پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 4811 16:03 1393/05/29
آيت‌الله هاشمي در ديدار فعالان يزد: هرجا که جهالت و تعصب با هم شدند، تندروي اساس کارها مي‌شود

آيت‌الله هاشمي در ديدار فعالان يزد: هرجا که جهالت و تعصب با هم شدند، تندروي اساس کارها مي‌شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آيت‌الله هاشمي در ديدار فعالان يزد: هرجا که جهالت و تعصب با هم شدند، تندروي اساس کارها مي‌شود

آيت‌الله هاشمي در ديدار فعالان يزد: هرجا که جهالت و تعصب با هم شدند، تندروي اساس کارها مي‌شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


ظرفيت‌‌هاي ايران به گونه‌اي است که اگر منافع ملي بر منافع باندي و جناحي اولويت داشته باشد و منطق اساس گفتار و رفتار مسؤولين شود، با زيربناهاي که در کشور فراهم است، خيلي زود مردم به جايگاهي که استحقاق آن را دارند، مي‌رسند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: هرجا که جهالت و تعصب با هم شدند، تندروي اساس کارها مي‌شود.
به گزارش ايلنا، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني صبح ديروز در ديدار جمعي از فعالان سياسي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي استان يزد، انقلاب اسلامي را پديده‌اي منحصر به فرد در دنياي معاصر خواند و گفت: مردم ايران که سابقه‌ چند هزار ساله در تمدن دارند، وقتي مکتب اسلام و مذهب تشيع را به عنوان فرهنگ ديني خويش برگزيدند، مسير را براي استقرار درست حکومت دموکراسي هموار کردند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تشريح مقاطع مختلف انقلاب اسلامي، در پاسخ به سؤال يکي از حاضران که "آيا انقلاب به اهداف خود رسيده است؟"، گفت: اهداف انقلاب اسلامي آنقدر متعالي است که نسل‌هاي متمادي را در بر مي‌گيرد. البته ساختاري که براساس تعاليم اسلام در قانون اساسي تنظيم شده، بسيار مترقي است و جامعه را هرچند در مواقعي دچار فراز و فرود شود به سوي قله‌ سعادت پيش مي‌برد.
وي انتخاب همه‌ مسؤولان مملکتي را با رأي مستقيم و غيرمستقيم مردم امتيازي برجسته براي نظام اسلامي دانست و گفت: اگر خوب عمل شود و مسؤولان بر اساس وظايف خويش عمل کنند، مردم اساس تصميم سازي‌ها و تصميم گيري‌ها خواهند بود.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني حق‌الناس خواندن رأي مردم را توسط رهبري معظم انقلاب داراي پشتوانه‌اي فقهي در اجتهاد دانست و گفت: اگر اين حق در مقدمات و اقدامات قبل و بعد از هر انتخاباتي رعايت شود، انقلاب اسلامي مردم ايران که از خوبان منطقه هستند الگوي امت مسلمان و ملت‌هاي آزاده خواهد شد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال يکي از بانوان حاضر در جلسه که "آيا عدالت در جامعه در مورد زنان رعايت مي‌شود؟" گفت: اشکالاتي هست که به سوي رفع تدريجي آن مي‌رويم اما بايد اين واقعيت تاريخي را بپذيريم که زنان ايراني در سايه‌ انقلاب اسلامي رشد بسيار خوبي در آگاهي و تحصيل و فعاليت‌هاي اجتماعي داشته‌اند و آينده روشن‌تري نيز پيش رو دارند.
وي به قوانيني که در طول تاريخ نسبت به زنان در مسأله ارث ظلم مي‌کرد، اشاره کرد و گفت: با مراجعه‌ به آيات قرآن متوجه اين موضوع مهم شديم که علي‌رغم فتاوا، باطن قرآن بر حق زنان در ارثيه از همه‌ي اموال همسر است که اين موضوع با رهبري مطرح شد که پس از طرح در جلسات فقهي، به شکل قانون در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني "عدالت" را داراي مفهوم گسترده‌اي در ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي دانست و با اشاره به مباحث "عدالت اجتماعي" خويش در خطبه‌هاي نماز جمعه، گفت: با تفکرات اسلامي که منطق ملّي را نيز به همراه دارد طرح بيمه‌ي جامع تأمين اجتماعي را به صورت لايحه در دولت سازندگي به مجلس داديم که متأسفانه بنا به دلايلي در دولت‌هاي بعدي پيگيري نشد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خويش به خسارات دامن زدن به تفرقه در مسائل ملي و ديني اشاره کرد و گفت: ايجاد تفرقه بين مردم يک کشور يا پيروان يک دين و مذهب سياست شوم استعمارگران در طول تاريخ بود که اتفاقاً با همين سياست منابع ملت‌ها را چپاول کردند.
وي وضعيت مسلمانان با يک ميليارد و هفتصد ميليون جمعيت و حدود 60 کشور، نقاط سوق الجيشي جغرافيايي دنيا و منابع ارزنده، مخصوصاً انرژي را دليل تحليل خويش خواند و گفت: آيات و روايات که اختلافات را باعث رشد جامعه مي‌دانستند، با صراحت تمام مسلمانان را از نزاع پرهيز مي‌دهند و تأکيد مي‌کنند که "وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ" يعني با هم نزاع نکنيد که فشل مي‌شويد و ابهت‌ شما از بين مي‌رود.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به اتفاقات اين روزها در بعضي از کشورهاي اسلامي که تندروها به نام دين مردم را سر مي‌برند، گفت: هرجا که جهالت و تعصب با هم شدند، تندروي اساس کارها مي‌شود، آن‌گونه که در تاريخ اسلام عده‌اي با انديشه‌هاي خوارجي به داعش رسيده‌اند خوارجي که نهايتاً اصل عدالت يعني حضرت علي(ع) را در مسجد شهيد کردند و امروز نيز شاهديم که گروهک تروريستي داعش گروه گروه مردم را به گورهاي دسته جمعي مي‌برند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خويش به اوضاع اقتصادي و سياسي داخلي و پيوند آن با سياست خارجي اشاره کرد و گفت: ظرفيت‌‌هاي ايران به گونه‌اي است که اگر منافع ملي بر منافع باندي و جناحي اولويت داشته باشد و منطق اساس گفتار و رفتار مسؤولين شود، با زيربناهاي که در کشور فراهم است، خيلي زود مردم به جايگاهي که استحقاق آن را دارند، مي‌رسند.
وي در همين رابطه به طرح تمدن بزرگ اسلامي با عنوان ايران 1400 در دوران سازندگي اشاره کرد و گفت: با استعلام از بخش‌هاي متعدد ملي، منطقه‌اي و استاني، خواسته‌ها، امکانات و اهداف تنظيم شده بود که بعدها سند چشم‌انداز 20 ساله نظام بر اساس آن ديدگاه تنظيم و پس از بحث‌هاي زياد کارشناسي در مجامع علمي و مجمع تشخيص مصلحت نظام، به تصويب و تأييد مقام معظم رهبري رسيد که متأسفانه دولت وقت به آن اعتقاد نداشت.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني درآمدهاي بسيار بالاي نفتي در دولت نهم و دهم را فرصتي بسيار مغتنم براي جهش اقتصادي دانست و گفت: همزمان با آن سياست‌هاي اصل 44 را نيز تصويب و تأييد کرده بوديم که رهبري از آن انتظار انقلاب اقتصادي داشتند، ولي باز دولت به بخش خصوصي با ديده‌ي سرمايه‌دار نگاه مي‌کرد و همه مي‌دانند سرنوشت آن مصوبات چه شد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خويش با اشاره به بحران کم آبي در ايران و لزوم چاره‌انديشي جدي و فوري براي حل آن، خاطر نشان کرد: خشکسالي پديده‌اي شوم براي کشاورزي و رونق اقتصادي است و اگر توجه جدي به آن نشود، تبديل به يک فاجعه مي‌شود.
وي با بيان اينکه در تقسيمات کشوري برخي از مناطق پرآب و برخي ديگر کم آب هستند، اظهار داشت: آب، مايه‌ي حيات و همچون معادن نفت و گاز، ملي است و براي سيراب کردن مردم و زمين‌هاي تشنه نبايد نگاه استاني داشت.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه دولت بايد يارانه‌ها را به سمت حل معضل کم آبي سوق دهد، گفت: مردم عربستان با آب دريا زندگي مي‌کنند و در ايران نيز با توجه به وجود دو دريا در شمال و جنوب کشور، اين کار شدني و اقتصادي است.
وي استفاده از آبياري قطره‌اي و تکنولوژي‌هاي روز در کشاورزي را مورد تأکيد قرار داد و افزود: بايد روش‌هاي قديمي و آبياري در کشاورزي را به دليل هزينه‌هاي بالاي آن کنار بگذاريم و خود را مطابق با علم روز دنيا در اين زمينه‌ها همسو کنيم.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني خطاب به حاضران که از استان يزد بودند، گفت: يزدي‌ها مردماني مؤمن، صرفه جو قانع، عاري از افراط و تفريط، اهل کار و فعاليت هستند که از امکانات خود با توجه به کم آبي هاي کوير به نحو شايسته‌اي بهره ‌مي‌برند.
در ابتداي اين ديدار، آقايان سفيد استاندار اسبق يزد، دکتر امراللهي استاد دانشگاه، اوليا نماينده سابق مردم يزد در مجلس شوراي اسلامي، احراميان رئيس شرکت فولاد يزد، حجت‌الاسلام والمسلمين منتظر قائم، استاد دانشگاه، رهبر، از فعالان سياسي و خانم عباس‌قلي‌زاده رئيس سابق سازمان ملي جوانان استان يزد، ضمن ارائه گزارش از برنامه‌هاي حوزه‌هاي فعاليت‌هاي خويش، به بيان نظرات و ديدگاه‌هاي خود درباره مسائل اجتماعي، سياسي، فرهنگي، اقتصادي کشور و استان يزد پرداختند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |