جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 3327 13:58 1393/04/22
ائمه اطهار برخورد خشن و حذفي نمي‌کردند

ائمه اطهار برخورد خشن و حذفي نمي‌کردند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ائمه اطهار برخورد خشن و حذفي نمي‌کردند

ائمه اطهار برخورد خشن و حذفي نمي‌کردند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


نائب رييس مجلس خبرگان رهبري از داعش به عنوان خوارج زمان ياد کرد و گفت: در حال حاضر نيز فکر خوارجي در حال زنده شدن است اما هنوز نشده است و علماي اهل سنت نيز به باطل بودن آنان حکم داده اند.
به گزارش ايلنا، آيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي شب گذشته در مراسم شب ميلاد امام حسن مجتبي (ع) هيات قضات مازندراني‌هاي مقيم مرکز (شهيد عدالت) با تاکيد بر پيروي از اهل بيت و تمسک به حبل آنان، از امام حسن (ع) به عنوان يکي از انوار الهي ياد کرد و به تشريح سيره اين حضرت پرداخت و گفت: شايد بتوان زندگي حضرت را به شش دوره تقسيم کرد. در دوره اول که مصادف با حضور در کنار پيامبر اکرم (ص) بود که تحت اشراف ايشان قرار داشت و اين دوره هفت سال طول کشيد.
نائب رييس مجلس خبرگان رهبري دوره دوم زندگي امام حسن (ع) را مربوط به ماجراي شوراي سقفيه و برعهده گرفتن نقش هاي مهمي در کنار حضرت زهرا (س) عنوان کرد و در مورد دوره سوم زندگي حضرت نيز اظهار کرد: دوره سوم ايشان در کنار پدر مظلومش قبل از خلافت تا زمان خلافت حضرت علي (ع) قرار دارد که حدود 25 سال طول کشيد. حضرت در اين دوره سه خليفه را تجربه و به دستور پدرشان در بخشي از جنگ ها حضور و مشارکت داشتند و در مسئله قتل عثمان نيز در جلوگيري از خليفه کشي نقش مهمي ايفا کردند.
عضو فقهاي شوراي نگهبان دوره چهارم زندگي امام حسن (ع) را مصادف با دوران خلافت حضرت علي (ع) و حضور در جنگ هاي مختلف از جمله جمل, ناکثين و مارقين عنوان کرد و در مورد دوره پنجم زندگي آن حضرت يادآور شد: دوره پنجم، دوره جانشيني ايشان بعد از حضرت علي (ع) است و تا انتهاي صلح با معاويه که سخت ترين و بارزترين بخش زندگي اين امام مظلوم بود.
وي از صلح امام حسن (ع) با معاويه به عنوان يکي از مهم ترين مسائل سيره آن حضرت ياد کرد و گفت: اصحاب ايشان در اين رابطه دچار اختلاف نظر بودند و برخي خودي ها نيز شبهاتي را مطرح مي کردند که حضرت با درايت بسيار حکيمانه اي که داشتند آن را مديريت کردند.در آن دوران جامعه اسلامي در ترديد قرار گرفته بود و نيزنگ هاي معاويه و عمروعاص، سوءاستفاده هاي قشري از مقدسات ديني و جعل حديث ودروغ عليه اميرالمونين و اهل بيت روز به روز بيشتر مي شد و اينگونه وانمود شده بود که جنگ حضرت علي (ع) با معاويه نيز جنگ دو خاندان بني هاشم و بني اميه بوده است اما يکي از دلايل امام حسن (ع) براي صلح با معاويه افشاگري و بازکردن دست طرف مقابل براي شناساندن چهره خبيث آنان بود.
آيت الله هاشمي شاهرودي دوره ششم را بعد از صلح و از زمان انتقال امام حسن (ع) از کوفه به مدينه که حدود 9 سال به طول انجاميد، عنوان کرد و افزود: سيره ائمه و پيامبر همانند احاديث حجت است از اين رو جا دارد ادوار مختلف زندگي حضرت را بررسي و تحقيق کرد چراکه زندگي امام براي تمام بشريت الگو است.
نائب رييس مجلس خبرگان رهبري بر سيره تحقيقي از ائمه تاکيد کرد و ادامه داد:بايد سيره آنان را تجزيه و تحليل کرد تا هدف و فلسفه اقدام ائمه را بدست آورد چراکه اين مسئله در الگو گيري و بهره بردن از زندگي ائمه بسيار مهم است.
وي ادامه داد: بحث امامت و ولايت علاوه بر بعد اعتقادي و نظري که مربوط به ولايت عظما آنان و معصوميتشان است, بعد عملي و رهبري جامعه را هم دارد که کمتر بدان توجه شده است. انبياء و ائمه تمام وجود خود را در خدمت رهبري جامعه و هدايت آن هزينه مي کردند و اينگونه نبوده که از نظر کلامي تنها افراد را هدايت کنند بلکه نقش عملي نيز داشتند که اگر اين نقش آنان نبود حتي اسلام اهل سنت نيز محفوظ نمي ماند و اسلام مورد تحريف قرار مي گرفت.
عضو فقهاي شوراي نگهبان با تاکيد براينکه ائمه با هر تهاجمي که عليه اسلام شکل مي گرفت مقابله مي کردند و اجازه نمي دادند که در تحريف دين و شريعت الهي موفق شوند، ابراز کرد: نقطه مشترک سيره ائمه در رهبري بشريت، حفظ دين از دستبرد و تحريف است.
آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اينکه زندگي هر امام يا هر دو سه امام با مابقي ائمه تفاوت دارد، خاطرنشان کرد: اين تفاوت در سيره موجب شده تا امام حسن (ع) صلح، امام حسين (ع) قيام، امام سجاد به ادعيه، امام باقر و امام صادق به نقل حديث، امام کاظم و امام رضا به سياست وارد شوند. اين تفاوت در سيره مربوط به اختلاف هر مقطع به مقطع ديگر بابت نوع دشمني و تهاجم به دين است. هرمقطعي از زمان ائمه اطهار در واقع يک سيره تحليلي مي طلبد که پرداختن به آن موجب نظريه پردازي و الگوگيري از ائمه در بخش هاي مختلف زندگي خواهد شد.
وي افزود:راه الگو دادن به دنيا همين است و بايد از نقش و منش انبيا و ائمه در اين ارتباط استفاده کرد. بايد آنها را الگو قرار داد و در مسير زندگي از آنان پيروي کرد. حتي در مباحث حقوقي، سياسي، فقهي، اخلاقي و بحثي که مقام معظم رهبري چند سال پيش در مورد سبک زندگي مطرح کردند با اين تجزيه و تحليل از سيره ائمه و استفاده از کلمات نوراني آنها مي توان بهره گرفت.
نائب رييس مجلس خبرگان رهبري در بخشي از سخنان خود از داعش به عنوان خوارج زمان ياد کرد و گفت: اگر اميرالمومنين در جنگ نهروان آن بيانات مهم را نداشتند ممکن بود که بسياري از جوانان آن زمان جذب خوارج شوند و آنگاه اسلام مدنظر آنان اسلام خشک، اسلام خشونت طلب و ضد عقل مي شد و حضرت توانست خطر انتشار فکر خوارجي را دفع کند. در حال حاضر نيز فکر خوارجي در حال زنده شدن است اما هنوز نشده است و علماي اهل سنت نيز به باطل بودن آنان حکم داده اند.
آيت الله هاشمي شاهرودي در ادامه به شيوه برخورد ائمه با مخالفان خود و کساني که فريب دنياپرستان را خورده بودند, اشاره کرد و افزود: ائمه با آنان برخورد خشن و حذفي نمي کردند بلکه با عاطفه و آموزش به دنبال اين بودند که حقيقت را به آنها نشان دهند چرا که مي دانستند آن افراد فريب خورده اند.
عضو فقهاي شوراي نگهبان از رفتار برخي افراد منتسب به شيعيان در توهين به اعتقادات اهل سنت انتقاد کرد و گفت: امروز برخي افراد منتسب به شيعه و با اين تصور که در حال خدمت هستند به مقدسات اهل سنت توهين مي کنند که برخلاف سيره اهل بيت است. ائمه به مقدسات اهل سنت و يا همسر پيامبر توهين نمي کرند. ما بايد از از کلمات و سيره پيامبر و ائمه بهره بگيريم تا بتوانيم آنان را به سمت خود جذب کنيم. ائمه به مقدسات فحاشي، اهانت و سب نمي کردند و ما هم نبايد اين کار را انجام دهيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به هيات قضات مازندراني مقيم مرکز و توانمندي هاي اين جمع اشاره کرد و گفت: در مورد مسائل حقوقي و فقهي خلاهاي زيادي وجود دارد و کارهاي علمي صورت نگرفته بسياري وجود دارد. حيف است 35 سال از انقلاب گذشته ولي ما در خيلي از مسائل حقوقي نظريات جامع فقهي نداريم. هنوز بسياري از مسائل حقوقي روز دنيا که در کشور ما مورد استفاده قرار گرفته است چکش فقهي نخورده است و بايد در اين حوزه اهتمام بيشتري کرد.
رييس سابق قوه قضاييه از قانون مجازات اسلامي به عنوان يکي از افتخارات قوه قضاييه ياد کرد و گفت: در اين قانون کليات از جزئيات جدا شده و هر يک به تفصيل توضيح داده شده است. در زمان تدوين آن بسياري از حقوقدانان در معاونت حقوقي فعاليت مي کردند تا قانون مجازات مبتني بر فقه را تهيه و تدوين کنند.براي مسائل حقوقي در فقه به دنبال حکم مي گشتند و اگر چيزي پيدا نمي کردند از مراجع استفتا مي کردند. اين امر موجب شد تا دانشجويان حقوق نيز با نگاه حقوق اسلامي رشد کنند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |