جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 106921 17:51 1399/04/15
افزایش نرخ ارز عامل جذابیت گروه پالایشی در بورس

افزایش نرخ ارز عامل جذابیت گروه پالایشی در بورس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
افزایش نرخ ارز عامل جذابیت گروه پالایشی در بورس

افزایش نرخ ارز عامل جذابیت گروه پالایشی در بورس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مرتضی ابراهیمی

در چند روز گذشته شاهد افزایش شدید نرخ ارز بودیم به طوری که فقط در روز شنبه نرخ ارز بیش از 10 درصد صعود کرد.

از سوی دیگر هم واکنش بازار سرمایه به افزایش نرخ ارز مثبت بوده و در این روزهای صعود ارز شاهد تقویت گروه پالایشی با رهبری پالایش نفت اصفهان و دیگر گروه های صادراتی همچون فلزی ها هستیم. با توجه به اهمیت این موضوع با یک کارشناس بازار سرمایه گفتگو کرده ایم.

سید فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با جهان اقتصاد، با اشاره به این که قیمت گذاری پالایشی با سایر محصولات صادراتی فرق می کند، گفت: درآمد پالایشی ها براساس قیمت فوب خلیج فارس محاسبه می شود و در نتیجه رشد قیمت ارز به صورت مستقیم سبب افزایش درآمد این شرکت ها می شود. البته با توجه به سیاست های شرکت پالایش و پخش این موضوع معمولا با وقفه نسبت به بازار آزاد شناسایی می شود.

این مدرس بازار سرمایه با اشاره به این که تحریم تاثیری بر سودآوری پالایشگاه ها ندارد، گفت: در حال حاضر صادرات فراورده های نفتی تحت تاثیر کاهش تقاضای سوخت به دلیل کرونا است، اما به نظر می رسد با عادی شدن شرایط، تقاضا و صادرات به شرایط قبلی باز می گردد.

حسینی افزود: البته در صادرات نفت کوره به دلیل مقررات زیست محیطی imo2020 تقاضا و قیمت به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.

این فعال بازار سرمایه با اشاره به برخی از مشکلات بازگشت نرخ ارز حاصل از صادرات گفت: برگشت ارز کلیه شرکت ها براساس بخشنامه های بانک مرکزی صورت می گیرد. بخشی صرف خرید تجهیزات و کاتالیست و لوازم یدکی می شود و الباقی از طریق سامانه نیما عرضه می شود. البته عمده صادرات به صورت غیرمستقیم و توسط شرکت ملی پالایش و پخش صورت می گیرد.

این مدرس بازار سرمایه با اشاره به میزان صادرات فرآورده نفتی گفت: آمار دقیقی از صادرات در سال 1399 منتشر نشده است. اما در سال 1398 جهش خوبی در صادرات نسبت به سال های قبل داشتیم. از سوی دیگر، به نظر می رسد روند فعلی کاهش صادرات به دلیل کاهش تقاضا در اثر کرونا بوده است.

حسینی با اشاره به این که یکی از محصولات با ارزش شرکت های پالایشی سوخت جت است که به تازگی نیز مجوز افزایش قیمت دریافت کرده است، گفت: براساس گزارش های ماهانه شرکت های پالایشی که در سامانه کدال منتشر می شود، این شرکت ها مشکلی در فروش سوخت جت ندارد. البته شرکت های پالایشی تولید سوخت جت را به طور نسبی کاهش داده اند تا بتوانند محصولاتی که کشش تقاضای بیشتری دارد، عرضه کنند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر علت عمده توجه به گروه پالایشی در بازار سرمایه، قرار گرفتن شرکت های پالایشی درصندوق های  ETF دولت است. از دیگر دلایل اقبال سهام داران به پالایشی ها انتظارات در خصوص تخفیف بیشتر خوراک و همچنین ارزش جایگزینی بالای شرکت های پالایشی است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |