جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 164156 19:06 1400/09/13
انرژي‌های‌ تجديدپذير به حال خود رها شده است

انرژي‌های‌ تجديدپذير به حال خود رها شده است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
انرژي‌های‌ تجديدپذير به حال خود رها شده است

انرژي‌های‌ تجديدپذير به حال خود رها شده است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

امروزه کمتر کسی است که از اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر به‌‌عنوان یکی مهم‌ترین روندهای روبه‌رشد جهانی آگاهی نداشته باشد. شاید از خود پرسیده باشید گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر با چه انگیزه‌‌هایی در جهان دنبال می‌‌شود. پاسخ به این پرسش می‌تواند تا حد زیادی  اهمیت این صنعت را روشن کند. ایران در مداری کامل از انواع منابع تجدیدپذیر جهان قرارگرفته؛ ظرفیت‌‌سنجی منابع انرژی خورشیدی، بادی، زیست‌‌توده، زمین‌‌گرمایی و آبی همگی حاکی از دسترسی کامل به آینده‌‌ای پاک در دوران پسانفتی است.

در همین زمینه، بهنام محمدي ايواتلو، رئيس انجمن انرژي ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار داشت: ايران منابع عظيم سوخت‌هاي فسيلي را دارد و از لحاظ منابع گازي در رتبه دوم دنيا بوده و در حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير، انرژي بادي و خورشيدي نيز محلي از اعراب دارد .

وی تصریح کرد: از طرفي نيز موقعيت برتر ژئوپولتيکي داشته و بين دو کانون انرژي در دنيا قرار گرفته است و منطقي است که هاب انرژي منطقه باشيم، ولي وقتي به طرح‌هاي اجراشده و ساختارها و برنامه‌هايي که براي سال‌هاي آتي وجود دارد را با کشورهاي همسايه مقايسه مي‌کنيم، مي‌بينيم که مسير همواري براي اين کار وجود ندارد، ما از رقباي منطقه‌اي که برنامه‌هاي توسعه‌اي بلندپروازانه اجرا مي کنند عقب هستيم.

وی با بیان اینکه در تابستان و زمستان مشکل تامين برق داريم گفت: نفت‌مان هم تحريم شده و صادرات نفت‌مان به کمتر از 500 هزار بشکه رسيده و در اين شرايط با يک تصميم گيرنده استراتژيک در دنيا و منطقه فاصله زيادي داريم و انرژي مضاعفي نيز مي‌خواهد که بخواهيم به رتبه‌هاي که پتانسيلش را داريم برسيم.

وی با اشاره به اینکه خاورميانه به تنهايي بيش از دو سوم ذخاير نفت دنيا را دارد عنوان کرد: از طرفي کشورهاي خاورميانه که در توسعه نفت پيشرو بودند به انرژي‌هاي تجديدپذير و سوخت‌هاي سبز رو آورده اند و خاورميانه از آنچه که آينده دنيا به آن سمت مي‌رود عقب نمانده است، توسعه انرژي‌هاي تجديدپذير در عربستان و امارات و صادرات هيدروژن سبز در آينده از جمله اين پيشرفت‌ها خواهد بود .

محمدي ايواتلوگفت: در اين زمينه خاورميانه نقش خيلي اساسي داشته و نيروگاه خورشيدي امارات قرار است به ظرفيت اسمي 5000 مگاوات، به بزرگترين نيروگاه خورشيدي دنيا و توليد هيدروژن سبز تبديل گردد و اين کشور تا سال 2050 بيش از 75 درصد انرژي‌اش را از منابع سبز تامين خواهد کرد.

وی تصریح کرد: مقايسه انرژي توليدي از منابع مختلف، نشان مي‌دهد در سال 2020، توليد انرژي از نيروگاه‌هاي ذغال سنگ پنج درصد کاهش داشته است، گازي دو درصد کاهش داشته، اما مجموع انرژي توليدي نيروگاه‌هاي انرژي تجديدپذير هفت درصد افزايش داشته‌اند و بدين معنا، انرژي توليد سوخت‌هاي فسيلي در حال کاهش و انرژي‌هاي تجديدپذير در حال افزايش است.

وی بیان کرد: به طور ميانگين در کل دنيا، بيش از 10 درصد مصرف برق دنيا توسط نيروگاه‌هاي بادي و خورشيدي تامين مي‌شود. کشوري مانند ويتنام فقط در سال 2020، 11 گيگاوات انرژي خورشيدي وارد مدار کرده، يعني 11 هزارمگاوات، مقايسه کنيد با پيک مصرف ما که 57 هزار مگاوات است و ظرفيت کل شبکه ايران که 85 هزار مگاوات است و اينها مواردي است که بايد به آنها توجه کرد و در اين زمينه‌ها هم خيلي عقب‌ماندگي داريم.

وی خاطرنشان کرد: دولت بحث انرژي‌هاي تجديدپذير را رها کرده و به عهده مردم گذاشته است و از منابع مالي که از مصرف‌کنندگان به عنوان 10 درصد عوارض مي گيرند، نصف را به توسعه انرژي‌هاي تجديدپذير و نيمي را هم به توسعه برق‌رساني به روستاها اختصاص داده است.

محمدي ايواتلو با بیان اینکه ما سيگنال‌هاي بدي را به دنيا مي‌فرستيم و حتي با رفع تحريم‌ها هم، سرمايه‌گذار به راحتي به ما اعتماد نخواهد کرد گفت: در برهه کنوني، گاز تقريبا رايگان نيروگاه‎ها مد نظر است و مشخص است که نيروگاه خورشيدي نمي‌تواند رقابت کند، اما اگر زماني نگاه کنيم، زمان احداث نيروگاه خورشيدي خيلي پايين‌تر است اما سرمايه‌گذاري اوليه بالاتري مي‌طلبد.

وی در پایان مطرح کرد: نيروگاه‌هاي انرژي تجديدپذير منبع خوبي هستند اما هيچ کدام سريع‌السير نيستند طرح مناسبي براي توسعه آن در کشور نداريم و موضوع احداث نيروگاه‌ها يک فعاليت مابين دولتها است، طرح‌هايي که يک دولت برنامه‌ريزي مي‌کند و شروع مي‌کند، در دولت بعدي به بار مي‌نشيند و جواب مي‌دهد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |