سه شنبه 04 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 170861 08:10 1400/11/09
اختصاص یک هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی استان گیلان

اختصاص یک هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی استان گیلان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
اختصاص یک هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی استان گیلان

اختصاص یک هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی استان گیلان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد، دکتر ساداتی نژاد که به عنوان نماینده رئیس جمهور در سفر هیات دولت به گیلان، در نشست شورای اداری رودسر حضور داشت، با بیان این که سفر گیلان سفر خوبی در حوزه کشاورزی است، گفت: در این سفر یکهزار و ۶۳۷ میلیارد تومان در بخش کشاورزی استان مصوب شده است که به بخش های مختلف بخش کشاورزی اختصاص می یابد.

وزیر جهاد کشاورزی خودکفایی در برنج را یکی از مباحث مهم دولت و وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر یک میلیون تن واردات برنج داریم که با توجه به ظرفیت موجود در کشور نباید این واردات صورت گیرد. با طرحی که در سه استان شمالی (گیلان، گلستان و مازندران) داریم با افزایش دوره کشت و بدون استفاده از آب جدید، به راحتی می توانیم یک میلیون تن تولید برنج با آب سبز تولید کنیم.

این مقام مسئول با بیان این که برای تحقق این امر نیاز به زهکشی داریم، گفت: بدین منظور قراردادی را با قرارگاه سازندگی بسته ایم تا از محل تهاتر نفت، حدود ۳ میلیارد دلار یعنی چیزی حدود (۹۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان) را ظرف ۵ سال هزینه و اجرایی کنیم که در این راستا توافق اولیه انجام شده است و در این سفر هم ۷۰۰ میلیارد تومان در استان گیلان اعتبار برای این کار در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در بحث مربوط به استخرهای ذخیره آب و شبکه های آبیاری زهکشی و بهسازی آب بندان ها نیز ۳۱۵ میلیارد تومان اعتبار در این نظر گرفته شده است.

ساداتی نژاد با بیان این که در بحث چای سنواتی مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم از طریق تعاون روستایی مشکلات حل و فصل شود، گفت: برای جوانسازی و نوسازی باغات چای به دلیل اهمیت آن برای منطقه، ۷۵ میلیارد تومان اختصاص یافته است. همچنین برای نخستین بار برای نهال چای ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است. نگاه ویژه و تاریخی به چای در کشور وجود دارد و به همین دلیل دارای یک سازمان مستقل است.

به گفته وی، همچنین ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی برای دو محصول کیوی و فندق به دلیل ظرفیت های موجود در استان در نظر گرفته شده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در خصوص قرنطینه و صادرات به اورسیا مسائلی و مشکلاتی داشتیم، گفت: در این راستا ۱۵ میلیارد تومان برای تجهیز ۳ پست قرنطینه اعتبار در نظر گرفته شده است. همچنین در بحث آفات مرکبات نیز ۲ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با آفات اختصاص می یابد.

وی افزود: ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز مزارع پرورش ماهی، ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز یگان حفاظت جنگل و ۳۰ میلیارد تومان برای حفظ و نگهداری جنگل ها و حفظ این میراث مهم در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اختصاص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به زیرساخت‌های حوزه کشاورزی در شهرک‌های کشاورزی استان گفت: همچنین ۵۰ میلیارد تومان به توسعه باغات مرکبات و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایستگاه های پمپاژ در مناطق مختلف استان در نظر گرفته شده است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که استان گیلان یکی از قطب های کشاورزی و محور مهم امنیت غذایی در کشور است، گفت: استان های شمالی از جمله گیلان یکی از ۱۰ استان برتر و برگزیده در حوزه کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی است، لذا باید تمرکز ویژه در حوزه کشاورزی این استان داشته باشیم.

وی افزود: در این سفر تلاش های خوبی در بخش باغبانی و مباحث مربوط به درخت و درختچه های زینتی، گل و گیاه، مرکبات فندق و کیوی صورت گرفته است، در این راستا وبیناری برای حل مشکلات صادرات کیوی با هند برگزار شد و امیدواریم تا روز شنبه مذاکرات به نتیجه برسد و ظرف ۲۴ ساعت مشکل صادرات کیوی هند برطرف شود. همچنین در سفر وزیر امور خارجه به هند امیدواریم مشکلات صادراتی حل و فصل شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در بحث گل و گیاهان زینتی هیچ محدودیتی در ارائه تسهیلات وجود ندارد، گفت: ما آماده حمایت و رفع مشکلات پایانه، صادرات و مسائل قرنطینه ای گل و گیاهان زینتی هستیم.

به گفته وی، در این راستا قرارگاه دیپلماسی غذایی برای رفع صادرات، مسائل حفظ نباتات و مشکلات قرنطیقه ای در هفته گذشته راه اندازی شد و هر هفته روزهای چهارشنبه جلسات برگزار می شود تا محدودیت های این بخش را برطرف کنیم.

ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: کشاورزان و تولید کنندگان عامل تولید قدرت برای کشور هستند، زیرا اقتدار غذایی برای کشور به ارمغان می آورند.

به گفته وی، بخش کشاورزی یک صنعت است و این بخش همچون بخش خدمات بنگاه تولیدی است و تفاوتی با دیگر بنگاه های تولیدی ندارد.

این مقام مسئول گفت: در سال های اخیر در بنگاه‌های حوزه صنعت ۷۰۰ میلیارد دلار هزینه شده است اما در حوزه کشاورزی بالاترین سرمایه گذاری ۴ درصد است لذا امیدواریم با نگاهی که رئیس جمهور به کشاورزی دارد و آن را یک مزیت برای توسعه کشور می داند اتفاقات خوبی در این دوره در بخش کشاورزی کشور رقم بخورد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |