جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 10233 15:05 1393/11/24
امسال در جشنواره بین الملی موسیقی فجر منتظر چه چیزی باشیم ؟

امسال در جشنواره بین الملی موسیقی فجر منتظر چه چیزی باشیم ؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
امسال در جشنواره بین الملی موسیقی فجر منتظر چه چیزی باشیم ؟

امسال در جشنواره بین الملی موسیقی فجر منتظر چه چیزی باشیم ؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه فرهنگ و هنر: سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با حضور یک هزار و 222 هنرمند داخلی و خارجی از 24 بهمن تا اول اسفند برگزار می‌شود.

در ادامه نگاهی به برنامه های این رویداد بزرگ موسیقی سال می اندازیم :
آغاز یک جشنواره با فریدون، مازیار
هرچند برنامه‌های متکثر سی‌امین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر طبق برنامه قرار بود، از جمعه 24 بهمن آغاز شود، اما عملا با اجرای کنسرت‌های پاپ فریدون آسرایی و مازیار فلاحی در مرکز همایش‌های برج میلاد، 23 بهمن کلید خورد.
فریدون آسرایی که با 20 دقیقه تأخیر حدود ساعت 18:30 روز پنجشنبه بر جایگاه حاضر شده بود، خطاب به حاضرانی که برخلاف مخاطبان بیشتر اجراهای پاپ، تنها جوانان و نوجوانان را شامل نمی‌شدند، خوشحالی خود را از این‌که در افتتاحیه‌ی جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه رفته است، ابراز کرد. در ادامه‌ی جشنواره نیز سیروان خسروی، احسان خواجه‌امیری، شهرام شکوهی، فرزاد فرزین، بابک جهانبخش و گروه «دنگ‌شو» هر کدام یک اجرا و محسن یگانه، بنیامین بهادری، محمد علیزاده و گروه‌های «هفت» و «چارتار» هر کدام دو اجرا را تا یک اسفندماه در سالن برج میلاد به صحنه می‌برند.
سالن‌های تالار وحدت، رودکی، ایوان شمس، فرهنگسرای نیاوران، فرهنگسرای ارسباران و برج آزادی دیگر مکان‌هایی هستند که از 24 تا 30 بهمن‌ماه جاری سی‌امین جشنواره‌ی موسیقی فجر را در بخش‌های نواحی، رقابتی، نسلی دیگر، ویژه بانوان، بین‌الملل، استعدادهای درخشان، و کودک و نوجوان، میزبانی می‌کنند.
بزرگان موسیقی ایران جشنواره موسیقی فجر را داوری می کنند
سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در بخش رقابتی در شاخه های گروه نوازی موسیقی کلاسیک ایرانی، گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی، آواز جمعی، آهنگسازی کلاسیک غیر ایرانی و پایان نامه ها و آهنگسازی موسیقی ملی ایران برگزار می شود که بزرگان موسیقی کشورمان آثار هنرمندان شرکت کننده در این دوره را داوری خواهند کرد.
در بخش گروه نوازی موسیقی کلاسیک ایرانی داریوش پیرنیاکان، مسعود شعاری، اردشیر کامکار، بهداد بابایی و مظفر شفیعی، در بخش گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی ، گاگیک بابایان، جاوید مجلسی، سیاوش ظهیرالدینی، اکبر محمدی و منوچهر صهبایی آثار را داوری می کنند .
در شاخه آواز جمعی مهدی شمس نیکنام، نسرین ناصحی، حمید عسگری، میلاد عمرانلو و رازمیک اوحانیان ، در بخش آهنگسازی کلاسیک غیر ایرانی و پایان نامه ها، شاهین فرهت، هوشنگ کامکار، محمد سریر، امین هنرمند و محمدرضا تفضلی و در شاخه آهنگسازی موسیقی ملی ایران؛ امیر بکان، علی اکبر قربانی، بهداد بابایی، اردشیر کامکار و شهرام توکلی به داوری خواهند پرداخت. برگزیدگان بخش های مختلف رقابتی این دوره از جشنواره در مراسم اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد.
2دونوازی ایتالیا و اتریش آغازگر اجراهای بخش بین الملل جشنواره فجر
دوئت پیانو و کلارینت 'اولریش درکسلر' نوازنده باس کلارینت و 'شتفانو باتاگلیا' نوازنده پیانو در بخش بین الملل سی امین جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود. در این کنسرت درکسلر نوازنده اتریشی و باتاگلیا نوازنده ایتالیایی که هر دو جزو تکنوازان برجسته کلارینت و پیانو هستند برنامه خود را با عنوان 'لالایی کوچک صلح' اجرا می کنند.
لالایی این موزیسین ها تحت تأثیر موسیقی مدیترانه ای، شرقی، اسکاندیناویایی و موسیقی صوفی است و بازتابی از عشق آنان به زیبایی های قطعات آهنگسازان کلاسیک معاصر از اروپای شرقی دارد.
تجلیل از چهار پیشکسوت موسیقی در جشنواره فجر
طبق روال هر ساله در مراسم اختتامیه جشنواره های موسیقی فجر از هنرمندان مطرح کشورمان تجلیل می شود و امسال در این دوره از اردشیر کامکار نوازنده کمانچه، فخرالدین فخرالدینی عکاس، محمدعلی بهمنی ترانه سرا و مرجان قنبری مهر نوازنده ویلن تجلیل می شود.
محمدعلی بهمنی متولد سال 1321 شاعر و غزال سرایی است که اولین شعر او در سال 1330 وقتی که فقط 9 سال داشت در مجله روشنفکر به چاپ رسید و از آن زمان تا کنون اشعار او در بسیاری از نشریات کشور و مجموعه های متعدد منتشر می شود. محمدعلی بهمنی در سال 1378 موفق به دریافت تندیس خورشید مهر به عنوان برترین غزل سرای ایران شد.
اردشیر کامکار نوازنده ویولن و کمانچه و از اعضای گروه کامکارها است. وی از کودکی، ویلن را نزد پدرش فرا گرفت و چندی بعد به عنوان نوازنده ویولن و کمانچه به عضویت ارکستر فرهنگ و هنر سنندج درآمد.
اردشیر کامکار استعداد موسیقایی شگرفی داشت و قطعات دشوار ویلن ابوالحسن صبا را با کمانچه اجرا می کرده و جدا از نواختن کمانچه، ویلن و قیچک را نیز استادانه تمام می نوازد.
از آلبوم های مستقل اردشی کامکار می توان به 'ناشکیبا' با خوانندگی همایون شجریان، 'راز نگاه' و آلبوم 'بی غبار عادت' اشاره کرد.
فخرالدین فخرالدینی اسفند 1311 در آذربایجان و در خانواده ای هنردوست بدنیا آمد. پدرش شاعر بود و عکاس، برادرانش نیز به هنر گرایش داشتند. برادر او فرهاد فخرالدینی از موسیقیدانان و آهنگسازان بنام است. از 18 سالگی عکاسی را در کنار پدرش که عکاس بود شروع کرد و عکاسی پرتره را نزد او آموخت. بعد از تجربه های محدودی در ایران، به کشورهای آمریکا و آلمان سفر کرد و در زمینه شخصیت گرایی در عکاسی پرتره کار کرد ، مطالعه چندین جلد کتاب از عکاسان معاصر جهان عامل گرایش اش به عکاسی پرتره بود.
مرجان قنبری مهر متولد 1330 از برجسته ترین اساتید نوازندگی ویلن کلاسیک در ایران است. از کودکی در کنار پدرش ابراهیم قنبری مهر، استاد سازنده سازهای موسیقی که در نوازندگی نیز از شاگردان مرحوم استاد ابوالحسن صبا بود، گوشش با موسیقی آشنا شد. قنبری مهر در دوران تحصیل با اساتیدی چون حشمت سنجری، سرژ خوتسیف، والد تارخانیان و ژرژ مرادیان به کسب تجربه و کار نوازندگی پرداخت.
مراسم تجلیل از این هنرمندان 1 اسفندمه در اختتامیه سی امین جشنواره موسیقی فجر برگزار خواهد شد. سال گذشته نیز در جشنواره بیست ونهم موسیقی فجر از فریماه قوام صدری و اردوان کامکار بعمل آمد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |