پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 128888 17:46 1399/10/22
اختلاف دولت و مجلس عامل ریزش بورس

اختلاف دولت و مجلس عامل ریزش بورس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
اختلاف دولت و مجلس عامل ریزش بورس

اختلاف دولت و مجلس عامل ریزش بورس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مرتضی ابراهیمی

سه هفته ای است که بازار سرمایه روند نزولی به خودگرفته است، البته روز هایی می شود که شاخص کل پر قدرت سبز پوش می شود اما از فردای آن روز بازار مجدد شروع به ریزش کند. روند فعلی بازار ادامه دارخواهد بود

مجتبی معتمد نیا، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با جهان اقتصاد با اشاره به این که روند فعلی بازار ادامه دارخواهد بود ، گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکل بازار سرمایه عدم اعتماد سهام داران نسبت به وضعیت تصمیم گیری دولت و مجلس است و تا زمانی که این اطمینان برای سهام دارن ایجاد نشود که دولت و مجلس قصد عملی برای حمایت منطقی از بازار سرمایه دارد، جریان نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت نمی شود.

در هفته گذشته و در هفته جاری نزاع در مورد قیمت گذاری بورس کالا را شاهد بودیم که این موضوع نشان داد که داخل هیئت دولت هماهنگی وجود ندارد و حداقل دو وزارت خانه اقتصاد و صنعت در حال نزاع بر سر بازار سرمایه هستند.

وی با اشاره به پیشنهاد استیضاح وزیر صمت در مجلس گفت: این استیضاح نکته با اهمیتی داشت و نکته این است که وزیر صمت باید به دلیل قیمت گذاری دستوری استیضاح می شد، اما مجلس بابت افزایش قیمت میلگرد در بازار تصمیم به استیضاح وزیر گرفته است، با توجه به این موضوع چنین  برداشت می شود که مجلسی ها حداقل در زبان به دنبال قیمت گذاری دستوری هستند.

تا زمانی که سهام دار حقیقی این اطمینان را پیدا نکند که در بازار سرمایه ثبات تصمیم گیری ایجاد شده است، توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری وجود نخواهد داشت.

علی رغم این که قیمت کامودیتی های جهانی افزایش یافته است اما در طرف مقابل به دلیل کاهش نرخ ارز و همچنین احتمال ادامه دار بودن کاهش نرخ ارز موجب شده است تا این دو همدیگر را خنثی کنند، طبیعتا در چنین شرایطی افزایش قیمت کامودیتی ها نمی تواند محرکی برای رشد بازار سرمایه ایجاد کند.

عوامل گفته شده موجب شده است تا یک نوسان مثبت 5 تا 10 درصدی در شاخص کل به وجود بیاید، اما در ادامه سهام داران سریع اقدام به عرضه سهام می کنند، یعنی نگاه سهام داران به بازار سرمایه نگاه « کوتاه مدت » و یک یا دو روزه است، و اگر روال همین گونه پیش رود، روند فعلی بازار تا پایان سال ادامه دارخواهد بود.

در حال حاضر در اکثر شرکت های بزرگ بورسی حجم عرضه بسیار زیاد است و میزان نقدینگی تکاپوی رشد سهام را نمی دهد، در نتیجه نقدینگی به سمت سهام های کوچکتر و پروژه ای منتقل شده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |