پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 10141 16:17 1393/11/20
افتتاح‌ های نمایشی ممنوع!

افتتاح‌ های نمایشی ممنوع!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
افتتاح‌ های نمایشی ممنوع!

افتتاح‌ های نمایشی ممنوع!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

معاون وزیر نفت: اجرای فازهای 35ماهه مصداق عینی سوء مدیریت بود

افتتاح همزمان هفت فاز پارس جنوبی در آینده ای بسیار نزدیک

گروه امورزیربنایی: معاون وزیر نفت گفت: اجرای فازهای 35ماهه مصداق عینی سوء مدیریت در سالهای گذشته بوده است که انتقادهای زیادی در این زمینه در آن مقطع انجام شده؛ ضمن این نگاه های مهندسی در اجرای این فازها در سالهای اخیر دیده نشده است.

عماد حسینی معاون وزیر نفت در امورمهندسی در نشستی خبری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نفت طی یک و نیم سال گذشته و همچنین با برشمردن تهدیدها و فرصت‌هایی که صنعت نفت طی این مدت داشته گفت: سیاست کلان این حوزه معطوف به شناخت تهدیدات است چرا که سال‌های گذشته اتفاقات نگران‌کننده‌ای در این صنعت رخ داده که باید برای رفع آنها برنامه‌ریزی شود.

معاون وزیر نفت در ادامه به هجمه‌های صورت گرفته طی هفته‌های اخیر به صنعت نفت اشاره کرد و گفت: طی این مدت حملات گسترده‌ای به وزارت نفت داشتیم که البته قصد پاسخگویی به آنها را نداریم اما فقط جهت تنویر افکار عمومی اعلام می‌کنیم که به لحاظ مهندسی مردم شاهد افتتاح پارس جنوبی باشند که این افتتاح البته صوری و نمایشی نیست و تماماً واقعی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اولویت اصلی صنعت نفت به میادین مشترک و لزوم توجه به برداشت از میادین در صدر دیگر برنامه‌های نفتی کشور خاطرنشان کرد: پروژه‌هایی که در صنعت نفت تولیدی در آن صورت نگیرد باید در اولویت بعدی باشد. اما در دولت گذشته این اولویت‌ها نادیده انگاشته شد.

وی در ادامه اعلام کرد: طی روزهای آتی شاهد افتتاح رسمی هفت فاز پارس جنوبی از جمله فازهای 12، 15، 16، 17 و 18 خواهیم بود که 5 فاز اسمی و 7 فاز رسمی هستند.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که صنعت نفت طی یک و نیم سال گذشته داشته بی‌توجهی به نیروهای متخصص و منابع موجود و همچنین اجرای ناصحیح و انبوه طرح‌ها و همچنین تفاوت معنادار هزینه‌ها بوده است.

حسینی یادآور شد: زمان طولانی اجرای پروژه‌ها در دولت گذشته مشکلاتی را در پی داشته ضمن اینکه شفاف نبودن موارد فنی و مهندسی، ترک تشریفات، واگذاری سلیقه‌ای پروژه‌ها در فضای رقابتی، کم‌توجهی به قوانین بالادست، بی‌توجهی به اصل 44 و فضای کسب و کار معضلاتی را پیش پای این صنعت گذاشته است.

حسینی همچنین در آسیب‌شناسی فضای فنی- مهندسی صنعت نفت در دولت گذشته به چهار حوزه اصلی که مشکلات بزرگی را در این صنعت حادث شده‌اند اشاره و خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در این صنعت در بخش مدیریتی، حقوقی، مالی و بین‌المللی بوده است. به طوری که بخشی نگری و کوته‌نگری باعث شد که مشکلات عدیده‌ای در این صنعت به وجود آید که البته منشا تمامی این چهار حوزه نیز ضعف در مدیریت بوده است.

وی ادامه داد: شفاف نبودن قراردادها تصدیع به رای از جمله مشکلات حقوقی این صنعت بوده و عدم مدیریت منابع مالی از جمله دیگر ضعف‌های این صنعت در گذشته بوده که البته تماماً به ضعف مدیریت بازمی‌گردد.

معاون وزیر نفت همچنین به مشکلات سیاسی و بین‌المللی و شرایط حاکم بر بازار جهانی اشاره کرد و گفت: کاهش سرمایه‌گذاری و ناتوانی در خرید تجهیزات نیز به مشکلات یاد شده اضافه شده است.

وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات یاد شده باید راهبردها و راهکارهای عملیاتی را پیشه کنیم خاطرنشان کرد: با درآمد کنونی نفت باید اتفاقات توسعه‌ای رقم بخورد در حالی که در گذشته پروژه‌های نفتی تماماً به صورت ناقص انجام می‌شد.

حسینی با اشاره به درآمدهای عظیم نفتی در دولت گذشته گفت: در این مدت علی‌رغم بالا رفتن قیمت نفت و سرمایه عظیم اتخاذ شده در این مدت اما یک متر مکعب به ظرفیت گاز کشور اضافه نشد که این مسئله تنها به دلیل مشکلات داخلی بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |