جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 5849 16:57 1393/07/21
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني: اگر شرايط براي تشکيل احزاب بزرگ فراهم نيست، جبهه تشکيل دهيد

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني: اگر شرايط براي تشکيل احزاب بزرگ فراهم نيست، جبهه تشکيل دهيد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني: اگر شرايط براي تشکيل احزاب بزرگ فراهم نيست، جبهه تشکيل دهيد

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني: اگر شرايط براي تشکيل احزاب بزرگ فراهم نيست، جبهه تشکيل دهيد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

 آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ديدار جمعي از اعضاي حزب اعتماد ملي استان تهران، با تبريک عيد سعيد غديرخم، گفت: واقعه غدير يکي از کارهاي مهم خداوند است که نخواستند جامعه اسلامي بعد از پيامبر اکرم(ص) بدون سرپرست باشند و اين مهم حکايت از آينده‌نگري حضرت براي زمان پس از خودشان دارد.


  به گزارش بهاران نيوز، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان نگاه تفسيري به سوره کوثر و تشريح معاني "ابتر" اظهار داشت: اهل بيت(ع) چراغ خاندان نبوت هستند که پس از 1400 سال توسط شيعيان در جهان همچنان فروزنده باقي مانده است.
 وي با يادآوري انواع توطئه‌هايي که عليه جامعه نوپاي اسلام در سال‌هاي آخر عمر شريف پيامبر(ص) به خاطر اختلاف افکني‌هاي گروه‌ها و قبايل ايجاد مي‌شد، گفت: آن حضرت با انتخاب حضرت علي(ع) که سوابق درخشاني در ايمان و شجاعت داشت، نشان دادند که نسبت به آينده مسلمانان نگران هستند.
 هاشمي رفسنجاني با تأکيد بر نقش احزاب براي روشنگري جامعه، گفت: پيش از پيروزي انقلاب در فکر تحزّب بوديم و حتي اعضاي شوراي مرکزي آن را نيز انتخاب کرده بوديم، اما شرط ما اجازه امام(ره) بود که امام راحل به دليل ملاحظات امنيتي مخالفت مي‌کردند، چون رژيم پهلوي با شناسايي افراد مؤثر مبارزه، همه را دستگير مي‌کرد.
 رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به مذاکره آيت‌الله مرحوم طاهري خرم‌آبادي در خارج و آيت‌الله شهيد مطهري با امام راحل در پاريس، تصريح کرد: به نمايندگي از دوستان روحاني پس از پيروزي خدمت امام راحل رفتم و دلايل ضرورت حزب را در شرايط پس از پيروزي گفتم.

وي افزود: با بيان دلايل امام(ره) پذيرفتند و فرمودند برويد تشکيل دهيد که با اجازه امام(ره)، حزب جمهوري اسلامي شکل گرفت.
 هاشمي رفسنجاني با يادآوري شرايط کشور در زمان تشکيل حزب جمهوري اسلامي و دستاوردهاي آن گفت: وقتي پس از تشکيل حزب، خدمت امام راحل رسيدم و مشکلات مالي حزب را گفتم، ايشان مبلغي اختصاص دادند که همان مبلغ تأثير فراواني در گسترش کارهاي فرهنگي حزب در سراسر کشور داشت.
 رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان خاطراتي از زمان سرپرستي خويش در وزارت کشور گفت: با همکاري حزب، فرمانداران و استانداران مطمئني براي کشور انتخاب شدند و شوراي حزب فراگير بود.
 وي با اشاره به پيوستن جمعيت‌هاي ديگر مانند خانه کارگر و مؤتلفه به حزب جمهوري اسلامي، گفت: اقشار مختلف مردم و گروه‌هاي دانش آموزي، دانشجويي، کارگري، فرهنگيان و روحانيون به گونه‌اي از حزب استقبال کردند که در سراسر کشور طرفداران حزب صاحب نفوذ و رأي بودند تا حدّي که فعاليت انتخاباتي براي ديگر گروه‌ها محدود و يک نوع حالت انحصار پيش آمده بود.
 وي افزود: امام راحل که هميشه بر حضور همه‌ي اقشار مردم و با سلايق مختلف سياسي در صحنه‌هاي اجتماع تأکيد مي‌کردند، وقتي چنين ديدند در چند مرحله فعاليت‌هايي حزب را ابتدا براي بسيجيان، نيروهاي نظامي و شبه نظامي و سپس ائمه جمعه محدود کردند.
 رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين باره افزود: البته امام راحل من و آيت‌الله خامنه‌اي را با اينکه امام جمعه بوديم به دليل حفظ شوراي مرکزي و محل تصميم‌گيري، مستثني کردند و بر فعاليت ما در حزب نيز تأکيد مي‌کردند.
 هاشمي رفسنجاني با توصيف اوضاع کشور و رشد تدريجي مسايلي که منجر به کم فروغ شدن آثار حزب جمهوري اسلامي در کشور مي‌شد، گفت: وقتي احساس کرديم که حزب شايد عامل تفرقه شود، خدمت امام راحل رسيديم و شرايط را گفتيم که اجازه امام(ره)، منجر به پايين کشيدن فتيله حزب شد.
 رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأکيد بر اهميت تحزّب در جامعه، گفت: اگر شرايط براي تشکيل احزاب بزرگ فراهم نيست، احزاب کوچک همسو و هم‌فکرمي‌توانند با تشکيل جبهه در جهت نهادينه شدن دموکراسي تلاش نمايند.
 هاشمي رفسنجاني افزود: شرايط جديدي پيش آمده که حاصل انحصارطلبي بعضي از جريان‌هاست و بايد از اين شرايط در جامعه‌اي فرهيخته که حتي زنانش تحصيلات دانشگاهي دارند، استفاده شود.
 وي با اشاره به رشد جايگاه زنان در انقلاب اسلامي گفت: با تحصيلات جمع عظيمي از زنان راهي براي آنان باز شد که جامعه بايد استعداد زنان را در همه شئون زندگي باور نمايد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |