جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 116418 22:28 1399/07/29
انتخابات آمریکا از نگاه اقتصاد رفتاری

انتخابات آمریکا از نگاه اقتصاد رفتاری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
انتخابات آمریکا از نگاه اقتصاد رفتاری

انتخابات آمریکا از نگاه اقتصاد رفتاری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

كيارش احمدپور-تحليلگر اقتصادى-حدود دوهفته آینده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار خواهد شد و دو نامزد انتخاباتی یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ در حال رقابت هستند، حدس و گمان ها که پیروز این رقابت که خواهد بود بسیار و تحلیل ها نیز متفاوت است. نگارنده نیز در این نوشتار تحلیل خود را براساس قیمت جهانی طلا و نسبت های ارزی و با توجه نمودارهای اقتصادی ارایه کرده است.

در حال حاضر قیمت انس طلای جهانی 1898 دلار است و در هفته های گذشته طلا قیمت بالای 2000 دلار را تجربه کرد و بعد از آن قیمت خود را اصلاح کرد و روند نمودار نزولی شد.البته  یکی از دلایل رشد قیمت طلا بحث ویروس کرونا و ضربه آن به اقتصاد کل دنیا بود. به نظر می رسد در روزهای پیش رو اگر قیمت طلا روند صعودی پیدا کند و بالای 2000 دلار مجددا برود شانس دونالد ترامپ کمتر از جو بایدن خواهد بود و نشان می دهد که جریان نقدینگی اطمینان خود را به دولت فعلی از دست داده و تصور بر این است که طلا قیمتش بالا می رود وسرمایه گذاری در بازارهای جهانی به خصوص بورس آمریکا بازدهی مناسب را ندارد و این تصور باعث بیشتر شدن تقاضا در طلای جهانی و بالا رفتن قیمت می شود و لذا جو بایدن را می توان به عنوان برنده رقابت تصور کرد و اگر قیمت طلا نتواند سقف 2000 دلار را بشکند آنگاه نشان می دهد که اعتماد به دولت فعلی بیشتر هست و سرمایه داران سعی می کنند که پول خود را روانه بازار طلا نکنند و در بازارهای دیگر مانند بورس آمریکا و غیره نگه دارند. انعکاس قیمت طلا را در نسبت یورو به دلار هم می توان دید و با ریزش نسبت یورو به دلار کاهش خواهد داشت .

حالت سومی هم وجود دارد که  فیمابین است و قیمت طلای جهانی حدود 2000 دلار به صورت سایدوی حرکت کند و نه صعود قابل توجهی داشته باشد و نه نزولی.

امکان هر دو سناریو در روزهای آینده وجود دارد ولی بنده فکر می کنم، طلا، موفق به شکستن سقف قبلی آن هم با قدرت نگردد و به جاى آن شاخص بورس داوجونز صعودى گردد، البته همه اینها تحلیل شخصی و بر پایه نمودار و اقتصاد رفتاری است و نه دنیای سیاست و پارامترهای متعدد اقتصادی. در اقتصاد رفتاری صرفا رفتارهای طبیعی فعالان بازار اقتصاد مورد بررسی قرار می گیرد که منجر به شکل گیری عرضه و تقاضا و به طبع آن نقطه تعادل می گردد و انعکاس آن را در روی نمودارها می توان دید.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |