جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 35674 19:09 1395/04/13
ازافت اقبال به فیلترشکن تا تقاضا برای افزایش سرعت اینترنت

ازافت اقبال به فیلترشکن تا تقاضا برای افزایش سرعت اینترنت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ازافت اقبال به فیلترشکن تا تقاضا برای افزایش سرعت اینترنت

ازافت اقبال به فیلترشکن تا تقاضا برای افزایش سرعت اینترنت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

هنوز دربرخی از روستاها امکان دیدن تلویزیون وجود ندارد

گروه امورزیربنایی-روزیکشنبه ساکنان بهارستان میزبان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم بودند. دراین دیدار از یک سو گزارش عملکرد مجموعه تحت مدیریت محمود واعظی توسط وی برای نمایندگان تشریح شد و از سوی دیگر پیشنهاد ها و انتقادات مجلسی های جدید الورود به استماع وی رسید. نکته جالب توجهی که در میان گلایه های نمایندگان وجود داشت، انتقاد از «سرعت پائین» اینترنت در ایران بود، مسئله ای که در مجلس دوره قبل تقریبا در تمام زمان هایی که وزیر به مجلس احضار می شد، دقیقا با زاویه ای ۱۸۰ درجه ای مطرح و بسیاری از نمایندگان، افزایش پهنای باند اینترنت را به عنوان نقطه ضعفی در کارنامه وزیر می دانستند و استدلال های عجیبی در توجیه مخالفت خود با «افزایش سرعت» اینترنت ابراز می کردند. با همه این ها اما وزیر ارتباطات در جلسه روزیکشنبه در پاسخ به گلایه های مطرح شده درباره سرعت اینترنت و مقایسه ای که یک نماینده مجلس میان ایران با افغانستان و عراق کرده بود گفت: بنده به شخصه به عراق سفر کرده ایم و این را قبول ندارم که سرعت اینترنت آنها بهتر از ایران است. لااقل در مقایسه با شهرهای بزرگ ایران این موضوع درست نیست. مگر اینکه این سرعت را بخواهیم با مناطق دورافتاده و کم جمعیت ایران مقایسه کنیم. وی در مورد گرانی اینترنت در ایران نیز تاکید کرد: طبق اعلام اتحادیه جهانی مخابرات، هزینه اینترنت در ایران از معدل دنیا پایین تر است، با این حال ما هفته گذشته مصوبه ای را ابلاغ کردیم که قیمت اینترنت موبایل را برای کاربران ۲۰ درصد و اینترنت ثابت را بین ۱۸ تا ۳۰ درصد با توجه به میزان مصرف پهنای باند، کاهش می دهد. در همین حال در صورت استفاده از پهنای باند داخلی، این قیمتها به مراتب ارزانتر خواهد شد.

 بازدید صفحات مستهجن رو به سقوط است

وزیر ارتباطات هم چنین گفت: با اجرای فیلترینگ هوشمند، درصد استفاده از فیلترشکن از ۱۵ درصد به ۵ درصد و درصد بازدید صفحات مستهجن از ۵ درصد به یک درصد در میان کاربران رسید. واعظی با اشاره به تعامل با سازمان بین المللی ثبت دامنه های اینترنتی (آیکان) برای انتقال سرور جهانی به ایران گفت: تا ۳ ماه آینده نیز دومین سرور مدیریت اینترنت (کی روت) را وارد ایران می کنیم. وی گفت: ما به دنبال راه اندازی مراکز داده استانی و خدمات ابری در کشور هستیم و در نهایت می خواهیم نظام جامع امنیت شبکه ملی اطلاعات در کشور اجرایی شود. در این راستا به دنبال اینترنت سالم با صیانت فرهنگی و اجتماعی به عنوان زیرساخت شبکه ملی هستیم. واعظی گفت: اینترنت هم برای ما فرصت است و هم تهدید و ما باید در بخش فرهنگی، فنی و اجتماعی از تهدیدات آن بکاهیم.

پیگیری منشا ارسال پیامک های تهدید آمیز به ۷۰۰ خبرنگار

در روزهای اخیر بیش از ۷۰۰ نفر از فعالان رسانه ای و سیاسی پیامک هایی دریافت کرده اند که در آن تاکید شده«این پیامک به منزله آخرین هشدار امنیتی است». این موضوع سبب شد روزیکشنبه مجلس شورای اسلامی به آن ورود کند و در سئوال برخی نمایندگان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز نمود یافت. محمود واعظی در پاسخ به سئوال مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: رسیدگی به موضوع ارسال ۷۰۰ پیامک تهدید آمیز برای خبرنگاران و روزنامه نگاران در حیطه وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست ، اما با اینحال دستور رسیدگی به این موضوع داده شده است. وی گفت: آسیبی که این مورد به کل کشور در بخش رسانه وارد کرده، از عوامل اصلی ورود ما به این موضوع باوجود بی ارتباطی آن با بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است. واعظی خاطرنشان کرد: معتقدیم پیامک هایی که بدون امضا و بی هویت و بی آنکه کسی مسوولیت آنها را بپذیرد و تنها برای تهدید ارسال می شوند به جز ایجاد آشفتگی هیچ ثمری ندارند و دستگاه های مسوول باید قاطعانه به آنها رسیدگی کنند.

راه اندازی شبکه ملی اطلاعات پس از ۱۳ سال وعده

وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس در خصوص تاخیر در اجرای شبکه ملی اطلاعات و قولی که پیش از این برای راه اندازی این شبکه در سال ۹۴ داده بود، گفت: شبکه ملی اطلاعات در حکم مقام معظم رهبری در تشکیل شورای عالی فضای مجازی تاکید شده است و اعضای این شورا نیز بر روی آن تاکید دارند. براین اساس ما زیرساختها را به وجود آورده ایم و در ۲۷ اردیبهشت ماه با راه اندازی مرکز تبادل ترافیک داده در تهران، گام مهمی از این پروژه را طی کردیم. واعظی با تاکید براینکه دغدغه جدی ما نیز راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است، اضافه کرد: این شبکه از ۱۳ سال پیش قرار بود راه اندازی شود اما به دلایل مختلف با تاخیر همراه شد و هم اکنون همانطور که قول داده بودیم در سال ۹۴ زیرساختهای آن را آماده کرده ایم و در هفته دولت این شبکه را راه اندازی می کنیم. در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی پس از گزارش وزیر ارتباطات از وضعیت این بخش نمایندگان به بیان دیدگاه های خود در این بخش پرداختند.

افضلی:تلویزیون آنتن ندارد، ماهواره ها هم جمع شد

نظر افضلی در این خصوص گفت: با توجه به گسترش شبکه‌های دیجیتالی اما آنتن‌دهی خوبی صورت نمی‌گیرد به گونه‌ای که در بسیاری از روستاهای حوزه انتخابیه اینجانب مردم از تماشای تلویزیون محروم هستند لذا در مواقعی اقدام به دیدن شبکه های ماهواره‌ای داشتند اما این دستگاه ها نیز جمع آوری شد حال که امکان دیدن شبکه‌های ماهواره‌ای وجود ندارد آیا نباید جایگزینی برای آن در نظر گرفت این در حالی است که هنوز در برخی از روستاها امکان دیدن تلویزیون وجود ندارد. نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدم آنتن‌دهی تلفن همراه در بسیاری از روستاهای کشور باعث شده در مواقع اضطراری با مشکل مواجه شویم همچنین سرعت پایین اینترنت نیز چالش برانگیز شده در حالی که امروزه عصر ارتباطات است و باید به این موارد رسیدگی شود، از سوی دیگر به موضوع کارگزاران نیز رسیدگی شود زیرا این‌ها مدتی خدمت کرده‌اند و امید است به وضع امور استخدامی آن‌ها رسیدگی شود. محمد حسن نژاد نیز در خصوص گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: متاسفانه سرعت اینترنت در کشور ما حتی از افغانستان و عراق نیز پایین‌تر است، همچنین هزینه استفاده از اینترنت در مقایسه با کشورهای پیشرفته دنیا بسیار بالا است که باید به این موضوع توجه ویژه شود. نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی افزود: باید مشخص شود که حجم ۴۲ هزار میلیارد در بازار چگونه در نقاط مختلف کشور توزیع می‌شود و در این راستا ضرورت ایجاد زیرساخت‌های لازم وجود دارد. البته سرعت اینترنت به رغم اقدامات انجام شده بسیار پایین بوده و در خیلی اوقات امکان استفاده از آن وجود ندارد، بنابراین نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در این بخش هستیم.  


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |