جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 160239 18:21 1400/08/12
بازگشایی مدارس بالاتراز 600 نفر خطرناک است

بازگشایی مدارس بالاتراز 600 نفر خطرناک است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بازگشایی مدارس بالاتراز 600 نفر خطرناک است

بازگشایی مدارس بالاتراز 600 نفر خطرناک است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-درفصل تابستان پیک پنجم و آمار بالای ابتلا و فوتی‏های ناشی از کرونا همراه بود و اکنون با گذشت دو ماه از فصل پاییز زنگ پیک ششم به صدا درآمده است و با وجود این خطر مهلک، زمزمه بازگشایی مدارس همچنان به قوت خود باقیست.

به گزارش جهان اقتصاد؛ کرونا مهمان ناخوانده‌ای است که گویا همچنان قصد رفتن ندارد و این را از وضعیت رو به افزایش تعداد شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی درپیک ششم می‏توان مشاهده کرد اما در این شرایط همچنان روند واکسیناسیون کرونا در کشورادامه دارد. ازسوی دیگرخطر بازگشایی مدارس وعادی انگاری نسبت به کرونا با وجود سویه‏های جدید کرونا بر نگرانی‏ها افزوده است و مشارکت جمعی درباره رعایت پروتکل‏های بهداشتی در برابر این ویروس منحوس را می‏طلبد.

خبرنگارجهان اقتصاد، نیز پیرواهمیت این موضوع با محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس و پژوهشگر حوزه سلامت و عضو انجمن علمی آموزش  بهداشت و ارتقا سلامت ایران به گفت‏وگو پرداخته است که در ادامه می‏خوانید:

این کارشناس حوزه بحران‏های محیطی گفت: تعداد شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی به 34 شهر افزایش پیدا کرده است یعنی روز گذشته سه شنبه 11 مهرماه از 22 شهر به 29 شهر رسید و این روند سرعت پیدا کرده است.

محبوب فر افزود: با وجود 34 شهر قرمز از زمان بازگشایی مدارس وعادی انگاری و لغو دورکاری ادارات، ابتلا بسیاری از مردم به کرونا را شاهد بودیم.

به گفته وی، از زمان بازگشایی مدارس ازابتدای آبان ماه سال جاری بسیاری از معلمین، تعدادی از دانش آموزان و کادر اجرایی مدارس به کرونا مبتلا شدند درحالی که 95درصد این افراد دو دوز یا یک دوز واکسن را دریافت کردند.

این کارشناس و پژوهشگر حوزه سلامت بیان کرد: بازگشایی مدارس بالاتر از 600 نفر خطرناک  است و کشور را با اوضاع کرونایی وسیع و گسترده مواجه می‏سازد.

محبوب‌فر مدعی شد: واکسن‌های چینی وارد شده به کشور واکسن‏هایی است که در برابر نفت تهاتر شده است، همانطور که  کشورهندوستان از منابع بلوکه شده ایران نفت یا از پول نفت برداشت می‏کند و برنج بی‌کیفیت به ایران می‏فرستد متاسفانه چینی‏ها همین اقدام را انجام دادند یعنی ایمنی‌زایی واکسن‏های آن‏ها چنان تاثیرگذار نبوده و با عوارض همراه بوده است.

** عدم صدورمجوز تزریق واکسن برکت توسط سازمان بهداشت جهانی

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت ایران گفت: واکسن برکت با وجود این که دریکی از نشریات پزشکی منتشرشده است اما سازمان بهداشت جهانی، سازمان غذا و دارو در آمریکا و مجامع سلامت در اتحادیه اروپا با درخواست ایران مبنی براعطای مجوز تزریق، زیر بار نرفتند و اجازه تزریق این واکسن را به ایرانی‌ها ندادند و اعلام کردند که ایران می‏تواند درخصوص تزریق آن بر اساس نظرات کارشناسان بهداشت و درمان خود عمل کند.

محبوب فر در ارتباط با واکسن‏هایی همانند پاستوکووک، کوورازی، نورا و فخرا اظهار کرد: با توجه به این که 130میلیون یورو در اختیار این واکسن‌سازان قرارگرفته به آن‏ها گفته شده که درزمینه تولید واکسن باید اقدام کنند و دیگر نمی‌توان واردات واکسن‏های چینی، اسپوتنیک و آسترازنکا را انجام داد چرا که واردات واکسن متوقف شده است و از سوی دیگر اعلام کردند برای مرحله سوم آزمایشات بالینی متقاضی واکسن می خواهند و افراد برای تزریق پاستوکووک، کوورازی، نورا و فخرا مراجعه نکردند به همین دلیل عنوان شده از شهروندانی که نوبت تزریق سوم واکسن برکت یا سینوفارم آن ها فرارسیده است از این چهار واکسن تزریق کنند.

محبوب فر گفت: جامعه، دولت و حاکمیت باید از عادی انگاری نسبت به کرونا پرهیز کنند.

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت وارتقا سلامت ایران در خصوص فرجام واکسیناسیون کرونا در کشورعنوان کرد: گفته می‌شود به افرادی که واکسن برکت یا سینوفارم تزریق کردند گفته شده در صورت خروج از کشور باید دو دوز واکسن آسترازنکا تزریق کرده باشند؛ آیا این امر نشان دهنده شکست واکسیناسیون کرونا در ایران نخواهد بود؟



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |