جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 43791 19:00 1395/08/10
ایران قدرت مستقل دریایی درسطح جهان

ایران قدرت مستقل دریایی درسطح جهان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ایران قدرت مستقل دریایی درسطح جهان

ایران قدرت مستقل دریایی درسطح جهان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

دردوازدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی مطرح شد:

مهدی زاهدی-همایش وزیر راه وشهرسازی در همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی بر موقعیت ژئواستراتژیک ایران و حضور در کریدورهای شمال به جنوب و شرق به غرب تاکید کرد و با اشاره به نقش ایران به عنوان عاملی برای توسعه ثبات گفت: امروز سرافرازیم که می‌توانیم به عنوان قدرت مستقل و دریایی در سطح جهان حضور داشته باشیم و با همه مذاکره کنیم. عباس آخوندی در دوازدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی که نمایندگاه نهادهای علمی،‌ بین‌المللی و بنگاه‌های تجاری و مهندسی ۳۷ کشور حضور داشتند با خوشامدگویی به میهمانان حاضر در همایش گفت: قطعا دریا یک بخش موثر از تاریخ، ‌فرهنگ و همچنین اقتصاد و زندگی مردم ایران است. وی با اشاره به رونمایی اطلس دریانوردی گفت: همانطور که این کتاب نشان می‌دهد در تمدن ایران‌شهر ما دریا یک نقش بسیار موثر داشته و همواره بخشی از این تمدن بوده و به همین دلیل توجه ما به دریا امری تصادفی و تصنعی نیست. وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: نکته مهم این است که ما بتوانیم با تحول فناوری و توسعه اقتصادی این موقعیت را در سطح جهان حفظ کنیم. آخوندی ادامه داد: من مکررا در سخنرانی‌هایم این را گفتم که موقعیت ژئواستراتژیک ایران و حضورش در کریدورهای شمال به جنوب و شرق و غرب نه فقط مزیت بلکه همزمان یک مسولیتی برای ایران است. برهمین اساس همواره در اندیشه بازخوانی نقش و مسئولیت ایران بر این شاهراه حیاتی جهان هستم. این مقام مسئول ادامه داد:‌ متاسفانه منطقه‌ای که در آن هستیم منطقه‌ای است که مملو از انواع سوء‌تفاهم‌ها در اندازه قدرتمندان و تک‌اندیشه برخی جریان‌های منطقه‌ای است و با این حال تا این لحظه، دولت و ملت و رهبری ایران به عنوان یک لنگر ثبات عمل کرده و ما امیدوایم بتوانیم با ایفای نقش منطقه‌ای به تدریج این امنیت را به کل منطقه گسترش دهیم. وی با اشاره به نکته که ایران کاملا به این نقش خود در جهت توسعه ثبات در منطقه واقف است تاکید کرد: امیدوارم قدرت‌های منطقه‌ به این موضوع بیش از گذشته توجه کنند که مردم منطقه ما دستاویز دخالت مکرر قدرت‌ها در منطقه بوده‌اند و ایران نیز در این بین با تحمل تحریم‌ها هزینه‌های سنگینی را داده است. آخوندی گفت: با این حال امروز سرافرازیم که می‌توانیم به عنوان قدرت مستقل دریایی در سطح منطقه‌ و جهان حضور داشته باشیم و با همه مذاکره کنیم. عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد:‌ما در پی این هستیم که موقعیت تاریخی خود را در امنیت دریایی، ‌لجستیک دریایی و توسعه ارتباطات دریایی به دست آوریم.

ارتباط بنادر با شهر در دستور کار قرار بگیرد

وی توجه به اقتصاد دریایی را نکته مهمی خواند و ادامه داد: موضوع  بعدی بحث شهر بندر و ارتباط بنادر و شهر است. ارتباط بنادر با شهر باید در دستور کار تمام جامعه علمی، ‌حرفه‌ای و تجاری قرار بگیرد. آخوندی بحث حمل ونقل ترکیبی را نکته مهم خواند و گفت: در کنار توسعه بنادر نیاز داریم که مفهوم کریدورهای بین‌المللی و حمل و نقل ترکیبی نحوه کار بنادر با ریل، جاده و هوا در دستور کار قرار گیرد. وی همچنین به موقعیت ایران اشاره کرد و گفت:‌جغرافیای ایران و نحوه ارتباط خلیج‌فارس و دریای عمان با کشورهای همسایه و حتی شکل نقشه ایران بیان کننه این موقعیت است که در جغرافیای ایرانی یک تمدن بزرگ بروز و ظهور داشته است. اینجا منطقه‌ای است که در آن اقوام مختلف زندگی کرده‌اند و لذا موضوع هم‌زیستی مسالمت‌آمیز اقوام مختلف ثروت بزرگی است که در اختیار ملت ایران است و بر همین اساس اگر می‌خواهیم یک بار دیگر در دنیای مدرن امروزی بروز و ظهور داشته باشیم باید به این موضوع توجه کنیم که چقدر قدرت سازگاری و قدرت حل مشکلات خود و سایر ملل را داریم.

دورخیز توسعه اقتصادی در ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل و ۱۷ جزیره قابل سکونت

محمد سعید نژاد رئیس سازمان بنادر و دریانوردی هم دراین همایش گفت: ماه‌های بعد از برجام فضای جدیدی را برای گسترش همکاری‌های مشترک بین ایران و سایر کشورهای دنیا به وجود آورده است که باید از این فضا استفاده کنیم. سعیدنژاد به پتانسیل‌هایی که در کشور ما در حوزه دریا وجود دارد اشاره کرد و گفت: ۵ هزارو ۸۰۰ کیلومتر ساحل و ۱۷ جزیره قابل سکونت در ایران وجود دارد که شرایط خوبی را برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی، دریایی فراهم کرده است. رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان ادامه داد: این مجموعه امکانات برای ترانزیت کالا و فعالیت‌های علمی و فنی زمینه‌های خوبی را برای همکاری گسترده در زمینه علمی و فنی فراهم کرده است. وی با ارائه توضیحاتی در خصوص مشخصات همایش در حال برگزاری گفت: با همکاری همه نهادهای علمی مقالات متعددی در حوزه سواحل ارائه شده است و این امکان به وجود آمده که بحث‌های علمی خوبی را در ۵ حوزه ارائه دهیم بر همین اساس امیدواریم که با استقبالی که اساتید و دانشجویان از پنل‌های برگزاری در طی این ۳ روز خواهند داشت نتیجه علمی مناسب و خروجی خوبی را داشته باشیم. این مقام مسئول گفت: سازمان بنادر در حوزه دریا از سال‌های گذشته طرح مطالعاتی جامعی را انجام داده است که در خصوص توسعه پایدار، تصمیم‌گیری‌ها، یکپارچه‌سازی، تضمین حق بهره‌برداری همگانی از سواحل است. سعیدنژاد همچنین خبر داد که با همکاری سازمان بنادر و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شبکه پایش مشخصه‌های فیزیکی دریا امروز به بهره‌برداری خواهد رسید و گفت: این مهم از آثار همکاری مشترک دو سازمان مهم با یکدیگر است که بار دیگر موقعیت و جایگاه علمی‌ای که در کشور ما وجود دارد را می‌تواند نمایان کند. وی همچنین خبر داد که کتاب تاریخ بنادر ایران که نشان‌دهنده ۵ هزار سال سابقه دریانوردی در کشورمان است به نگارش درآمده و امروز(دوشنبه) رونمایی خواهد شد.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |