جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 166682 11:08 1400/10/04
آیا واردات آب مشکل کشور را حل می کند؟

آیا واردات آب مشکل کشور را حل می کند؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آیا واردات آب مشکل کشور را حل می کند؟

آیا واردات آب مشکل کشور را حل می کند؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایلنا، مهدی قمشی درباره واردات آب و لزوم آن در کشور اظهار داشت: برای واردات آب باید کاملا مقوله اقتصادی آن بررسی و سپس تصمیم‌گیری شود، یعنی اگر در نظر داریم از آب وارداتی استفاده صنعتی و کشاورزی داشته باشیم باید بصرفد.

وی افزود: به صرف اینکه در یک منطقه‌ای نیاز آب زیاد است نباید تصمیم به واردات آب گرفته شود، بنابراین ابتدا باید مقوله اقتصادی وارد محاسبات شود.

این استاد حوزه آب دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: به طور کلی مشکل ما در حوزه آب استفاده و یا مدیریت صحیح از منابع آب است، یعنی قبل از اینکه به واردات و یا شیرین‌سازی آب دریا بپردازیم باید به نحوه استفاده و مدیریت خودمان بر منابع آب داخلی پردازیم و سپس وارد این مقوله شویم.

وی خاطرنشان کرد: ما به لحاظ منابع آبی مورد نیاز برای شرب، صنعت و حتی محیط زیست در حوضه‌های آبریز مشکل چندانی نداریم، مشکل ما در بخش کشارزی است که هم آب زیادی طلب می‌کند و در عین حال اراضی زیادی از کشور منتظر آب هستند، به عبارت دیگر کشاورزی مشکل دارد.

قمشی یادآور شد: باید هر حوضه را متناسب با توان آن حوزه به جهت موجودی آب تنظیم کنیم، یعنی در مناطق کم‌آب کمتر کشاورزی کنیم.

وی با بیان اینکه هیچ‌یک از حوضه‌های آبریز کشور توان تامین آب تمام نیاز آبی زمین‌های زیر کشت محدوده خود را ندارد، گفت: حتی حوضه پرآبی مثل خوزستان هم این توان را ندارد که زمین‌های بیشتری را زیر کشت ببرد زیرا امکان آبیاری ندارد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: درواقع هیچ حوضه‌ای نداریم که مشکل آب شرب، بهداشت و صنعت داشته باشد، مسئله اصلی در بخش کشاورزی است که اگر قرار است واردات و شیرین‌سازی انجام شود برای تامین این بخش است.

وی با بیان اینکه واردات محصولات پرآب‌بر کشاورزی کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر از کشت آنها در محدوده سرزمینی است، گفت: باید سیاست این باشد که محصولات کشاورزی پرآب‌بر را وارد کنیم و خودمان بر محصولات کم‌آب‌بر و شورپسند تمرکز کنیم. 

قمشی معتقد است: به نظر می‌رسد فعلا زود باشد که روی واردات و حتی شیرین‌سازی آب دریا حساب ویژه باز کنیم، اما به عنوان پدافند غیرعامل می‌توانیم این گزینه‌ها را هم داشته باشیم.

وی یادآور شد: در صورتی که بنا بر واردات آب باشد می‌توانیم از کشورهای شمالی حاشیه خزر از جمله روسیه، ترکمنستان، آذربایجان و تاجیکستان آب وارد کنیم حتی در حوزه رودهای مرزی مشترک اترک و ارس می‌توانیم سهم بیشتری را به خودمان اختصاص داده و پول آن را بپردازیم، اما راه‌حل اساسی و پایداری نخواهد بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |