کرد: چگونه امکان دارد کشور در شرایط رکود و رشد منفی اقتصادی قرار داشته باشد اما بانک ها آنقدر سود کنند که به سپرده ها سودهای بالا پرداخت کنند.

این تحلیلگر اقتصادی با بیان آنکه احتمال درگیر شدن برخی بانک ها و موسسات مالی در موضوع پولشویی وجود دارد، اظهار داشت: در موسسات مالی غیرمجاز که سودهایی بیشتری می دهند، احتمال وقوع این نوع مفسده نیز بیشتر است.  ملکی با تاکید بر اینکه بخشی از دلایل پولشویی، متوجه بانک های دولتی، خصوصی و موسسات مالی غیرمجاز است، تصریح کرد: بانک مرکزی باید در این خصوص پاسخگو باشد و عملکرد بانک ها و موسسات مالی را شفاف کند. وی با ارایه راهکارهایی برای مقابله با پولشویی، اظهار داشت: برای افراد و مقاماتی که از جایگاه خود برای استفاده از رانت و فساد مالی استفاده کنند، باید مجازات های سنگین تری وضع شده و حتی مجازات های کیفری اعمال شود.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: مدیران و کارمندانی که صاحب امضاهای طلایی هستند و با یک امضای آنها، پول های هنگفتی جابجا شده و رانت شکل می گیرد باید در صف اول مبارزه با پولشویی قرار بگیرند.  این تحلیلگر اقتصادی گفت: متاسفانه بخش خصوصی غیرمولد ما به حدی قدرت دارد که می تواند از طریق جوسازی و اعمال فشار به راحتی قوانین را نیز تغییر دهد.  وی برای نظارت بیشتر بر حساب های بانکی و نقل و انتقال پول و جلوگیری از پولشویی، پیشنهاد داد که حساب های بانکی مشمول نیم درصد مالیات قرار گیرند تا از این طریق عملکرد نظام بانکی شفاف شود.  ملکی با خاطرنشان کردن اینکه برای مبارزه با پولشویی باید از کشیده شدن آن به دعواها و تسویه حساب های سیاسی جلوگیری کرد، اظهار داشت: برای مقابله به معضل پولشویی باید از دیدگاه ها و رویکردهای علمی، کارشناسی و تخصصی استفاده کرد. 



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |