جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 14655 12:56 1394/05/16
استاد دانشگاه آلبرتا:ایران مقصد جذاب سرمایه گذاران معدنی

استاد دانشگاه آلبرتا:ایران مقصد جذاب سرمایه گذاران معدنی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
استاد دانشگاه آلبرتا:ایران مقصد جذاب سرمایه گذاران معدنی

استاد دانشگاه آلبرتا:ایران مقصد جذاب سرمایه گذاران معدنی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

استاد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه آلبرتای کانادا گفت: ایران قابلیت تبدیل شدن به یکی از کشورهای مطرح در زمینه تولیدات معدنی را دارد و رفع تحریم ها می تواند به این امر شتاب بخشد.

جرمی ریچاردز که برای برگزاری نخستین دوره آموزشی کوتاه مدت درخصوص نحوه تشکیل ذخایر مس و طلای پورفیری به ایران سفر کرده است درگفت وگوبا ایرنا درخصوص فرصت های سرمایه گذاری در این زمینه در دوره پساتحریم افزود: با توجه به اینکه ایران مقصد بسیار جذابی برای سرمایه گذاری معدنی در زمینه اکتشاف و معدن کاری است، رفع تحریم ها می تواند روند سرمایه گذاری در این زمینه را سرعت بخشد.

وی خاطرنشان کرد: ایران معادن و ذخایر کشف شده و کشف نشده متعددی دارد و این موضوع فرصت بسیار بالایی را برای شرکت های خارجی فعال در زمینه معدنی فراهم کرده است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: امنیت تملک و سرمایه گذاری، توسعه و شفاف سازی قوانین مربوط به اکتشاف، معدن کاری و استخراج معادن برای شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است.

ریچاردز تصریح کرد: بسیاری از معادن کشف شده ای که تاکنون غیراقتصادی بوده اند با دسترسی به روش های مدرن استخراجی و زیرساخت های مناسب اقتصادی خواهند شد.

وی درخصوص احتمال وجود ذخایر معدنی ایران گفت: ایران از نظر معدنی بویژه مس، طلا، سرب، روی، سنگ آهن و کانی های صنعتی ظرفیت بسیار بالایی دارد و بخش بزرگی از ایران بدلیل پوشیدگی توسط رسوبات جوان مورد اکتشاف علمی قرار نگرفته است.

دارنده بیش از صد عنوان مقاله در معتبرترین ژورنال های بین المللی خاطرنشان کرد: در صورتیکه این مناطق با استفاده از روش های مدرن بویژه ژئوفیزیک هوایی و سایر روش های اکتشافی مدرن مورد اکتشاف واقع شود ذخایر متعدد و بزرگ در مقیاسی جهانی کشف خواهد شد.

وی تاکید کرد: ایران با سرمایه گذاری بر روی اکتشاف معادن می تواند به تولیدکننده و صادرکننده اصلی جهانی فلزات شامل مس، طلا، سرب، روی، سنگ آهن و کانی های صنعتی تبدیل شود.

ریچاردز سطح علمی شرکت کنندگان در دوره آموزشی اخیر را بسیار خوب ارزیابی و عنوان کرد: ایران در سال های اخیر از نظر تعداد دانشجویان در مقاطع بالای تحصیلی و تولیدات علمی در این زمینه رشد قابل توجهی داشته است.

استاد دانشگاه آلبرتا درعین حال تصریح کرد: متاسفانه توانایی زمین شناسان ایرانی برای پیشرفت در حوزه های علمی با محدودیت های دسترسی به روش های آنالیزی مواجه شده است.

وی خاطرنشان کرد: من بسیار امیدوارم برداشته شدن تحریم ها کمک بزرگی به دانشمندان زمین شناس ایرانی کند.

استاد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه آلبرتای کانادا گفت: من به مدت 12 سال است که به ایران می آیم و در سفر اخیرم تغییرات اساسی نسبت به دو سال قبل در ایران احساس کرده ام.

وی در ادامه افزود: من درکشورهای بسیاری کار کرده ام و ایران یکی از امن ترین و راحت ترین کشورها برای کار کردن است.

جرمی ریچاردز از برجسته ترین اساتید زمین شناسی متخصص در کانسارهای مس و طلا و استاد زمین شناسی اقتصادی دانشگاه آلبرتای کانادا است که برای نخستین بار در ایران یک دوره آموزشی کوتاه مدت در خصوص نحوه تشکیل ذخایر مس و طلای پورفیری و اپی ترمال و همچنین روش های مؤثر مدرن در اکتشاف این معادن برگزار کرد.

این دوره سه روزه با حمایت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و با تسهیل دکتر علی شعله همکار علمی این دانشمند برجسته در پروژه های تحقیقاتی بین المللی توسط شرکت سامانه کانسار زمین برگزار شد.

این دوره با حضور 118 نفر از دهم تا دوازدهم هفته جاری در محل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برگزار و در دو روز نخست آن به مباحث تئوری پرداخته شد و شرکت کنندگان در روز پایانی ضمن دیدار از آثار مس طلای پورفیری دالی با روش های اکتشاف به طور عملی آشنا شدند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |