جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 126533 12:44 1399/10/07
ایجاد درآمد پایدار و تکمیل پروژه‌های عمرانی در جزیره کیش

ایجاد درآمد پایدار و تکمیل پروژه‌های عمرانی در جزیره کیش

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ایجاد درآمد پایدار و تکمیل پروژه‌های عمرانی در جزیره کیش

ایجاد درآمد پایدار و تکمیل پروژه‌های عمرانی در جزیره کیش

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش روزنامه جهان اقتصاد به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، على مقدس زاده معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش از تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام در این منطقه خبر داد و گفت: سازمان منطقه آزاد کیش از سال 97 تا کنون در راستای دستیابی به اهداف و سیاست های کلان این سازمان ضمن به اتمام رساندن برخی از پروژه های نیمه تمام در جزیره کیش و مساعدت هایی در خصوص رفع مشکلات صدور سند مالکیت، بیش از 11 هزار مالک واحد های مسکونی و تجاری پایان کار سند های املاک خود را دریافت کردند.
به گفته مقدس زاده پیش از این برخی از پروژه های عمرانی به علت نداشتن پایان کار، امکان صدور سند مالکیت برای مالکین واحدهای تجاری و مسکونی وجود نداشت که با حمایت های سازمان منطقه آزاد کیش این مشکل برطرف شد و مالکین واحدهای مذکور می توانند نسبت به دریافت سندهای مالکیت خود اقدام کنند.
وی در همین خصوص به یکی از این پروژه ها در جزیره کیش اشاره داشت و افزود: مرکز تجاری کیش یکی از پروژه هایی بود که با مساعدت سازمان منطقه آزاد کیش پس از 17 سال پایان کار خود را دریافت کرد و خریداران واحدهای این مرکز جهت دریافت اسناد تفکیکی خود از امنیت خاطر برخوردار شدند.
وی در خصوص پروژه توسعه تصفیه خانه پساب جزیره کیش که در30 سال گذشته با ظرفیت 10 هزار متر مکعب احداث شده بود و نیاز به افزایش ظرفیت داشت عنوان کرد: در حال حاضر افزایش ظرفیت این پروژه از 10 هزار متر مکعب به بیست هزار متر مکعب در قالب پروژه عمرانی زیر بنایی در حال اجرا است و تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی در ادامه اظهار داشت: با هدف تامین نیاز این منطقه ارتقای سیستم بازیافت زباله تا 25 سال آینده پیش بینی شده است که در این زمینه شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش در نظر دارد به روش BOT و بهره مندی از سرمایه گذاری بخش خصوصی این پروژه را اجراکند.
معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اینکه برخی پروژه ها در جزیره کیش با استفاده از روش تامین مالی BOT و بدون صرف بودجه بیت المال اجرا و تکمیل می شود ادامه داد: در سال های گذشته سازمان منطقه آزاد حتی برای پرداخت حقوق کارکنان این مجموعه با مشکلات مالی مواجه بود اما خوشبختانه در دو سال اخیر این مشکل مرتفع شدهو با سیاست های اجرایی و اقتصادی مدیر عامل محترم سازمان منطقه آزاد کیش با ایجاد در آمد پایدار برای 10 سال آینده ظرفیت تامین منابع مالی را در این منطقه ایجاد کرده است.
علی مقدس زاده افزود: در دو سال اخیر بخاطر عرضه بیش از تقاضا به زمین هایی با کاربریهای تجاری و اداری پروانه صادر نمی شود همچنین زمین های مسکونی نیز به روش برگزاری مزایده و یا فراخوان عمومی از سرمایه گذاران دعوت می شود در ساخت پروژه ها سرمایه گذاری و مشارکت کنند.
مقدس زاده با اشاره به این که ما به سرمایه های موجود در جزیره کیش به عنوان سرمایه ملی نگاه می کنیم گفت: جزیره کیش بر اساس طرح جامع ظرفیت های برای ساخت واحدهای مسکونی در این منطقه وجود دارد اما باید به توسعه زیر ساخت ها نیز توجه کرد به همین دلیل توسعه زیر ساخت های مورد نیاز با چشم انداز 25 ساله در برنامه های اجرایی سازمان منظقه آزاد کیش تدوین و در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع جزیره کیش در سال 84 مصوب شده و در سال 96 مورد بازنگری قرار گرفته است افزود: چشم انداز این طرح از ابتدا 20 ساله پیش بینی شده بود و بیست سال اعتبار برای طرح جامع منطقی بنظر نمی رسد و حداقل از هشت سال گذشته باید تهیه طرح تفصیلی در دستور کار قرار می گرفت زیرا پروژه های عمرانی توسعه ای پ متکی به طرح های جامع و تفصیلی طراحی و اجرا می شوند از این رو با پیگیری های سازمان منطقه آزاد کیش تا پایان سال 99 تصویب بازنگری طرح جامع و آغاز تهیه طرح تفصیلی را انجام خواهیم داد.
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه تصریح کرد: 51 درصد سهام نیروگاه برق جزیره کیش متعلق به بخش خصوصی است. این شرکت در سال های گذشته 700 مگاوات برق پیش فروش کرده و درآمد حاصل از آن را به توسعه زیرساخت ها و افزایش ظرفیت تولید برق و آب در این منطقه اختصاص داده است و در سال جاری نیز نظارت بر عملکرد شرکت مذکور در تحقق توسعه ظرفیت تولید برق در برنامه معاونت عمرانی قرار گرفته است.
علی مقدس زاده به افزایش ظرفیت شرکت ماهتاب کیش در زمینه تولید آب و برق در سال گذشته اشاره داشت و گفت: این اقدام در راستای سیاست های سازمان و تامین یکی از نیازهای ضروری کیش است.
وی با اشاره به اینکه در سطح کشور به طور متوسط 25 درصد واحدهای صنعتی فعالیت می کنند افزود: در جزیره کیش این میزان بیش از 60 درصد است و تمامی فعالیت ها غیر آلاینده هستند و بازار فروش محصولات تولیدی واحدی صنعتی مذکور علاوه برسرزمین اصلی در خود جزیره و نیز در کشورهای حاشیه خلیج فارس است که حتما دارای ارز آوری برای کشور است.
علی مقدس زاده با بیان این که مشکل اصلی تولید کنندگان و تجار کیش موانعی است که دستگاه های مختلف در هنگام حمل کالا از جزیره کیش به سرزمین اصلی ایجاد می کنند افزود: برای سرمایه گذاری در کیش و تاسیس یک کارگاه صنعتی متقاضیان باید چهار مدرک را ارائه کنند پروپزال پروژه طرح توجیه اقتصادی. مدارک احراز اهلیت مالی سرمایه گذار و مدارک احراز اهلیت اجرایی سرمایه گذار، زمانی که این چهار مدرک ارائه و تایید شد پرونده برای اختصاص زمین مسیر قانونی خود را تا انعقاد قرارداد و واگذاری زمین طی می کند و این رویه تضمین لازم برای اجرا و اتمام پروژه ها در زمان منطقی را فراهم می کند.
مقدس زاده با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار در حوزه معاونت اقتصادی، واحد کنترل پروژه را راه اندازی کردیم و معتقدیم این کنترل باید بر روی پروژه هایی که توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی ساخته می شود نیز اعمال شود افزود: اگر زمان اجرای یک پروژه افزایش پیدا کند. هزینه های اجرای پروژه نیز متناسب با تورم افزایش پیدا می کند و این افزایش قیمت ها تحمیل هزینه بر منافع ملی و آسیب بر اقتصاد عمومی کشور است و در نهایت افزایش هزینه ها از مصرف کنندگان نهایی دریافت می شود.
وی ادامه داد: هر زمانی یک پروژه عمرانی متوقف می شود چهار عارضه منفی بوجود می آید اول این که یک سرمایه ملی متوقف می شود، هزینه های سربار پروژه ناشی از تورم بیشتر خواهد شد، بخشی از جامعه که قرار است از آن پروژه بهره مند شوند از بهره برداری پروژه محروم می شوند و با توقف پروژه زمینه گردش اقتصادی و فرصت های اشتغال از بین خواهد رفت.
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به این که محور توسعه کیش گردشگری است افزود: باید زیر ساخت های کیش با نگاه توسعه گردشگری توسعه یابد و جذابیت های سنتی، طبیعی، تاریخی و دیگر جذابیت های مدرن در همه جای دنیا برای جذب گردشگر وجود دارد از این رو جزیره کیش علیرغم قدمت 700 ساله خود و وجود ز مینه های سنتی بسیار خوب متاسفانه هنوز از امکانات بوم گردی برخوردار نیست.
مقدس زاده ادامه داد: ایجاد شهربازی، جزایر مصنوعی، واحدهای اقامتی بوم گردی، دهکده های شادی از جمله نیاز های جذب گردشگر برای کیش است که ما با تشویق بخش خصوصی و سرمایه گذاران در صدد ایجاد و توسعه آنها در جزیره هستیم. برای ایجاد و توسعه برخی زیر ساخت ها و توسعه کمی و کیفی جزیره کیش باید حداقل 10 سال پیش اقدامات لازم انجام می شد اما خوشبختانه این موضوع طی دو سال اخیر در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش قرار گرفته و در حال اجراست.
وی ادامه داد: مشکل دیگر جزیره کیش بحث آبگرفتگی معابر در سال های گذشته بود که در سال 98 با احداث چاه های جذبی و ایجاد شبکه جمع آوری آب های سطحی بیش از 80 درصد مشکل آبگرفتگی در کیش برای همیشه مرتفع شد



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |