پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 2325 08:37 1393/03/17
آيت الله مکارم شيرازي: دولت سابق آمارهاي دروغ مي داد

آيت الله مکارم شيرازي: دولت سابق آمارهاي دروغ مي داد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آيت الله مکارم شيرازي: دولت سابق آمارهاي دروغ مي داد

آيت الله مکارم شيرازي: دولت سابق آمارهاي دروغ مي داد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

يکي از مراجع تقليد شيعه در قم، با تصريح به اين نکته که يکي از بلاهاي دولت سابق{دولت احمدي نژاد} ارائه آمارهاي غيرواقعي بود، گفت: بانک مرکزي دولت سابق، عواملي که آمار را منفي مي کرد، از سبد کالاهاي بررسي شده کنار مي گذاشتند و آمار دروغين به مردم مي دادند.


به گزارش ايلنا ، آيت الله ناصر مکارم شيرازي عصر پنج شنبه، در ديدار با ولي الله سيف رئيس کل بانک مرکزي که در دفتر اين مرجع تقليد در قم حاضر شده بود، با تصريح به اين نکته که يکي از بلاهاي دولت سابق ارائه آمارهاي غيرواقعي بود و خودشان نيز گاهي اين آمارهاي دروغ را باور مي کردند، گفت: اين کارها اعتماد مردم را کمک کرد.
وي افزود: هر تشکيلاتي روي آمار وقعي کار کند به موفقيت مي رسد اما ارائه آمارهاي مصلحتي به رکود مي رسد.
اين مرجع تقليد خطاب به دولت تدبير و اميد گفت: سعي کنيد، آمارهايي که مي دهيد، واقعي باشد و بدانيد يکي از بلاهاي دولت سابق ارائه آمارهاي غيرواقعي بود؛ البته گاهي اوقات دولت ها خوششان نمي آيد آمارهاي منفي ارائه شود و براي خوش آمد دولت ها نبايد آمار دروغين به مردم داد.
آيت الله مکارم شيرازي تصريح کرد: بانک مرکزي دولت سابق، عواملي که آمار را منفي مي کرد، از سبد کالاهاي بررسي شده کنار مي گذاشتند و آمار دروغين به مردم مي دادند.
اين مرجع تقليد همچنين با بيان اين که اجراي طرح هدفمندي يارانه ها به شيوه دولت قبل{دولت احمدي نژاد}، بلايي براي اين مملکت بود، اظهار داشت: به نمايندگان مجلس گفتم چرا وقتي که آمدند يارانه به همه بدهند شما مخالف نکرديد؟ باز به آن ها گفتم بهتر بود قشر زحمت کش و کميته امداد بهزيستي و دانشجويان و نيازمندان را پيدا کنيد و فقط به اين ها يارانه داده شود؛ متاسفانه اين همه پول هنگفت به 70 ميليون داده مي شود و يکي از عوامل خوابيده شدن چرخ اقتصاد است.
وي با بيان اين که شعار يارانه براي همه، موجب بسته شدن دهان همه شد، گفت: يک سوم جمعيت کشور، مستعد دريافت يارانه است و بايد به آن ها پرداخت شود؛ البته محدودکردن اين طرح، الان هزينه دارد، اما اين جراحي بايد روزي انجام شود و اگر صورت نگيرد چرخه اقتصاد مي خوابد.
آيت الله مکارم شيرازي در ادامه سخنان خود به روي کار آمدن دولت تدبير و اميد و برخورد اين دولت با مسئله هسته اي اشاره کرد و گفت: مردم اميد بستند، مسئله انرژي هسته اي به صورت آبرومندي حل شود و ان اشالله در آن مسير قرار داريم و غربي ها اگر لجبازي نکنند اميدواريم به نقطه مطلوبي برسد.
اين مرجع تقليد با بيان اين که مردم منتظر بهبود وضعيت اقتصادي هستند، خاطرنشان کرد: فشار اقتصادي بر روي طبقات پايين جامعه بسيار است و روزي نيست نامه هايي که براي دفتر ارسال مي شود افرادي در مورد مشکلات اقتصادي با ما صحبت نکرده باشند و ما گويا بايد کميته امداد جديد براي خود ايجاد کنيم درحالي که ما متولي حفظ مسائل حوزه هستيم؛ اما در عين حال به جهيزيه و درمان مردم نيز کمک مي کنيم.
وي تأکيد کرد: اگر اين دو مسئله اي که ذکر کردم حل شود پايه هاي دولت محکم مي شود و اگر متزلزل شود در راه خوبي قرار نمي گيريم.
آيت الله مکارم شيرازي در ادامه با بيان اين که بسياري از کارخانه ها مدعي هستند حمايت کافي از ما نمي شود، ابراز داشت: کارخانه داران مدعي هستند مواد اوليه و نرخ گاز، برق و آب اضافه شده است؛ اما اجازه نمي دهند قيمت محصولات افزايش يابد و در معرض ورشکستگي قرار داريم.
وي با بيان اين که بانک ها تسهيلات 22 درصدي به مردم مي دهند، اما به توليدکنندگان 27درصد، گفت: آيا براي توليدکنندگان بايد تسهيلات گران تر باشد؟
اين استاد برجسته حوزه علميه قم با اشاره به اين که بانک ها عقود شرعيه را رعايت نمي کنند، گفت: بانک هاي کشور در حال تبديل شدن به بانک اسلامي توام با ربا هستند؛ و فاکتورهاي صوري، صادر مي کنند که اين کار حرام است و افراد عقود اسلامي را براي همان مسئله اي که دريافت مي کنند، بايد هزينه کنند.
وي با اشاره به اينکه فلسفه بانکداري اسلامي اين بوده است که سرمايه هاي خود را به سمت توليد ببرد، گفت: برخي بانک ها مدعي هستند کارهاي اقتصادي سودآور مي کنند و بخشي از اين سود را به مردم به عنوان نرخ سپرده مي دهند و مردم اين ادعاي بانک را بر صحت بگذارند و حلال بدانند.
آيت الله مکارم شيرازي تصريح کرد: امروز بانک هاي مختلفي در خيابان ها ايجاد شده است و مردم سوء ظن دارند و مي گويند مشخص است که بانک ها درآمد کلاني دارند که مثل سبزي، سبز مي شوند، اما دو روزي که نمي توانيم قسط بدهيم جريمه دير کرد گرفته و منازل به مصادره گذاشته مي شود.
وي افزود: بانک ها بيشتر به دنبال سود هستند در حالي که بانک بايد سود در سايه خدمت ببرد نه سود غير از خدمت؛ بانک ها نبايد هر بلايي مي خواهند سر مردم بياورند.
اين مرجع تقليد با اشاره به درآمدهاي مختلف بانک ها، گفت: بخشي از درآمد بانک ها از طريق ارائه وام و دريافت سود 27 درصدي از مردم است، اما درآمد ديگر بانک ها، از طريق حساب جاري مردم است و براي بانک هيچ هزينه اي نيز ندارد و سود خالص است و ما به بانک ها توصيه داريم بخشي از اين را بگذاريد براي قرض الحسنه و منتظر نباشيد مردم بخاطر خدا يا جايزه بيايند حساب قرض الحسنه سرمايه گذاري کنند.
آيت الله مکارم شيرازي با بيان اين که جلوي اضافه شدن بانک ها را بگيريد، خطاب به رئيس کل بانک مرکزي گفت: بانک هاي بسياري تاسيس شده است وموجب شده اموال مردم به آنجا برود.
وي با بيان اين که جريمه هاي تاخير بانک ها، تعزير مالي است و بايد مال حاکم شرع شود نه بانک، گفت: جريمه ديرکرد براي کسي است که توانايي پرداخت اقساط را دارد اما نمي خواهد بدهد، نه براي کسي که توانايي مالي ندارد و بانک ها بايد ملاحظه افرادي که بضاعت مالي شان کاسته شده است، داشته باشند



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |