پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 4170 15:20 1393/05/14
اعلاميه حقوق بشر کاغذ پاره‌اي شده که تاثير عملي ندارد

اعلاميه حقوق بشر کاغذ پاره‌اي شده که تاثير عملي ندارد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
اعلاميه حقوق بشر کاغذ پاره‌اي شده که تاثير عملي ندارد

اعلاميه حقوق بشر کاغذ پاره‌اي شده که تاثير عملي ندارد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


و  ضعيت امروز جهان در فلسطين و غزه امتحان بزرگي براي مدعيان حقوق بشر است/آمريکا و اروپا که فرياد حقوق بشر آنها دنيا را کر کرده است از اين رژيم جعلي صهيونيستي حمايت مي‌کنند و جايزه‌اي به مبلغ 250 ميليون دلار براي کمک و دفاع از اين رژيم داده‌اند.
رييس قوه‌قضاييه با انتقاد از برداشت‌هاي برخي کشورهاي مستکبر از منشور حقوق بشر گفت:‌ از اين برخوردها مي فهميم که حقوق بشر براي اين کشورها مفهومي دو گانه دارد و انسان‌هاي آزاد جهان را به اين شکل واداشته که اعلاميه حقوق بشر در دست اين کشورها به کاغذ پاره‌اي تبديل شده است که تاثير عملي ندارد.
به گزارش ايلنا آيت‌الله آملي لاريجاني در مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامي و کرامت انساني، مسئله حقوق بشر را در شناخت نسبت به جهان بسيار مهم خواند و گفت: لازم است که در اين مهم از افرادي که به هر نحوي با مسئله حقوق بشر در ارتباط هستند و به ويژه از ستاد حقوق بشر تشکر کنم.
وي افزود: مسئله حقوق بشر از دو منظر قابل توجه است. يکي نظري و ديگري فلسفي است. در باب حقيقت و مباني حقوق بشر بايد گفت که بدون داشتن مباني قوي نمي‌توان انتظار داشت که مسئله حقوق بشر به شکل مستمر و موثر جا بيافتد.
رئيس دستگاه قضا با اشاره به اينکه اعلاميه حقوق بشر بيش از نيم قرن است که تصويب شده است گفت: اما مي‌بينيم که اين اعلاميه در مقام اجرا مشکلات بسياري دارد و به يک ابزار براي تحميل برخي خواسته‌ها به ديگر کشورها توسط سلطه‌گران تبديل شده است.
وي با تاکيد براينکه وضعيت اجرايي حقوق بشر در دنيا مورد سوءاستفاده قرار مي‌گيرد، گفت: وضعيت امروز جهان در فلسطين و غزه امتحان بزرگي براي مدعيان حقوق بشر است. امروز در غزه کودکان خردسال، شيرخوار، مرد و زن و پير و جوان در معرض جنايات جنگي قرار گرفته‌اند.
آيت‌الله آملي لاريجاني با اشاره به اينکه فاجعه امروز غزه بسيار بزرگ است، گفت: عده‌اي ملتي را از حقوق خود محروم و آواره کرده اند و نسل‌کشي بزرگي در فلسطين روي داده است.
وي ادامه داد: اين مسئله براي جامعه بشري تنبه است که دولت‌هاي سلطه‌گر، حقوق بشر را تنها براي آمال پليد خود مي‌خواهند. امروز رژيم غاصب صهيونيستي اين چنين غزه را تحت وحشتناک‌ترين بمباران‌ها قرار مي‌دهد و اين جنايات بيش از ده هزار کشته و زخمي برجاي گذاشته است اما همين رژيم مورد حمايت مدعيان حقوق بشر است.
رئيس دستگاه قضا خاطر نشان کرد: آمريکا و اروپا که فرياد حقوق بشر آنها دنيا را کر کرده است از اين رژيم جعلي حمايت مي‌کنند و جايزه‌اي به مبلغ 250 ميليون دلار براي کمک و دفاع از اين رژيم داده‌اند.
وي با بيان اينکه وضعيت امروز جهان نسبت به شناخت ماهيت دعاوي حقوق بشري از ناحيه آمريکا و اروپا به ما کمک مي‌کند گفت: جاي تعجب است که کشوري همچون جمهوري اسلامي که در طول سالهاي اخير بيش از 30 انتخابات آزاد داشته همواره مورد اشکال حقوق بشري اين کشورها قرار مي‌گيرد اما جنايات رژيم صهيونيستي در غزه مورد حمايت است. از اين برخوردها مي فهميم که حقوق بشر براي اين کشورها مفهومي دو گانه دارد و انسان‌هاي آزاد جهان را به اين شکل واداشته که اعلاميه حقوق بشر در دست اين کشورها به کاغذ پاره‌اي تبديل شده است که تاثير عملي ندارد.
رئيس قوه قضاييه خاطر نشان کرد: جاي تاسف است که يکي از شريف‌ترين مقولات انساني اين چنين به ابزار دست سلطه‌گران تبديل شده است. در بحرين مردم براي داشتن يک راي مي‌جنگند و کشورهاي مدعي حقوق بشر نه تنها به نداي مردم آنها گوش نمي‌دهند بلکه حکومت‌هاي اين کشورها را که مانع آزادي مردم‌شان هستند مورد حمايت قرار مي‌دهند.
آملي لاريجاني با اشاره به اينکه سالهاست که به بهانه‌هاي واهي به کشورهاي اسلامي حمله مي‌شود گفت: اين مسئله نشان مي‌دهد که ابزارهاي عملي و فعلي در مقام اجرا ناتوان هستند اما با اين حال نبايد مسئله مهم و ارزشمند حقوق بشر را به خاطر سوءاستفاده‌ها کنار بگذاريم.
وي افزود: مباحث نظري و فلسفي حقوق بشر ممکن است ما را به اين مطلب متوجه کند که کشورهاي اسلامي بايد به فکر ايجاد نهادهاي جامع به منظور تبيين مقوله حقوق بشر ميان خودشان باشند.
رئيس قوه قضاييه يادآور شد: وقتي در مباحث نظري به تبيين مباحث مي‌پردازيم غالبا بحث‌ها به عمق کشيده مي‌شود. برخي از متفکرين غرب گفته‌اندکه اگر در مسئله حقوق بشر وارد مباحث فلسفي نشويم بهتر است چرا که آنگاه مشخص مي‌شود که اختلاف نظرها فراوان است.
وي ادامه داد: بدون داشتن مباني محکم، دقيق و قابل پذيرش، قراردادهاي بين‌المللي تحميلي خواهد شد و دوام نمي‌آورد.
آملي لاريجاني همچنين عنوان کرد: يکي از مباحثي که با آن در حقوق‌بشر مواجه هستيم، تبيين ماهيت حق است. نظريات متعددي در اين زمينه وجود دارد به گونه‌اي که برخي حق را قراردادي مي‌دانند در حالي که براي اين نظريات نيز اشکالات فراواني وارد است که آن را ابطال مي‌کند چراکه اگر کسي حق تقنين نداشته باشد با انشاي قوانين صرف قانوني به وجود نخواهد آمد و کسي حق دار نخواهد شد.
وي با تاکيد بر اينکه ما بايد به دنبال ترسيم حقوق بشر اسلامي باشيم، خاطرنشان كرد: در اين ترسيم راه ما از دولت‌هايي که انسان را فنا شونده، مي‌دانند جدا مي‌شود چرا که کرامت انساني براي ما که معتقديم انسان مخلوق حق تعالي است با يک سکولار کاملا متفاوت است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |