جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 2416 13:49 1393/03/21
افزایش همکاری‌ های بانکی ایران و ترکیه‌

افزایش همکاری‌ های بانکی ایران و ترکیه‌

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
افزایش همکاری‌ های بانکی ایران و ترکیه‌

افزایش همکاری‌ های بانکی ایران و ترکیه‌

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه بازارپول : رییس کل بانک مرکزی خبر داد: در جریان سفر رییس جمهور به ترکیه قرار شد که همکاری‌های بانکی ایران و ترکیه افزایش پیدا کند و بانک‌های ایرانی بتوانند با بانک‌های ترکیه‌ای ارتباطات کارگزاری جدیدی شروع کنند

.
 ولی‌الله سیف، در مورد این سفر رییس جمهور و گفت‌وگوهای انجام شده بین مقامات ایرانی و ترکیه‌ای به ایسنا گفت: این سفر نقطه عطفی در روابط دو کشور بود از قدیم روابط ایران و ترکیه روابط خوبی بوده و امروز شرایط ما متفاوت شده و نوع نگاه برای همکاری های وسیع‌تر دامنه بیشتری پیدا کرده است.
وی ادامه داد: آنچه که در این سفر جلب توجه می‌کرد علاقه و اشتیاق‌های طرف ترک برای توسعه روابط با ایران بود آن‌ها به ایران به عنوان یک رقیب نگاه نکرده و بیشتر به عنوان یک همکار نگاه می کنند و فکر می‌کنند که اقتصاد دو کشور مکمل یکدیگر است و رقیب نیست و این نگاه خوبی است.
رییس کل بانک مرکزی با بیان این‌که یکی از مباحثی که در جریان این سفر به عنوان هدفگذاری تعیین شد ارتقای سطح همکاری های دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار بود، در این ارتباط توضیح داد: برای تحقق این امر نیازمند ایجاد زیرساخت‌های لازم هستیم و یکی از این زیرساخت‌ها همکاری‌های بانکی است.
سیف افزود: در این راستا برای توسعه روابط بین بانک‌های ایرانی و ترکیه‌ای مذاکراتی صورت گرفته شد تا بانک‌های ایرانی بتوانند با بانک‌های ترک ارتباطات کارگزاری جدیدی را شروع کنند و مسلما این نوع ارتباط بانکی می تواند به توسعه روابط تجاری و افزایش مبادلات بین دو کشور کمک کند.
وی همچنین با بیان این‌که ایران و ترکیه دو کشور مطرح عضو سازمان اکو هستند، گفت: در جریان این سفر مذاکراتی انجام شد که در مجمع عمومی بانک اکو تصمیماتی برای فعال‌تر شدن بانک اکو و همچنین افزایش سرمایه آن در راستای ایجاد تحرک و فعال‌تر شدن هر چه بیشتر بانک اتخاذ شود و این‌که این بانک در کشورهای عضو سازمان اکو شعبه داشته باشد.
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که با توجه به صحبت‌های عبدالله گل این گونه به نظر می رسید در طی سال‌های گذشته طرف ترک برای افزایش مبادلات با ایران تمایل داشته و از سوی ایران چنین تمایلی به این میزان وجود نداشته و آیا واقعا این گونه بوده و جدا از بحث تحریم‌ها چه موانعی در راستای گسترش روابط دو کشور وجود داشته است؟ گفت: حجم مبادلات ایران در سال ۲۰۱۲با ترکیه به سطح ۱۵ میلیارد دلار رسید ولی بعد کاهش پیدا کرد و این مساله به خاطر تاثیراتی بود که از بابت تحریم‌ها حاصل شد و درواقع طرف ترک به دلیل تحریم‌ها همکاری‌ها خود را با ما کاهش داد و این در میزان مبادلات موثر بود ولی اکنون به نظر می رسد که خودشان متوجه این مطلب شده‌اند و درصدد هستند که به سرعت این شرایط را جبران کنند. از طرف دیگر خوشبختانه شرایط بین المللی ایران نسبت به گذشته متفاوت شده است و شاید آن‌ها احساس می‌کنند که اگر الان حرکت خود را شروع نکنند در آینده دیر می‌شود.
سیف تاکید کرد که ما از گسترش روابط دو کشور استقبال می‌کنیم و بر این موضوع تاکید داریم و دو کشور می‌توانند از کمک های یکدیگر بهره‌مند شوند.
از جمله تصمیماتی که در جریان سفر رییس جمهور ‌به ترکیه بین مقامات دو کشور حاصل شد این بود که بانک‌های ایرانی که در حال حاضر در ترکیه هستند نسبت به گذشته فعال‌تر شوند.
همچنین مقامات ایرانی و ترکیه‌ای در جریان دیدارهای خود در این سفر مذاکراتی درباره تاسیس شعبه‌هایی از بانک‌های ایرانی و ترکیه‌ای در دو کشور داشتند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |