پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 10238 17:44 1393/11/24
بازگشت حقیقی ها به ویترین آهن آلات بورس کالا

بازگشت حقیقی ها به ویترین آهن آلات بورس کالا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بازگشت حقیقی ها به ویترین آهن آلات بورس کالا

بازگشت حقیقی ها به ویترین آهن آلات بورس کالا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

آیا تعرفه واردات محصولات فولادی دست نخورده باقی می ماند؟

رضا امامی : در حالیکه برخی محصولات  واسطه ای فولادی در کشور با کمبود عرضه مواجه شده در تازه ترین اقدام ها  سازمان بورس به پیشنهاد صنف آهن فروشان ، عنوان کرده که قیمت پایه عرضه محصولات فولادی تعدیل و ازاین پس براساس میانگین قیمت معاملات در آخرین روزعرضه قبلی تعیین می شود.  در عین حال امکان خرید محصولات فولادی از سوی سهامداران خرد و افراد حقیقی نیز بار دیگر در بورس کالا فراهم شده است. این در حالی است که حدود سه سال قبل با افزایش حضور واسطه ها و دلالان آهن در بورس کالا و حجم محدود عرضه ها متولی بازار سرمایه تصمیم گرفته بود برای جلوگیری از نوسانی شدن قیمت ها در بازار ازاد و ایجاد رانت برای عده ای اندک، امکان خرید و فروش محصولات فولادی را تنها برای اشخاص حقوقی دارنده مجوز و پروانه صنفی مجاز بداند. بر اساس این گزارش با کاهش حجم تولید و فروش محصولات کارخانجات فولادی و از طرفی افت تقاضای داخلی یکبار دیگر امکان بازگشت حقیقی ها در رینگ محصولات فولادی بورس کالا فراهم شده است.

به گزارش "جهان اقتصاد " برخی کارشناسان معتقدند در حالی که هنوز در بازار داخلی ، مصرف کنندگان واقعی به دلیل تولید اندک و حتی توقف تولید برخی محصولات فولادی از جمله ورق فولادی زیر 3 گرم با بازار سیاه و فاکتور سازی های گسترده ای از سوی دلالان مواجه هستند، برخی تلاش می کنند با فشار به دولت ، تعرفه واردات را افزایش داده تا همچنان بازار در انحصار این اشخاص باشد. حال با ورود فولاد در بورس کالا شیاد انتظار داشت که با شفاف سازی قیمت ها و نظارت همه جانبه بر عرضه و تقاضا در این بازار متشکل ، امکان خودنمایی این دلالان در بازار ازاد به حاشیه رانده شود.

به گزارش جهان اقتصاد در نشست مشترک مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار با مدیران عامل چند شرکت فولادی، تصویب شد قیمت پایه عرضه محصولات فولادی در بورس کالا براساس میانگین قیمت معاملات در آخرین روز عرضه قبلی تعیین شود، با این همه عرضه با قیمت اعلامی عرضه کننده در مرحله مظنه یابی (زرد)، متناسب با قیمت تقاضای ثبت شده انجام خواهد شد. اردشیر سعد محمدی، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان، در خصوص مصوبه جدید عنوان کرده که مهم ترین بحث این نشست این بود که سهامداران خرد و افراد حقیقی نیز بتوانند با توجه به کیفیت بالای محصولات شرکت ذوب آهن اصفهان، این قبیل محصولات را از بورس کالا به طور مستقیم خریداری کنند.

وی در این خصوص ادامه داد: با موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیران بورس کالا، این مصوبه به تصویب رسید و قرار شد شرایط فروش افراد حقیقی نیز فراهم شده تا بتوانند راحت تر این محصولات را دریافت کنند. مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در خصوص مزیت های این مصوبه افزود: این مصوبه یک چرخه کاملی از تولید تا مصرف کننده را بدون واسطه فراهم می کند به این معنا که این اقدام باعث می شود متقاضیان محصولات نهایی فولاد بتوانند بدون واسطه محصولاتی مانند میلگرد و تیرآهن را از بورس کالا تهیه کنند که این امکان علاوه بر کاهش هزینه برای مصرف کننده، زمینه افزایش تقاضا در صنعت فولاد هم در بخش بالادستی(تولیدکننده محصولات اولیه) و هم در صنعت پایین دستی(محصول نهایی) را فراهم می آورد.

مدیر فروش داخلی فولاد خوزستان نیز گفته است: حجم تولید فولاد در پی امکان عرضه خرد محصولات فولادی به اشخاص حقیقی در بورس کالا افزایش خواهد یافت. محصول شرکت هایی چون شرکت فولاد خوزستان یا مبارکه تولید شمش و تختال است که در کارخانه های نوردی به محصول نهایی تبدیل می شود و در واقع شمش و تختال به شکل مستقیم قابل استفاده برای مصرف کننده حقیقی نیست و این امکان در نگاه اول برای کارخانه هایی که محصول نهایی مانند میلگرد و تیرآهن تولید می کنند کاربرد دارد اما نکته اصلی این است که وقتی فروش محصولات این دسته از کارخانه ها افزایش پیدا کند کارخانه های تولید کننده محصول اولیه نه تنها از افزایش فروش آنها بی نصیب نمی مانند بلکه تولید در صنعت بالا دست نیز افزایش پیدا می کند.

امکان عرضه خرد محصولات فولادی به اشخاص حقیقی از طریق بورس کالا به درخواست صنف آهن فروشان شکل گرفت اما این امکان علاوه بر کمک به معاملات شفافتر و کم هزینه تر برای اشخاص حقیقی، زمینه رونق صنعت بالادستی و پایین دستی فولاد را ایجاد می کند. کریم سلمان پور، مدیر فروش داخلی فولاد خوزستان درباره این امکان جدید و مزیت های آن برای فعالان این صنعت گفت: نکته مهم این تصمیم این است که از این پس  اشخاص حقیقی که متقاضی این بودند که به طور مستقیم از بورس، محصولات مورد نیازشان را خریداری کنند این امکان برای آنها فراهم شد.

وی با اشاره به 30 شرکت نوردی در سراسر کشور گفت: حل مشکلات کارخانه های نوردی یکی از گام های مثبت برای رشد صنعت فولاد و از آن مهمتر اقتصادی کشور است که با این امکان جدید، زمینه افزایش فروش محصولات آنها را فراهم کرده است، اما قطع به یقین گام های دیگری برای رونق این صنعت باید برداشته شود که این فرآیند کامل شود. سلمان پور در این باره توضیح داد: واردات کالاهای مشابه تولید داخل که امکان تولید آن در کشور وجود دارد مانند ورق 2 و مفتول 6.5 با ارز مبادلاتی و بدون تعرفه واردات مشکل باقیمانده این بخش از صنعت فولاد است. در شرایط فعلی فضای کسب و کار فولاد نیاز به توجه ویژه مسوولان دارد چون هم با رکود داخلی مواجه هستیم هم رکود جهانی بر این صنعت و بسیاری از صنایع دیگر سایه انداخته است. بنابراین باید متولیان امر با اتخاذ تصمیمات مهم در خصوص تعرفه ها و عدم اختصاص ارز مبادله ای به محصولات وارداتی به افزایش توان تولید و در نتیجه رقابتی ماندن صنعت فولاد کمک کنند.

وی با تأکید بر این نکته که این اقدام یک حرکت برد – برد را از تولید کننده اولیه و نهایی تا مصرف کننده رقم زده است، توضیح داد: این اقدام به افزایش توان تقاضای بازار کمک می کند چون وقتی برای اشخاص حقیقی امکان خرید مسقیم در بورس فراهم نبود آنها از سایر بازارها و حتی محصولات وارداتی از بنادر نیاز خود را تأمین می کردند. اما وقتی کانال توزیع محصولات کوتاه تر شود و هزینه توزیع هم کمتر شود و محصول ارزانتر به دست متقاضی برسد شاهد رشد تقاضا خواهیم بود. این مقام مسوول فولاد خوزستان در پایان درباره اثر این تصمیم در افزایش درآمد شرکت های فولادی حاضر در بورس تأکید کرد: پیش بینی می کنیم این اقدام باعث افزایش تولید محصولات شرکت های فولادی شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |