چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 48572 19:54 1395/09/21
ارتقا مدیریتی هواپیمایی ایران در پی توافق با شرکت بوئینگ

ارتقا مدیریتی هواپیمایی ایران در پی توافق با شرکت بوئینگ

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ارتقا مدیریتی هواپیمایی ایران در پی توافق با شرکت بوئینگ

ارتقا مدیریتی هواپیمایی ایران در پی توافق با شرکت بوئینگ

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در گفتگوی جهان اقتصاد با مسعود ذهبیون مطرح شد:

بزرگ‌ترین قرارداد خرید هواپیما از بوئینگ امضا شد

مهناز اسماعیلی-براساس سند همکاری که ایران و بوئینگ به امضا می‌رسانند، ۸۰ فروند هواپیمای بوئینگ در بازه‌ زمانی ۱۰ ساله به ایران تحویل داده می‌شود. به دنبال تفاهم‌نامه منعقده بین «هما» و کارخانه هواپیماسازی بوئینگ بعد از برجام در تیرماه سال جاری و پیرو مذاکرات و مطالعات  و بررسی‌های انجام شده توسط تیم‌های کارشناسی هواپیمایی جمهوری اسلامی "هما" ، وزارت راه و شهرسازی، دستگاه‌های ذیربط، قرارداد نهایی خرید ۸۰ فروند هواپیما بین هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" و شرکت و کارخانه بوئینگ با حضور وزیر راه وشهرسازی و تنی چند از مسئولان صنعت حمل ونقل هوایی کشور به امضای مدیرعامل هما و معاون منطقه‌ای بوئینگ رسید. فرهاد پرورش، مدیرعامل ایران ایر تصریح کرد: سند همکاری ایران و بوئینگ به امضا رسید. این قرارداد شامل ۵۰ فروند هواپیمای بوئینگ از نوع ۷۳۷-MAX ، ۱۵ فروند هواپیمای بوئینگ  ۷۷۷-۳۰۰ و ۱۵ فروند هواپیما بوئینگ ۷۷۷X است و پس از ۳۷ سال تحریم با این کارخانه امضا شده است. علی رغم فضایی که برخی رسانه‌ها در خصوص نتیجه بخش نبودن توافق برجام در زمینه خرید هواپیما از ایرباس و بویینگ ایجاد کرده بودند؛ قرارداد خرید هواپیماهای «نو» از بویینگ بین ایران ایر و این کمپانی به امضا رسید. طبق توافق هایی که پیش از این بین بویینگ و ایران ایر شده بود؛ قرار بر این بود که  قرارداد ۲۵ میلیارد دلاری برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری بویینگ منعقد شود. قرارداد بویینگ و ایران ایر در حالی منعقد می شود که بسیاری از رسانه‌های مخالف دولت مدعی بودند؛ برجام نمی تواند کارکردی برای خرید هواپیماهای نو داشته باشد و با بر سر کارآمدن ترامپ به عنوان رییس جمهوری جدید دولت آمریکا، خرید هواپیما از آمریکا را منتفی می‌دانستند.

نخستین گام را برای نوسازی ناوگان هوایی کشور

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که توافق ایران با شرکت هواپیماساز بوئینگ یک پیام روشن برای جهان دارد، اظهار کرد: قطعا امروز یک روز تاریخی است که ظرفیت اثرگذاری جدی در صنعت حمل‌ونقل هوایی و امنیت ایران و جهان را دارد و قرارداد بسته شده میان هما و بوئینگ که پس از ۴۱ سال به امضاء رسیده اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. عباس آخوندی در مراسم امضای سند همکاری ایران‌ایر و بوئینگ تاکید کرد: با وجود تمام جنگ‌افروزی‌ها و دشمنی‌هایی که رژیم صهیونیستی، نیروهای داعش و پشتیبانان منطقه‌ای‌شان داشته‌اند، ایران توانست اقدامی بزرگ را در این زمینه انجام دهد. بازرگانان و فعالان اقتصادی این علامت را به جهانیان می‌دهند که ما پشتیبان صلح، آرامش، امنیت و توسعه روابط انسان‌دوستانه بر مبنای سیاست برد – برد هستیم. وی ادامه داد: در شرایطی که برنامه جامع اقدام مشترک برجام در فضای سیاسی و در مرحله تردید جدی قرار گرفته‌اند یک‌بار دیگر اهمیت حفاظت و مراقبت از دستاوردهای به دست آمده را گوشزد می‌کند. ما امیدواریم علی‌رغم تغییر و تحول در دولت آمریکا که درآینده نزدیک ایجاد خواهد شد این کشور همچنان‌که فعالان اقتصادی آن از سیاستمدارانش می‌خواهند همچنان به تعهدات خود پایبند باشند. وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که ما اولین گام را برای نوسازی ناوگان هوایی کشور برداشته‌ایم، تاکید کرد: خرید ۸۰ فروند هواپیمای بوئینگ که به زودی با نهایی شدن خرید ۱۰۰ فروند ایرباس و ۲۰ فروند ATR تکمیل خواهد شد نشان از عزم جدی ما برای نوسازی ناوگان هوایی ایران دارد. آخوندی اضافه کرد: مبنای کار ما در این ارتباط استفاده از ظرفیت مزیت‌های نسبی ایران، افزایش قدرت و رقابت در صنعت هوانوردی و بازپس گیری بازار ایران از صنعت حمل‌ونقل هوایی منطقه و جهان است. برای رسیدن به این هدف سیاست ما رقابت تجاری در سطح بین‌المللی خواهد بود. وی درباره‌ی میزان ظرفیت اضافه شده به ناوگان ایران در چارچوب توافق با بوئینگ نیز گفت: در این توافق ۵۰ هزار صندلی جدید به ناوگان ایران اضافه می‌شود این رقم دو برابر صندلی‌هایی است که در حال حاضر در آسمان ایران فعالیت می‌کند. وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که این نخستین گام برای نوسازی هواپیمایی جمهوری اسلامی به حساب می‌آید، تاکید کرد: در آینده ما شرکت هما را از منظر حقوقی و مالی نیز بازسازی خواهد کرد. سهم این شرکت در بازار بورس اوراق بهادار ایران و یا حتی بازارهای بین‌المللی در صورت اخذ مجوزهای لازم ارائه خواهد شد. آخوندی همچنین با اشاره به اشتغالزایی بالایی که ورود این هواپیماها به کشور دارد، اظهار کرد: با اجرای این توافق بیش از هشت هزار شغل مستقیم در حوزه مشاغل فنی، خلبانی، مهمانداری، مهندسی و تعمیرات ایجاد خواهد شد. در کنار این ده‌ها هزار شغل غیرمستقیم دیگر نیز در مبدا و مقصد و شهرهای دوردست ایران شکل خواهد گرفت که این موضوع راهکاری بنیادین برای مقاوم کردن اقتصاد ایران در برابر تکانه‌های ملی و بین‌المللی است. وی در پایان خاطر نشان کرد: این قرارداد تاریخی حاصل پیگیری طولانی مدت کارشناسان و مذاکره‌کنندگان ایران‌ایر و وزارت راه و شهرسازی است. در این بین پشتیبانی‌های شخصی آقای رییس جمهور نیز که در تمام فرآیند کار همراه مذاکره‌کنندگان بودند، اهمیتی بسیار زیاد داشت که به نهایی شدن این سند تاریخی انجامید.

محافل سیاسی آمریکا تحت الشعاع شرکت های تجاری

مدیرمسئول هفته نامه حمل و نقل درباره توافق خرید ۸۰ فروند هواپیما از شرکت هواپیمایی بویینگ گفت: این قرارداد، قرارداد خوبی است اما باید به این نکته هم توجه کنیم که همچنان مراحل دیگری هم وجود دارد تا این هواپیماها وارد ایران شود. مسعود ذهبیون در پاسخ به این سوال خبرنگار جهان اقتصاد که مگر امضای قرارداد سند اجرای این توافق نیست؟ تصریح کرد: این موضوع بستگی به این دارد که آیا طرفین می خواهند این خرید اتفاق بیفتد یا خیر. آنچه از ظاهر امر پیداست حاکی از این است که آمریکا می داند ایران بازار خوبی است و نباید آن را از دست بدهد، ایران هم که به نوسازی هواپیماها نیازمند است. ممکن است بعضی از بازی های سیاسی تاثیر بگذارد و این امر را به تاخیر اندازد یا منجر به تسریع آن شود؛ کمااینکه معاون مدیرعامل بویینگ نیز گفته که این معامله برای ما افتخار است و نشان می دهند که آنها علاقمند هستند و به محافل سیاسی فشار می آورند که این اتفاق بیفتد. وی با استناد به سخن وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه این توافق ۸ هزار شغل تخصصی ایجاد می کند، اظهار داشت: ورود ۸۰ فروند هواپیما قطعا برای ما ایجاد اشتغال می کند و تاثیرات بسزایی در  تعاملات بین المللی ما دارد، ضمن اینکه این اتفاق می تواند عامل دیگری باشد که بتوانیم قراردادهایی هم با شرکت های دیگر داشته باشیم. ذهبیون افزود: ارتقا مدیریتی برای این صنعت یکی دیگر از تاثیرات این امر است، چراکه وقتی ایران ایر ۸۰ فروند به مجموعه خود اضافه می کند، قطعا شرکت های هواپیمایی دیگر هم تلاش می کنند وضعیت خود را ارتقا دهند.  


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |