پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 8669 15:31 1393/10/16
اعتقاد به گرانی مسکن عرف شده است

اعتقاد به گرانی مسکن عرف شده است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
اعتقاد به گرانی مسکن عرف شده است

اعتقاد به گرانی مسکن عرف شده است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

بررسی پیامدهای صعود سرمایه گذاری های سوداگرانه در گفتگو با دبیر انجمن شرکت های ساختمانی

مهناز اسماعیلی: میزان سرمایه گذاری در بخش ساخت وساز در سال ۹۱ نسبت به سال ۷۶، شاهد کاهش ۶۰ درصدی و در بخش مستغلات که دارای سود سوداگرانه است شاهد افزایش سرمایه گذاری تا ۱۶۰ درصد نیز بوده است.

عباس آخوندی چندی پیش درجریان کنفرانس اقتصاد ایران با اعلام این آمارهای ناامیدانه ساماندهی در بخش مسکن را نیازمند ارایه سازوکاری اجتماعی عنوان کرد و گفت: ایران دچار رکود تورمی است و مدت‌ها نرخ تولید آن نزولی بوده است، در واقع هرچند تولید وجود دارد اما رشد آن صعودی نیست وی به این نکته مهم نیز اشاره و تاکید کرد: به نظر من در ایران در حوزه عرضه دچار گرفتاری جدی هستیم.

در همین راستا درباره کاهش این سرمایه گذاری در بخش مولد مسکن و افزایش آن در بخش مستغلات با مهندس بهمن دادمان، دبیر انجمن شرکت های ساختمانی ایران به گفتگو نشستیم.

دادمان ۸۴ درصد اقتصاد ایران را مبتنی بر مستغلات دانست و گفت: ملک و مستغلات از بخش هایی است که حتی در زمان رکود هم جذابیت خود را حفظ می کند و این دلایل متعددی دارد که یکی از آنها هیجانات روانی و تبدیل شدن آن به عرف و فرهنگ است چرا که بنابرعرف، سرمایه گذاری درخرید و فروش مسکن امکان سوخت و سوز ندارد. همچنین قاعده ای وجود دارد مبنی بر اینکه به طور متوسط هر چهار سال یکبار در این بخش یک جهش اتفاق می افتد. در واقع ریسک کم و ایمان به اینکه این بخش خود را با تورم تطبیق می دهد عامل مهمی در زمینه تداوم تمایل به حوزه مستغلات است.

وی با اشاره به دلایل کاهش ساخت و ساز در بخش مسکن ادامه داد: در اینجا بحث دوره مطرح می شود. آمار نشان می دهد در ایران زمانی که قیمت ها پایین می آید یا به سمت ثبات حرکت می کند، خریدارن از بازار عقب نشینی می کنند و این درست بر خلاف منطق حاکم بر اقتصاد دنیا است و این امر نشانگر این است که نیاز بازار، نیاز اصیل نیست. به عبارتی در ایران زمانی که شاهد افزایش قیمت ها هستیم خریداران با دمیدن در بازار آن را گرم می کنند و رونق می بخشند و به سوداگری دامن می زنند تا سرعت گردش پول افزایش یابد.

دبیر انجمن شرکت های ساختمانی به پیامدهای کاهش سرمایه گذاری در این بخش اشاره و اذعان کرد: حبس سرمایه در کالاهای غیر مولد مهمترین مانع فعالیت مفیدی اقتصادی است؛ چرا که تاثیری منفی در اشتغال پایدار و رشد ناخالص تولید داخلی به جا می گذارد.

وی ادامه داد: اگر ساخت و ساز مسکن برخاسته از نیاز و درخواست بازار باشد و برای از دور خارج کردن سرمایه ها نباشد، مولفه هایی وجود دارد که می تواند منجر به تحرک و رونق بازار شود. از جمله این محرک ها می توان به سیاست های تشویقی، تسهیل در ارایه مجوزها، محدودیت ها و تامین منابع مالی توسط بانک ها اشاره کرد.

دادمان در پایان تاکید کرد: براساس همان سیکل چهار ساله رونق بازار، سال ۹۴، باید سال رونق باشد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |